Meneer de commissaris Timmermans, u heeft geen idee waarover u het heeft!

(Door: Janez Remškar – Vertaling: E.J. Bron)

“Democratie is niet alleen maar verkiezingen en meerderheden.” Een artikel met deze titel boven een foto van eurocommissaris Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, een ervaren politicus van de Nederlandse sociaaldemocraten – zoals dit in het artikel door de “onafhankelijke” journalist Peter Žerjavič van de nog “onafhankelijker” krant “Delo” werd geschreven, verscheen op de voorpagina van de krant op 10 juli 2021. Timmermans´ mening over een foto van leden van de Sloveense sociaaldemocraten naast een rechter samen met het symbool van het communisme. Ik citeer:

“Persoonlijke aanvallen en belastering van rechters en leden van het Europees Parlement door foto´s te laten zien en erop te zinspelen dat zij iets ongepast doen of dat het betekent dat men het justitiële systeem niet kan vertrouwen of dat het corrupt is, zijn volgens mij een minachting van de rechtsstatelijkheid en de machtenscheiding.” (einde citaat). Later voegde hij er gedecideerd aan toe dat de “poging tot het in diskrediet brengen een aanval op de rechtsstatelijkheid is.”

Pardon, meneer Timmermans. Wat moet dat betekenen? Ongeacht het feit dat u door een Sloveense journalist een ervaren politicus genoemd wordt, kan ik u zeggen dat u er blijkbaar geen idee van heeft wat er onder het symbool van de rode ster allemaal wel niet onacceptabel, om niet te zeggen gruwelijk, voor de democratie is verlopen.

De rechters Slavko Gazvoda en Matjaž Štok uit Maribor bij de picknick van de sociaaldemocraten.

Politici en rechters hier hebben onder dit symbool en met dit symbool gehandeld. Dat weet u zelf waarschijnlijk, maar het interesseert u niet. Dat zou ik ook graag persoonlijk tegen u willen zeggen. Ik ben een man, die in het voormalige systeem van Slovenië bij de oppositie hoorde. Ik als arts (maar niet alleen ik) was geschokt door de boodschap van het Joegoslavische Volksleger onder het symbool van de rode ster in zijn onderofficiersschool in Belgrado in 1974, toen men zei dat Allende in Chili in 1973 een fout gemaakt had door niet alle politieke tegenstanders te doden.

Ja, dat is exact hetgeen ons onder en in naam van de rode ster door de hoeders van het communisme over “democratie” verteld en zodoende geleerd werd. Ik was in de gelegenheid om te luisteren naar de ervaringen van een gevangene op het “Naakte Eiland” (iemand die tweemaal gevangen zat op het eiland), namelijk naar mijn leraar in de pathofysiologie van de ademhaling; daar werd heropvoeding onder de rode ster gepraktiseerd. Als lid van Demos (Democratische Oppositie Slovenië) in het staatsparlement van de Republiek Slovenië 1990-1992, en gemobiliseerd in de oorlog tegen de soldaten van het Joegoslavische Volksleger, die de rode ster droegen, werd ik juist door deze soldaten met de dood bedreigd. Ik zeg u dat u er geen idee hebt waarover u het heeft en u zou zich moeten schamen. U mag dan ontwikkeld zijn, maar helaas hebt u in een land gewoond dat geen ervaringen met het communisme heeft opgedaan. Het klopt dat uw voorouders door het kolonialisme veel ellende veroorzaakt hebben. Dat is een ander onderwerp, en ook u kunt deze smet niet vermijden.

