Immigratie in de sociale systemen: Op iedere werkende asielzoeker twee werklozen

(Vertaling: E.J. Bron)

Nog steeds worden politici het niet moe om asielzoekers als “verrijking” van de Duitse opnamesamenleving voor te stellen. Maar de realiteit ziet er anders uit: volgens actuele cijfers steeg het aantal asielzoekers dat een uitkering ontvangt tussen 2010 en februari 2021 van 135.000 naar 995.000. Statistisch gezien komen daarmee op elke werkende immigrant met een sociale verzekering 2,5 ontvangers van een uitkering.

Deze cijfers blijken uit het antwoord van de Duitse regering op vragen van de AfD-parlementariër René Springer. De top-8 herkomstlanden van asiel zijn Afghanistan, Eritrea, Irak, Iran, Nigeria, Pakistan, Somalië en Syrië.

Gezien de cijfers eiste Springer “een restrictieve immigratiepolitiek, die effectief een einde maakt aan armoedemigratie”. Asielaanvragers uit de top-8 landen van herkomst kwamen overwegend in het sociale systeem terecht. “Denemarken laat ons zien dat een verstandige migratiepolitiek mogelijk is, mits de politieke wil voorhanden is”, zei hij met het oog op Duitslands noordelijke buren, waar de regering onlangs de immigratiewetgeving nogmaals drastisch heeft aangescherpt.

Uit het antwoord van de Duitse regering blijkt eveneens dat ongeveer 90% van de werkzoekende migranten uit de belangrijkste herkomstlanden van asiel niet over een in Duitsland erkend beroepsdiploma beschikt – een “verrijking” voor de economische en technologische standplaats Duitsland ziet er anders uit.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Immigratie in de sociale systemen: Op iedere werkende asielzoeker twee werklozen

 1. Ravian zegt:

  Van die werkenden kun je dan, om te beginnen, de immigranten uit Azië nog eens van af trekken denk ik.
  En wat dan overblijft heeft, dikke kans, een door de asielindustrie speciaal voor hen gecreëerde baan, of zo’n baan voor laaggeschoolden waar in Duitsland, net als in de rest van west Europa, sowieso een flink tekort aan is, en waar het arbeidsbureau dus al zat autochtone kandidaten voor had.
  Het is inderdaad een hele “verrijking”, waar bij je dan wel even moet begrijpen dat in de linkse wereld woorden altijd het omgedraaide betekenen van wat deze normaal betekenen.
  Net zo als met “groen”, en “sociaal”, en “duurzaam”, en “progressief, enzovoorts dus.

  Like

 2. karton zegt:

  De boven dit artikel geplaatste foto toont u een aantal asielzoekers, werkzaam in de vriescel van een varkensslachterij in Lengerich, Duitsland. Deze foto is gemaakt tijdens hun lunchpauze waarin zij een broodje ham eten, een kopje koffie nuttigen en wat kunnen opwarmen.
  Van mij zult u alleen maar “warme”berichten lezen betr. de asielzoekers in Duitsland.
  (e.e.a. cynisch bedoelt)

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Gelukkig hebben de politici in Europa de uitgelezen kans om de miljoenen asieluitkeringen uit te blijven keren door onder andere op gezondheidszorg te gaan bezuinigen……..laat de zwakkeren en oudjes maar creperen……….ze blijven nog wel even doorprikken met de gifspuitjes.

  Like

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Al diverse keren, is eerder geopperd; deze invasie zal onze zo zorgvuldig opgebouwde maatschappij volledig te niet doen, zo niet vernietigen en dan heeft helemaal niemand niets meer.

  Behalve de bouwers van dit programma natuurlijk… Wellicht?

  Ik schat in, dat in dit tempo, binnen een decennia de hele boel in elkaar flikkert. Dit is niet op te brengen! De boel is failliet en ik vraag me af, hoelang blijf je hier nog voor werken?

  Like

 5. Bas zegt:

  Like

 6. saddy zegt:

  In Duitsland sta je al niet meer als werkloze in de boeken als je 1 uur per week een cursus oid volgt en verder niets doet.Halbers had nog heel wat trucjes af kunnen kijken daar.
  Het is voor de nieuwe Duitsers veel lucratiever om meerdere keren asiel aan te vragen. Het record wat ik tot nu gezien heb was iemand die meer dan 40 identiteiten had. Dus 1 persoon die meer dan 40 x 860 euro per maand netto kreeg als bijstand!
  Ik heb er nog nooit iets over gehoord maar hoeveel van deze personen zouden meerdere uitkeringen in Nederland EN Duitsland hebben? Ter Apel en Limburg liggen immers ideaal voor tripjes over de grens. . .

  Like

 7. Bob zegt:

  Voor elke asielzoeker 10 mensen in de
  zorg minder goed gegeleid.
  Voorelke asielzoeker 25 bejaarden zeer
  slecht verzorgd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s