Vijf jaar geleden: Islamitisch terreur-bloedbad met vrachtwagen in Nice

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Onze foto respectievelijk foto´s van de week komen uit de Zuid-Franse stad Nice. De aanleiding: vandaag is het exact vijf jaar geleden dat daar het “islamistische” vrachtwagen-bloedbad op de promenade van Nice plaatsvond.

Daarbij werden minstens 86 mensen gedood en raakten er meer dan 400 deels zwaargewond. De stad Nice heeft heel dicht in de buurt van de plek van het bloedbad een monument voor de slachtoffers opgericht, waar de nabestaanden de slachtoffers zelf een gezicht kunnen geven (foto).

In het zich daar bevindende condoleanceregister heb ik plaatsvervangend voor de lezers van “Philosophia Perennis” een aantekening geschreven.

Hier dient niet onvermeld te blijven, dat de stadspolitiek in de persoon van burgemeester Christian Estrosi steeds opnieuw een gevoel voor zinvolle gedenkplaatsen toont. Zo bevindt zich eveneens in de buurt van de promenade een gedenkteken voor de genocide op de Armeniërs.

Herinnering aan de Joden

En op de joodse begraafplaats, hoog boven de Oude Stad en de zee, een heel nieuw, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de moderne staat Israël in opdracht van de liberaal-conservatieve burgemeester van de stad, Christian Estrosi, opgericht gedenkteken ter herinnering aan de deportatie van de Zuid-Franse Joden vanaf het station van de stad naar de vernietigingskampen.

De Allahu-Akbar-terreur is in Nice constant aanwezig

De met de talrijke herdenkingsplechtigheden gepaard gaande tragiek: deze hebben niet kunnen verhinderen dat Nice – nog voordat er een half decennium na de vrachtwagenterreur was verstreken – opnieuw de plek werd van de Allahu-Akbar-terreur.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vijf jaar geleden: Islamitisch terreur-bloedbad met vrachtwagen in Nice

 1. Jules van Rooyen zegt:

  Die burgemeester Estrosi, beste David Berger, staat ook minder goed bekend als lid van de vrijmetselarij, de subversieve sekte, die verantwoordelijk is en zelfs de promotor van massa immigratie, teneinde Europa te vernietigen, met onze joods-christelijke volken en de beschaving.
  Hij is geen haar beter dan de vrijmetselaars die NL vernietigen, al decennia lang, te beginnen met Lubbers en Vd. Broek, daarna Balkenende, ja allemaal, tot en met Rutte en de politieke mafiosie die aan hem hangt, Hoekstra, de Jonge en het D666 rapalje. In FR begon dezelfde ellende met Giscard, begin jaren 1970.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Plaatjes van de slachtoffers na de aanslag zijn honderd keer effectiever dan plaatjes van de slachtoffers van voor de aanslag.
  Daarom krijgt het volk die, zoals ook hier, nooit te zien.
  Ook dit is een vorm van bagatelliseren en wegkijken.

  Like

 3. Bob zegt:

  Wat is het verscil tussen moord door de
  Islam en de moord op Joden.
  Moord op Joden is minder erg, als je de
  reacties van de overheid en MSM bekijk.
  Partijen als GL, SP en PvdA tonen veel sympathie
  voor deze daden op Joden.
  GL,SP en PvdApromoten de boycot van Israel,
  wat hetzelfde is als vermoordt ze maar.

  Like

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Islam eist werelddominantie, anders geen vrede. Kortgezegd, ben je geen moslim dan ben je het haasje… Het dode haasje wel te verstaan.

  Maar die vrede? Waarschijnlijk met ook niet, want de laatste moslims zullen elkaar nog afmaken, omdat de ene het geloof net iets beter beleid dan de ander, maar dat is een heel ander verhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s