Net zomin als de Sloveense communisten met de rode ster een historische veroordeling kunnen ontlopen. En daarom is de rode ster geen symbool van een democratische partij en kan dat ook niet zijn. Verder heeft de Sloveense natie in de geschiedenis nooit over haar eigen grenzen heen gegrepen, we hebben nooit een greep gedaan naar vreemde goederen. Helaas hebben we een broederoorlog onder ons meegemaakt, aangevoerd door communisten, de revolutionairen met de rode ster, die naar het voorbeeld van de communistische revolutie in de Sovjet-Unie een dictatoriaal regime met massale liquidaties van politieke tegenstanders tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hebben opgericht. Weet u dat, meneer Timmermans? Het is overduidelijk dat u zich óf niet van uw fout bewust bent óf, zoals veel sociaaldemocraten in dit land die nog altijd het communisme verheerlijken, alleen maar in naam een sociaaldemocraat bent. Zelfs uw wensen om te hopen op een goed voorzitterschap van de Europese Raad voor Slovenië en uw daarna volgende uitspraken wegen niet op tegen uw overwegingen en uw uitspraken, die een volledig gebrek aan begrip voor de politieke situatie in dit land tonen.

Natuurlijk weet iedereen, ik ook, dat rechters leden van politieke partijen kunnen zijn. Het is ook duidelijk dat ze verschillende wereldbeschouwingen kunnen hebben. U moet zich er echter van bewust zijn dat het optreden van rechters en partijleden onder of met de symbolen van een totalitair regime onacceptabel is. Ik vraag me echter af hoe u de aanhangers van het nationaalsocialisme en het fascisme in Europa ziet wanneer zij met bekende symbolen zoals het hakenkruis de straat opgaan. Mij zou interesseren wat die allemaal in het licht van dit alles van de resolutie van het Europees Parlement vinden, waarin totalitaire systemen veroordeeld worden. Ons parlement heeft met medewerking van onze communisten, nu sociaaldemocraten, die de rode ster niet afwijzen, deze resolutie afgewezen. Excuseer, meneer Timmermans, maar u hebt absolute onzin verteld, die niets met rechtsstatelijkheid te maken heeft. Nog minder is het een belastering van de rechters, want zij hebben gedaan wat ze gedaan hebben, en zodoende duidelijk hebben laten zien hoezeer hen de democratie aan het hart ligt. Zij willen en werken ervoor dat de rode ster in Slovenië weer aan de macht komt, en zodoende aan alles wat daar ongelukkig en onacceptabel aan is.

Klopt, meneer Timmermans: “Democratie is niet alleen maar verkiezingen en meerderheden.” Democratie zou een eerlijke, op mensen georiënteerde politiek moeten zijn, een politiek die weet hoe men spreekt, een politiek die heilige waarden heeft, die door de Europese geschiedenis werden voortgebracht, en niet alleen maar een op profijt georiënteerde politiek, zoals die door tamelijk veel sociaaldemocraten en hun aanhangers wordt bedreven, die tegelijkertijd beweren “met heel hun hart” voor de rechten van de werknemers te strijden. Dat hebben we al in het communisme gezien. Maar dat weet u gewoon niet. Steeds meer mensen in Slovenië zien, ondanks de overwegend links gedomineerde media, dat in Slovenië de woorden van de socialisten één ding zijn, maar de daden een ander. En dat zou u, als u eerlijk zou zijn, als “ervaren sociaaldemocratisch politicus” eveneens moeten weten en er kritische vragen over moeten stellen respectievelijk u erover informeren. Maar u gelooft blindelings de woorden van “onafhankelijke” links-liberale journalisten. Journalisten, die schrijven wat er maar in hen opkomt, ook al zijn het onwaarheden. Zulke journalisten zijn er in Slovenië en in heel Europa. Deze mensen vergeten echter in de regel niet te zeggen dat ze zich onderdrukt, onvrij en zelfs bedreigd voelen.

Wie wilt u iets wijsmaken, meneer Timmermans? Wij hebben vele politici zoals u onder de opvolgers van de communisten hier, die alleen maar hun naam veranderd hebben, hoewel ze nog steeds de rode ster verheerlijken.

(Bron oorspronkelijk artikel: demokracija.si)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Janez Remškar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Meneer de commissaris Timmermans, u heeft geen idee waarover u het heeft!

 1. Drs.E.N.Schilder zegt:

  2021… Anderhalve meter?

  Like

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Maar zijn bankrekening wordt maandelijks “decadent” gespekt, lullen en zakken vullen is de core business van dergelijk zootje ongeregeld.

