Oostenrijk is het eerste Europese land dat de Moslimbroederschap officieel verbiedt

(Door: Atmane Tazaghart – Vertaling: E.J. Bron)

Met de nieuwe antiterreurwet, die op 8 juli in het parlement werd aangenomen, wordt Oostenrijk het eerste Europese land dat de Moslimbroederschap verbiedt, die bijna honderd jaar geleden door de Egyptenaar Hassan al-Banna (foto) werd opgericht.

De Moslimbroederschap bevond zich al sinds de aanslag in Wenen, waarbij op 2 november 2020 vier mensen gedood werden en 23 gewond raakten, in het vizier van de Oostenrijkse regering. Ze werd nu eind vorige week, op 8 juli, op de zwarte lijst gezet als een organisatie die verband houdt met “religieus gemotiveerde criminaliteit”. Haar slogans en literatuur werden verboden en hun bezit of verbreiding wordt nu bestraft met een boete van € 4000,- en een maand gevangenisstraf.

Wenen werd er direct op sites, die gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap en het Turkse Milli Görüs, van beschuldigd “islamofobie aan te wakkeren” en “aanvallen tegen moslims te multipliceren”. Desondanks blijft Oostenrijk het enige land in Europa dat een officiële status verleent aan de islam. Bovendien is het land al lange tijd een van de belangrijkste bolwerken van de Moslimbroederschap en een van de financiële centra van het “politieke islamisme” op het oude continent.

De Oostenrijkse antiterreurwet werd op 8 juli aangenomen. Hij geeft aan de autoriteiten uitgebreidere privileges op het gebied van de bewaking en controle van extremistische kringen. De belangrijkste maatregel is echter de plaatsing van de Moslimbroederschap op de lijst van de “extremistische groepen, die verband houden met religieus gemotiveerde misdaden”. De naam van de Moslimbroederschap komt nu op de lijst te staan bij die van de Islamitische Staat (IS/ISIS/Daesh), Al-Qaida, Hamas, Hezbollah, de Koerdische PKK, de ook in Frankrijk en Duitsland verboden Turkse Grijze Wolven en de Kroatische fascistische Ustaša-beweging.

Volgens de nieuwe antiterreurwet zal het bezit of de verbreiding van slogans of documenten die de op de zwarte lijst gezette groepen verheerlijken, met een boete van € 4000,- en/of een gevangenisstraf van een maand worden bestraft. In geval van herhaling kunnen de straffen oplopen tot een boete van € 10.000,- en zes maanden gevangenisstraf.

Deze Oostenrijkse strategie van het “symboolverbod” blijkt effectiever te zijn dan een simpel verbod van groepen en verenigingen, die direct onder een andere naam verdergaan. Volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Karl Neuhammer, werden sinds de invoering na de novemberaanslagen in het jaar 2020 meer dan 27.000 delicten geregistreerd. De uitbreiding met de Moslimbroederschap is de hardste klap die ooit aan de Moslimbroederschap in Europa werd uitgedeeld.  

(Bron oorspronkelijk artikel: marianne.net)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Atmane Tazaghart

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijk is het eerste Europese land dat de Moslimbroederschap officieel verbiedt

 1. Bas zegt:

  Vandaag 5 jaar geleden,
  Onthoud Nice
  Hij doodde 86 mensen, 15 van zijn slachtoffers waren minderjarig, de jongste was slechts twee en een half jaar oud.
  ± 300 kinderen worden nog steeds behandeld door psychiaters voor het trauma dat ze die nacht hebben opgelopen, waarvan er ongeveer 100 regelmatig moeten worden geraadpleegd.

  https://amp.france24.com/en/europe/20210714-five-years-on-nice-remains-haunted-by-memory-of-bastille-day-truck-attack?__twitter_impression=true

  Vijf jaar later wordt Nice nog steeds achtervolgd door de herinnering aan een vrachtwagenaanval op Bastille Day

  Voor de meeste Fransen staat Bastille Day synoniem voor militaire pracht en praal, maar in de zuidelijke stad Nice roept de nationale feestdag van het land ook horrorbeelden op.

  Het is vijf jaar geleden sinds een man een 19-tons vrachtwagen inreed op een menigte mensen die Bastille-dag vierden aan de waterkant, waarbij 86 mensen omkwamen.

  Tientallen nationaliteiten waren onder de slachtoffers die met vrienden en familie een vuurwerkshow wilden bijwonen op de met palmbomen omzoomde Promenade des Anglais toen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel toesloeg.

  De in Tunesië geboren aanvaller, van wie wordt aangenomen dat hij werd aangespoord door jihadistische propaganda, werd door de politie doodgeschoten na een twee kilometer lange razernij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rien E zegt:

  En wij laten ze toe tot de 2-e slaapkamer via een groenlinksche achterdeur. Het kan verkeren, maar met een overheid/kabinet zonder enige vorm van ruggegraat of visie kun je dit verwachten.

  Like

 3. Harry zegt:

  Goed zo , Hongarije !
  Je moet toch ergens beginnen .
  En dan hopelijk later die islamitische strot steeds verder afknijpen !
  Ben benieuwd of dit goede plan door ánderen gevolgd gaat worden .
  Of zijn ze verder allemáál te laf ?

  Kennelijk zijn de westerse politici zó bang om in te grijpen , dat ze liever de geschiedenis in gaan als lafaard die de boel heeft laten begaan en daarmee uiteindelijk een burgeroorlog hebben veroorzaakt , dan dat ze nu eindelijk eens de juiste beslissing nemen .

  Word nou toch eens wakker VVD-stemmers .
  Laat die laffe leugenaar nou eens vallen !
  Loyaliteit is prima , maar niet als je tuig steunt .
  Steun de PVV of het FvD desnoods , maar niet die boevenclub !

  Like

 4. karton zegt:

  Hassan al-Banaan zal nu wel ondergronds gaan met dat clubje van ‘m. Das precies de plek waar dat zootje hoort : onder de grond !

  Like

 5. Jean zegt:

  In Oostenrijk gebruiken ze hun verstand, Proficiat. Wanneer gaat die EU bende leeglopers hun hersens gebruiken voor zover ze over hersens beschikken?
  Die EU bende staat zelfs lager dan die islamieten en die staan al zeeeeeeer laag.

  Like

 6. Frits zegt:

  Wie volgt?

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  Bestempel de islam als een terroristische organisatie, anders is het dweilen met de kraan open en leuk voor die Bühne.

  Like

 8. Bob zegt:

  Blijkbaar telt een mensen leven in
  Oostentijk toch meer dan in de rest
  van de EU.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De hersenloze slapen verder .

  Like

 10. Verwardeman zegt:

  @Rien E
  Ruggegraatloze overheid , als ik zie wat PVV en FvD op gebied van massaimigratie hebben bereikt de
  afgelopen jaren , kan ik je alleen maar gelijk geven .
  Of reken je bovengenoemden niet tot overheid ?

  Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Quote, Wenen werd er direct op sites, die gelieerd zijn aan de Moslimbroederschap en het Turkse Milli Görüs, van beschuldigd “islamofobie aan te wakkeren” en “aanvallen tegen moslims te multipliceren”.
  Lees Ik dat goed???
  Zijn het verdomme niet de moslims die aanvallen op westersen plegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s