De gelapte broek van de herkozen Zweedse minister-president

Op 21 juni door een motie van wantrouwen weggestuurd, op 9 juli weer in functie – Zwedens nieuwe oude minister-president Stefan Löfven.

(Door: “ALSTER” – Vertaling: E.J. Bron)

Is er iets gebeurd? Op 21 juni werd voor het eerst in de geschiedenis van Zweden een minister-president door een motie van wantrouwen ten val gebracht. Slechts negen dagen later kreeg de weggestuurde Stefan Löfven opnieuw de nodige ondersteuning/het vertrouwen van diezelfde Rijksdag om als herkozen minister-president een “nieuwe” regering te kunnen vormen. Op 9 juli presenteerde de oude en nieuwe minister-president de nieuwe oude Zweedse regering.

De Deense krant “Berlingske” omschreef de tragikomische politieke klucht als volgt: “In Zweden naait en herstelt de minister-president al jaren zijn eigen broek. Nu is hij weer gebrekkig hersteld en de aanblik is niet fraai.”

Dit is de derde keer dat een door Löfven aangevoerde regering in functie treedt. De eerste keer was na de machtswisseling in 2014. De tweede keer in januari 2019 na langdurige regeringsonderhandelingen na de verkiezingen van 2018.

Was er toch iets nieuws?

De linkse ondersteunende partij (Vänsterpartiet, de voormalige Communistische Partij) van de rood-groene minderheidsregering heeft samen met de oppositiepartijen van het burgerlijke kamp inclusief de Zweden-democraten (!), die zelfs de motie van wantrouwen hadden ingediend, waarmee Löfven met 181 tegen 168 stemmen gedwongen werd om af te treden. Reden voor zijn niet-herkiezing was een geplande liberalisering van de huurprijzen. De regeringsconstellatie tot nu toe is alleen maar ontstaan onder de druk om elke invloed van de groter geworden Zweden-democraten (17,8%) op de regeringspolitiek te verhinderen. Voor dit doel werd tussen de andere partijen de historische overeenkomst van januari 2019 gesloten: het zogenaamde januariakkoord. Het nieuwe: het januariakkoord is dood! Links is opstandig geworden en de Zweden-democraten worden niet meer buitengesloten. Bij zijn nieuwste herverkiezing stemden maar 116 leden voor Löfven, 173 stemden tegen hem, terwijl 60 zich onthielden – er ontbraken slechts twee stemmen voor zijn definitieve vertrek of nieuwe verkiezingen bij 175 noodzakelijke tegenstemmen. Winnaars van de regeringscrisis waren de linksen en de Zweden-democraten.

Om zich heen grijpende islamitische bendecriminaliteit en een agentenmoord

Tijdens de politieke klucht werden de werkelijk grote uitdagingen van het land met de coronacrisis, de economie en vooral door de met de enorme immigratie samenhangende gewelddadige bendecriminaliteit naar de achtergrond gedrongen. Alleen al in één week tijdens de regeringscrisis van 26 juni tot 2 juli was er sprake van vijf moorden, acht pogingen tot moord, twee vuurwapengewonden, elf mes-aanvallen, zes schietpartijen, vier bomaanslagen, zes brandstichtingen, een ontvoering, meerdere verkrachtingen, mishandelingen en verwondingen van personen evenals autobranden en vandalisme. Bijzonder schokkend was de moord op een jonge politieagent in Biskopsgården, een getto-stadsdeel van Göteborg, die al lange tijd geplaagd wordt door geweld en bendecriminaliteit. De moord op de politieagent werd met gejubel en vuurwerk door de nieuwe burgers gevierd.

Politieagent huilt voor draaiende camera: “We zijn kansloos”

In een interview met de Zweedse nieuwszender SVT zou de “integratieagent” Ulf Boström over zijn werk in het noordoosten van Göteborg vertellen. Göteborg bezit een zeer hoog aandeel niet-westerse, meest islamitische immigranten. Hij was 16 jaar in functie, en al jarenlang zijn er toenemende problemen door de islamisering en de bendecriminaliteit. Toen hij moest vertellen over de slachtoffers van afpersing en bedreigingen door de bendes kon hij zijn tranen niet inhouden (video). Hij omschreef hun eigen rechtssystemen, die ruzies tussen inwoners oplossen, gearrangeerde huwelijken, die afgedwongen worden om de macht van de familie veilig te stellen, wijdverbreide toepassing van geweld om de controle over hele wijken te behouden. Middelgrote en kleine Zweedse ondernemers hebben hun familie, hun onderneming verloren of moesten uit angst om gedood te worden naar het buitenland vertrekken. Het is een gigantische bedreigingscultuur. Stefan Löfven had desbetreffend in 2015 gezegd: “Wij hebben nooit de islam bekritiseerd en wij zullen nooit de islam bekritiseren.”

Op een op 2 juli gehouden online persconferentie over de moord op de jonge politieagent antwoordde Stefan Löfven op de in het Engels gestelde vraag hoe de mensen hier met hun kinderen over moeten praten (video): “Ik vind het heel belangrijk de kinderen troost te geven, het is niet zo dat ze weldra gedood zullen worden of zo.”

De volgende geplande parlementsverkiezing in Zweden vindt overigens op 11 september 2022 plaats…

Bron:
pi-news.net
Door: “ALSTER”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De gelapte broek van de herkozen Zweedse minister-president

 1. Hovawart zegt:

  Zolang men zijn excuses aanvaard en zijn beloftes geloofd kan de regering onverminderd doorgaan met haar leugens……….gekke Zweden.

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De gelapte broek van de herkozen Zweedse minister-president.”

  Dat krijg je als je te vlug leest. Ik dacht even dat er stond: De gelapte broek van de hersenloze Zweedse minister-president.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. antiislamnu zegt:

  Weer een heel goed artikel van E .J .Bron de Zweedse president staat niet alleen de boel te belazerd wij hebben er ook een ene pinokio 🌧

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s