Hoogste Poolse rechter veegt uitspraak Europees Hof over rechtsstaat van tafel

De hoogste Poolse rechter heeft woensdag bepaald dat Polen een uitspraak van het Europees Hof van Justitie over de rechterlijke macht in het land mag negeren. Die gaat in tegen de Poolse grondwet, vindt het constitutioneel tribunaal.

Het conflict tussen het Europees Hof, gevestigd in Luxemburg, en Polen draait om de invoering van een tuchtcollege voor Poolse rechters in februari 2020. Daardoor kunnen Poolse rechters sommige zaken niet voorleggen aan het Europees Hof.

Het Europees Hof vindt dat rechters in Polen niet onafhankelijk hun werk kunnen doen en dat daarom de rechtsstaat wordt aangetast.

Het Hof gaf daarom opdracht het college voorlopig niet in te voeren en doet daarover donderdag definitief uitspraak. Volgens het constitutioneel tribunaal in Polen gaat het Luxemburgse hof daar echter helemaal niet over en staat Polen volgens de eigen grondwet in zijn recht.

Het oordeel kan grote gevolgen hebben voor de Europese rechtsorde, waarin het Europees Hof het laatste woord heeft. Critici vrezen dat het een stap op weg naar Poolse uittreding uit de Europese Unie is.

Bron:
nu.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoogste Poolse rechter veegt uitspraak Europees Hof over rechtsstaat van tafel

 1. Monalisa zegt:

  Het word tijd dat de EU word opgedoekt, heeft u het zwijn Timmermans voor de tv gezien, hij is van de partij voor de armoede.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Is ‘t niet “verbazingwekkend” dat landen. die járen lang onder communistische dictatuur hebben geleden, zich verzetten tegen de nieuwe dictatuur , de EUSSR ? Hulde Polen , Hongarije !!

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Bij mij gaat de vlag uit als Polen eruit stapt.
  BRUSSEL is één grote corrupte geld verslindende bureaucratische MOLOG, BEVOLKT MET DECLARENDE MONGOLEN.
  UITZONDERINGEN DAARGELATEN!!!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ koosv8 op 14-7-2021 om 20.06 u.
   Ik ben ’t volledig met u eens; echter, ik bedacht ineens :
   als landen als Polen, Hongarije, Tsjechië uit de EUSSR zouden stappen dan hebben de overgebleven landen géén last meer van die landen , en dát zijn nu juist de landen die naar buiten duidelijk maken welk één rotzooi die gehele EUSSR is, bovendien zijn de leiders van die landen in staat om de EUSSR-“leiders” te ontmaskeren als dictators, w.o. bijv. Fransje Timmermans. Dus ik hink op 2 gedachten :
   laat die landen a.u.b. uit de EUSSR stappen, echter…..
   we gaan alsdan inside-information missen !

   Like

 4. Peter zegt:

  En dat is 2.
  Polen hebben goed door dat er alleen maar imbecielen huizen in Brussel .

  Like

 5. Peter Loosduinen zegt:

  God zegene Polen !!
  Weg met de ongekozen gekkies die de scepter zwaaien over Europa.

  Geliked door 1 persoon

 6. Marc zegt:

  Nee hoor, helemaal geen Poolse uittreding uit de EU. Dat hoop ik althans.

  Hoewel Brexit een succes is, en navolging hiervan door andere Europese landen voor de hand ligt, missen al deze ‘acte van Verlatinghe’ de pointe in die zin, dat vertrek uitsluitend alternatief is om te ontkomen aan de Brusselse ongecontroleerde bureaucratie. Maar feitelijk zou het moeten gaan om hervorming van de EU of, concreet, om uitschakeling van de linkse dwang door inschakeling van het democratisch proces. En hoe doe je dat? Door de soevereiniteit van individuele naties te herstellen!

  Like

  • karton zegt:

   @ Marc op 14-7-2021 om 21.39 u.
   Met u eens.
   Echter………om in de EUSSR een “democratisch proces” in te schakelen teneinde aan de linkse dwingelandij te ontkomen , zal er toch wel het één en ander moeten gebeuren, @Marc. Het linkse establishment binnen de EUSSR, waaronder bijv. Fransje Timmermans, Verhofstadt, Marietje in ’t Veld en vele anderen, zullen hun “macht” niet afstaan en ik vermoed (maar vréés het niet !) dat zij eventueel met geweld zullen moeten worden weggejaagd. Dat extreem linkse volkje heeft altijd gedroomd van een Europese dictatuur , dat hebben zij inmiddels in handen en zullen dat niet zónder geweld weer afstaan; op enige democratie vanuit de EUSSR-kant verwacht ik niet.
   Kijk hoe de benoemingen van “commissarissen e.d.” in z’n werk gaat : achterkamertjes, handjeklap en corrupte !! Dát is m.i. de “macht” va de EUSSR, géén democratie, Fransje Timmermans & Co. weten het allemaal véél beter.
   Een afgrijselijk mens, die Timmermans.

   Like

 7. Julia zegt:

  Dit zijn juist de landen die beseffen wat communisme betekent dus een herhaling willen zij niet. De rechtstaat in Europa staat in het belang van de rijken en machtswellustelingen voor de gewone burger is er geen rechtstaat meer. Communisme huist in Brussel in viert hoogtij. Het beste besluit kappen met die communistische EU en eigen soevereiniteit doorvoeren is een landsbelang en prioriteit nummer 1.

  Like

 8. saddy zegt:

  Het is al een jaar geleden dat bekend werd dat 5 rechters van het europese hof in dienst waren van soros. Daarna radiostilte. Jammer want het lijkt me van belang om te weten hoeveel het er nu zijn.

  Idem voor de EU. Daar had een jaar geleden ongeveer 65 % banden met soros.

  Wie wil er nu niet weten wie zijn echte baas is.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   saddy.Die (bilderberger) soros heeft ook 226 E.P. leden omgekocht,deze informatie komt van nigel farage.Misschien nog te vinden op youtube als het niet verwijderd is

   Like

   • saddy zegt:

    Dank Ron, ik bedoelde idd EP. Direct omkopen heb ik gemist, ik ga zoeken. Wat ik wel begrepen had was dat de soros-volgers via NGO’s en al zittende soros-volgers etc. steeds weer een plekje opschoven tot waar ze nu zijn. En dat het er ruim meer als de helft zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s