Bevrijd de West-Kaap!

Het is nog niet te laat om te vertrekken.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t F.G.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bevrijd de West-Kaap!

 1. gerrit zegt:

  Ben pas geleden nog in Zuid Afrika geweest het is gewoon een puinhoop en armoe daar die wordt veroorzaakt door de ANC ,want alle ANC bestuurders zijn gewoon ordinaire zakken vullers rijden met grote wagens rond en veel bewakers want ze vertrouwen hun eigen mensen niet ,de meeste wonen nog in golfplaten huizen.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Daar wil ik het volgende aan toevoegen. Veel zwarten wordt aangemoedigd naar de Kaap te verhuizen, om dat voor de zwarten te claimen. De zwarten die er al waren kregen maar geen eigendomsrecht voor het stukje grond. En er is grond zat, Britain past zeker 5 keer in zuid afrika. Alleen willen mensen niet ver van het centrum wonen ivm werk.
   Omdat ze geen eigendomsrecht krijgen, bleven ze maar wachten om echte huizen te bouwen. Sommige wijkje/paar straten gingen wel huizen bouwen met echte stenen, en deden maar alsof het van hen was.
   In het noorden zijn veel afrikanen van andere landen gaan wonen in shackparken (cabin) langs de snelweg. En het zou mij niet verbazen de kinderen van de vorige generatie, waar wel mooie huizen voor zijn gebouwd, die wonen daar nu. Die worden in no time opgericht in een jaar met golfplaten. De blanken doen niet veel beter, daar wordt ook niet meer voor gebouwd.
   In het midden van het land was voorheen blank en aan hen toegewezen. De zwarten kwamen van hun eigen homeland daar shackparken aan de oude dorpen aanbouwen. Ik weet niet met die zwarten wat die vinden. Ze vinden kennelijk dat je daar mag aanbouwen.
   Ik ben het er dan ook niet mee eens; dat de mensen nog steeds in golfplaten huizen wonen. Dit hebben ze onder het apartheidsregime aangepakt en heel veel betonnen huizen gebouwd. Zoals ik schreef, de kinderen bouwen geen stenenhuizen meer, en veel is recente binnenkomst vanuit noordelijke landen. Of een verhuizing naar de westkaap, en de huizen moeten snel gebouwd worden om boerenland te claimen en dat worden dan golfplaten.
   Ze nemen zelf niet de tijd om betere huizen te bouwen zoals in het verleden dat wel gebeurde. Ook in Xhosa land heeft het blanke regime veel moeite gedaan met stenen huizen bouwen en stenen scholen. Overigens kenden ze het wiel niet, toen de blanken daar 150 jaar geleden gingen regeren in staatsvorm in het noordelijke deel. En volgens mij duurt dat nog 500 jaar voordat ze het geheel zelf kunnen op logistieke wijze. Ian Smit zei 100 jaar en die werd erom verguist, hoewel alle blanken die daar geweest zijn vanuit nederland om tijdelijk te werken hetzelfde zeiden dat de zwarten er niet veel uitkwam.

   Like

 2. Peter Rissing zegt:

  Ek sê, gaan doen dit !

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Geliked door 2 people

 4. Republikein zegt:

  Met roterende kanonnen was je zo klaar geweest, maar die bestonden toen nog niet, VOC .
  Bij de Hoek staat ook zo’n ding. kan Brussel niet bereiken.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s