  Like

 4. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 5. Timmermans wil maar 1 ding en dat is ongebreidelde persoonlijke macht. Daar heeft hij alles voor over.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Het communisme is een virus dat nu verborgen in een nieuw jasje de kop op steekt.
  .
  COVID 19

  Communist
  Organisation
  Vanished
  In
  Disease 19

  Like

 7. karton zegt:

  Ach, die Fransje Timmermans toch.
  Ik zou zeggen : “Laten lullen, die gek !!”

  Like

 8. Julia zegt:

  Buiten de corona dictatuur hebben de klimaat dictator Timmermans die geen maatregel na laat om de consumenten voor zijn onhaalbare klimaathysterie leeg te zuigen. Alles gaat omhoog dat uiteraard op het bordje van de consument terecht komt en hiervoor de broekriem drastisch zal moeten aantrekken. https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/klimaatwaanzin-nederland-sluit-drie-moderne-kolencentrales-china-opent-er-1-171/
  De klimaat waanzin kent geen grenzen en klimaatpaus Timmermans gooit er een extra schepje boven op https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/megalomane-klimaatplannen-frans-timmermans-wederom-uitgelekt-flinke-belasting-op-lucht-en-scheepvaart/
  Maar wie blijven gevrijwaard van deze verhogingen uiteraard de rijke die met hun jets mede verantwoordelijk zijn voor de enorme CO 2 uitstoot https://www.telegraaf.nl/financieel/375504918/prive-jets-en-amazon-ontlopen-nieuwe-heffing-tegen-uitstoot
  Wat mij betreft mogen ze die doorgeslagen Frans Timmermans met zijn doorgeslagen klimaat waanzin morgen nog vanaf zijn EU zetel trappen en mag er flink verzet komen tegen deze idiote klimaatwaanzin. Nederland van het gas af en Duitsland subsidie op gas https://www.telegraaf.nl/nieuws/103644234/woede-om-aardgas-gate-wij-worden-bestraft-zij-beloond Wie snapt het nog en wie wil nog langer mee gaan in deze idiote klimaatwaanzin van Timmermans waardoor zelfs massale bomen kap voor de zogenoemde bio centrales. Het zuurstof van de aarde moet ruimen voor de idiote klimaathysterie gekker moet het niet worden.

  Like

 9. Andre zegt:

  Inderdaad en hier 2 middelvingers voor Frans Timmermans maar ook nooit meer Heineken met zn rode ster.

  Like

 10. jack black zegt:

  Weg met dat smerige Timmerfrans smoelwerk van deze EU Parasit !

  Like

 11. Bas zegt:

  Uitstekend artikel over waanzin Timmermans’ plannen die de planeconomieën van ex-Oostblok overstijgen. Hoge kosten, hogere lasten, minder koopkracht. Lage impact.
  Doel: EU die burgers dicteert hoe te leven!

  https://opiniez.com/2021/07/13/fit-for-55-eu-komt-met-uitwerking-green-deal/johannes-vervloed/

  “Fit for 55”: EU komt met uitwerking Green Deal
  Astronomische kosten en twijfelachtige effecten

  De Green Deal van klimaatpaus Timmermans gaat van start. Of het klimaat ermee geholpen wordt staat te bezien. Wat wel voorspeld kan worden is dat zowel producenten als consumenten geconfronteerd zullen worden met aanzienlijke kosten- en prijsstijgingen. De oliecrisis van 1973 zou er wel eens bij kunnen verbleken. Johannes Vervloed geeft zijn visie.

  Ik sprak in bovenstaand artikel mijn verwachting en vrees uit dat de kostbare ‘Timmermans’-deal tot een economische ramp zal leiden, zonder dat tastbare resultaten worden behaald. Het klimaat zal er naar alle waarschijnlijkheid niet beter van worden. Nu de implementatievoorstellen grosso modo bekend zijn ben ik niet van mening veranderd. De voorstellen van de Europese Commissie blijken nog rigoureuzer te zijn dan aanvankelijk gedacht.

