Een nieuwe islamitisch geïnspireerde partij in Zweden

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl het oude continent met de christelijke kerken voorop in een regenboog van apocalyptische decadentie verzinken, dringt de veroverende islam steeds verder op. In West- en Noord-Europa komen steeds meer islamitisch geïnspireerde partijen, die de voortschrijdende opkomst van islamitische minderheden weerspiegelen.

Zweden behoort sinds kort tot de kleine, maar groeiende club van Europese landen die zich kunnen beroemen op een partij van moslims voor moslims. Hier, in het land van de Vikingen, dat in de komende decennia getroffen zou kunnen worden door een ingrijpende etno-religieuze verandering, belooft de halvemaan- en sterpartij een debat en is de voorbode van de komende verandering.

“Een oorspronkelijk uit Turkije afkomstige Zweed”, aldus Inside Over, dwingt Zweden een realiteit te accepteren die niet langer geïgnoreerd kan worden: de opkomst van de islamitische minderheid. Bestaande uit ongeveer 810.000 mensen (waarvan 100.000 van Turkse komaf), of 8,1% van de totale bevolking, en demografisch niet te stoppen, want tot 2050 zouden 8,1% 11,1%-30,6% kunnen worden, zoekt de islamitische gemeenschap in Zweden een woordvoerder die haar aanspraken tegenover de regering verdedigt. Deze woordvoerder zou gevonden kunnen zijn in Mikail Yüksel, de jonge aanvoerder van Nyans, een partij die twee jaar geleden werd opgericht om iedereen te vertegenwoordigen, zich echter het recht voorbehoudt om extra aandacht te schenken aan de “tweederangs Zweden”, d.w.z. diegenen met het islamitische geloof en/of van Arabische/Midden-Oosterse en Afrikaanse afstamming.”

In 2001 in Zweden aangekomen, richtte Yüksel in 2019 Nyans op, een partij die wil verhinderen “dat Zweden nog een Frankrijk wordt”. Maar Zweden kent zijn periodieke onlusten in de getto´s en de oorlog van de drugsbendes al, net zoals in Frankrijk.

Om te verhinderen dat de Scandinavische natie een nieuw Frankrijk wordt, is het volgens Yüksel noodzakelijk om de huidige punten van overeenkomst in de migratiekwestie te erkennen, d.w.z. een echte integratie, een hervorming van de welvaartsstaat tegenover de vergeten mensen in de voorsteden, de criminalisering van islamofobie en Afrofobie en de verandering van moslims en Afro-Zweden in door de staat erkende minderheden. Bovendien schijnt de partij ook in de buitenlandse politiek duidelijke ideeën te hebben: gematigd pro-Europees, vastberaden pro-Palestijns.

Inside Over, dat zich met deze figuur bezighoudt, zegt dat hoewel “Yüksel altijd iedere beschuldiging heeft afgewezen een lange arm van de Turkse staat te zijn, en zei dat hij Nyans opgericht zou hebben om een stem te geven aan diegenen die geen hebben”, […] “schijnen enkele feiten en gebeurtenissen op het tegendeel te duiden. Want hoewel het juist is dat er geen aanwijzingen of bewijzen bestaan, zijn er in het geval van Yüksel veel indicaties: wegens zijn banden met de Grijze Wolven, waartoe zijn vader behoort, gedwongen tot uittreding uit de Centrumpartij, voortdurend te gast in de Turkse mainstream pers, waaronder de ´islamistische´ Yeni Şafak en de aan de regering gelieerde Daily Sabah, en winnaar van een reclamecampagne in het thuisland, doken in juli van dit jaar in Turkse straten affiches op ter ondersteuning van Nyans.”

De volgende parlementsverkiezingen vinden plaats in het jaar 2022 en zullen de opkomst van Nyans laten zien. Yüksel wil graag 4% of minstens 23.000 stemmen krijgen, maar een prognose over de mogelijke tendens kan pas aan het eind van dit jaar gemaakt worden. Inderdaad startte Yüksel begin juli een functionerende en voorbereide fundraising voor Nyans´ verkiezingscampagne en stelde zich ten doel om drie miljoen Kronen, omgerekend bijna € 300.000,-, in te zamelen. “Hoe en wanneer de inzamelingsactie eindigt – of positief en vroeg op grond van een hoge verkiezingsdeelname of negatief en laat op grond van een lage verkiezingsdeelname – zal extreem verhelderend zijn voor wat betreft de aantrekkingskracht van Nyans op de nieuwe Zweden”, becommentarieert de verslaggever van Inside Over.