  Ze grijpen nóg dieper in op de economie en schrijven voor hoe mensen zich moeten gedragen, in welke auto je mag rijden, hoe je je huis mag verwarmen, enzovoort. Het is een mix van marktmaatregelen, CO2-beprijzing, normen en groene doelen.

  Like

 12. verwardeman zegt:

  Kim yong Timmermans .

  Geliked door 1 persoon

 13. Peter zegt:

  Heropvoeden en wel alle sociale rakkers,er komen er steeds meer bij die uit de staatsruif vreten,benieuwd hoelang het duurt voor de mensen die nog echt werken het door krijgen .

  Like

 14. ronjaspers zegt:

  Die nazi timmerfrans is een volgevreten vetklep met zijn bolle plofkop.Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is,hij voert de communistische NWO agenda uit.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bob zegt:

  Timmermans komt uit een partij die
  ooit geassocieerd was met de NSB.
  Nooit gehoord dat deze partij er afstand
  van heeft gedaan.
  De nieuwe partijen die uit de PvdA ontstaan
  zijn zijn duidelijk partijen met een schijn
  democratie.
  De Europese Raadis er niet voor het volk, maar
  voor eigen doelstellingen.

  Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   Geen ontkenning mogelijk: Hitler was een socialist.
   Mooi zo, wrijf het er maar eens stevig in.
   De hele hetze tegen rechts is gebaseerd op het door links gefabriceerde fabeltje dat Hitler rechts was.
   Hitler was gewoon een linkse dictator, net zoals de rest.
   En zijn onfrisse gedachtegoed leeft vooral bij clubjes als D66/ VVD/ GL PVDA CDA SP.

   Geliked door 2 people

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Hitler kán geen socialist geweest zijn. Als je 6 miljoen mensen de dood instuurt kan je geen echte socialist zijn. Socialist komt van sociaal. Toch?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Monalisa zegt:

    Wat stuurt de pvda aan,TIMERMANS IS NET ZO GEK ALS HITLER. Heer Köhler toch beter spitten aub.

    Geliked door 1 persoon

   • Chris Dirick zegt:

    Inderdaad Monalisa, Hitler was een socialist pur sang. Dat hij rechts zou zijn is verspreid door de communisten uit Rusland, die wilden na de Tweede Wereldoorlog niet geassocieerd worden met een linkse Hitler. Dat zou hun eigen belang maar schaden. En de mensen zouden wel eens door kunnen krijgen dat alle geweld van links komt. Er is nog nooit geweld van rechts gekomen. Rechts bezit teveel gezond boerenverstand om geweld te verheerlijken.
    En wat die zogenaamde ultra rechtse groeperingen betreft, die zijn zo links als maar kan.

    Geliked door 1 persoon

 16. koddebeier zegt:

  Allen die zich links noemen, communisten, socialisten of nationaal socialisten (fascisten) ze zijn allemaal met hetzelfde sop overgoten , dwingelandij, dictatuur en uiteindelijk geweld tegen de eigen bevolking. En in Nederland horen ook de Nep Liberalen en Nep Christelijke daarbij .

  Geliked door 2 people

 17. Hovawart zegt:

  De nieuwe Messias van de Linksche Looney Brigade, de Verlosser van het kwade, JHWH van de klimaatreligieuze sekte, Het Groene Opperwezen, red eigenhandig de mensheid met zijn voorzeggende gave en allesomvattende kennis en ervaring over wereldse zaken……
  Wij wachten met smart op zijn autobiografie, hoe het godsmogelijk is om zich tot op late leeftijd voor te doen als totale nitwit en schaamteloze zakkenvuller bij de PvdA, om zich plotsklaps in Brussel te ontpoppen als het Alziend Oog, de zelfbenoemde KlimaatPaus, …..
  En gelijk alle religies zal ook de Groene Gekte-sekte van Frans enkel kunnen floreren door het uitmelken van de bevolking, armoede en honger voor het geloof in de Groene Khmer….
  Frans waakt over ons allen, en nog meer over onze portemonnee…………….amen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s