“Bovendien”, aldus Inside Over verder, “zou het belang van Nyans´ prestatie op nationaal niveau niet overschat moeten worden. Want in Frankrijk bijvoorbeeld behalen ´islamistische´ partijen bij parlementsverkiezingen te verwaarlozen percentages, concurreren echter bij lokale bijeenkomsten heel goed met de grote traditionele partijen – een gevolg van het territoriale wortel schieten en de nieuwe etno-religieuze geografie van de Franse stadsdelen.”

“Niet in de laatste plaats zou een mogelijk verbod van Nyans niet op voorhand uitgesloten moeten worden wanneer het tot effectieve verbindingen met Turkije zou komen. De Zweedse autoriteiten hebben laten zien dat zij de stappen van de familie Yüksel volgen en ze kennen; bovendien misbruikt de Turkse regeringsvriendelijke pers de berichtgeving over de zaak Nyans. Mocht de jonge politicus de onzichtbare rode lijn overschrijden, dan zou er uit de hallen van de macht in Stockholm een vernietigend en onherroepelijk stop kunnen komen.”

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Francesca de Villasmundo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Een nieuwe islamitisch geïnspireerde partij in Zweden

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Die autochtone Zweden binnen die partij helpen die mossels hun eigen land (Zweden) om zeep te helpen. 😦

  Like

 2. Sinyo zegt:

  Inleiding:
  In 1621 veroverde Jan Pieterszoon Coen de Banda-eilanden door zowat de gehele bevolking buiten gevecht te stellen, (Term uit het HANDBOEK voor de SOLDAAT). Dat werd dit jaar eenzijdig belicht van linkse zijde. Daarbij werd niet vermeld dat Coen als jonge koopman getuige was van de onthoofding van admiraal P.W. Verhoeff en zijn delegatie. Verhoeff wilde onderhandelen om er een fort te kunnen plaatsen. Het overgrote deel van Banda en de eilanden waren moslims. Onderhandelen met moslims werd door hen gezien als onderwerping. Dat is Coen toen duidelijk geworden. Gedreven door de ONDERNEMINGSGEEST van de VOC is Coen overgegaan op het verkrijgen van ook het monopolie* op de nootmuskaat. En dus niet de VOC MENTALITEIT zoals werd genoemd door de uit Zeeland voortgekomen MP Balkenende. Dat Zeeland (Middelburg) waar in 1602 de VOC in het leven werd geroepen. (Van de 17 Heeren van de VOC kwamen er 4 uit Zeeland. Uit Amsterdam 8)
  Toename aantal moslims.
  Zijn er een handvol moslims dan komen die nog aardig over. Maar naarmate het aantal toeneemt zullen de kwaadaardigen onder hen – reeds ver voor de moslims in de meerderheid zijn- hun wil gaan opleggen aan de omgeving. De vele moslims, die in een multiculturele samenleving zich prettig willen voelen, zitten gevangen in hun geloof. Dan zullen zij ook vallen onder het juk van de jihad. Bij verzet volgt – ook bij hen – een scheiding tussen het hoofd en het deel waarop het hoofd door de natuur is geschapen.
  Gerri Eickhof https://geweta.home.xs4all.nl/Chocolademelk.html.
  Lees en huiver.

  * Onvoorstelbaar is dat er toen om de specerijen oorlogen werden gevoerd. Dan te bedenken dat het kleine bloempje – de kruidnagel – veel meer waarde had dan goud en olie.
  Deze kruidnagel die nu in de keuken in een leeg jampotje is gestopt.
  Moedernegotie.
  De moeder van alle handel. De Oostzeehandel (granen en hout) was belangrijker voor de welvaartsgroei in de Nederlanden dan de VOC. Amsterdam had de rijkdom die nodig was om de VOC te kunnen oprichten, schepen te kunnen bouwen en flinke winsten te kunnen maken. (Vandaar de bovengenoemde 8 Heeren [zetels])

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s