Data-lek met gegevens 65.000 ambtenaren bij ministerie Justitie

DEN HAAG – Persoonsgegevens van circa 65.000 overheidsmedewerkers, die hoofdzakelijk werken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, zijn door een datalek op plekken terechtgekomen waar zij niet horen. Dat meldt verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus, die de zaak ’hoog opneemt’.

De fout ligt volgens Grapperhaus bij een externe medewerker die bij het ministerie kwaliteitscontroles uitvoerde op toegangsdiensten, zoals de Rijkspas waarmee medewerkers het gebouw in en uit kunnen. Hij kopieerde tegen de regels in software naar een ’eigen werkomgeving’ en vervolgens naar twee andere overheidsdiensten waarvoor hij werkte. Daarbij werden ook de daaraan gekoppelde data gekopieerd.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Data-lek met gegevens 65.000 ambtenaren bij ministerie Justitie

 1. Monalisa zegt:

  Het is overal 1 grote klerezooi

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Een “externe” medewerker heeft ‘t gedaan , volgens ons aller Fernandel Grapperhaus. Zou ‘t misschien ook kunnen komen omdat de “overheid” met ouwe troep werkt , óók met ouwe electronica ?! Of misschien een “externe” aangesteld op een héél “gevoelige” werkplek die niet bij diens opleiding past , dus een goedkope externe op een dure werkplek. Wat gaat in dit landje nog wél goed , vraagt men zich af.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   Hij/zij voldeed waarschijnlijk wel aan de diversiteit eisen ???

   Like

   • karton zegt:

    @ koddebeier op 17-7-2021 om 09.10 u. Natuurlijk heer Koddebeier (ik ga ervan uit dat u een heer bent en geen mevrouw , anders zou uw naam “koddebeister” zijn geweest) De “externe” was een illegale lesbische islamitische negerin , mét omgebouwde pielemuis , in een rolstoel , diversiteiter kán niet.

    Geliked door 2 people

 3. vangie1206j zegt:

  Effe denken 65000 medewerkers daar en dan gebruiken ze een externe medewerker.
  Is er bij dat overcompleet zooitje niet 1 interne medewerker.
  Wat een ballentent.
  Maar dat wisten we al met al die lekken justitiële blunders en missers.
  Nu weten we gelijk waarom de belastingen zo hoog zijn.
  Oa, voor al die overbetaalde nietsnutten.

  Geliked door 1 persoon

 4. wordt dus nooit informant of anderszins van politie of justitie want bij de simpelste aangifte kan het maar zo zijn dat uw volledige gegevens plus adres inde publiciteit komen door een “foutje”van justitie en als gevolg daarvan de kogels door je ramen vliegen. definitie van een justtieambtenaar= een papieren tijger zonder tanden met een dik salaris in een ivoren toren onder een kaasstolp”. Nou ja, met zo’n definitie sla je nog geen deuk in een pakje boter. De criminelen lachen zich rot en je bent een last voor het volk waardoor je betaald wordt. Dat zijn dezelfde lieden die nu vinden dat vanwege de rechtsgang IS.moordenaars naar nederland terug gehaald moeten worden. Helemaal van van god los dit soort engnekken.

  Like

 5. Julia zegt:

  Moet je die klootzak Grapperhaus nu zien staan het is een externe medewerker. Nou mooie blamage dus wat te denken van de al jaren grote kolerezooi bij justiitie. Die algehele overheidsdiensten is een brok ellende vol flaters en blunders maar de zogenoemde verantwoordelijke minister van Veiligheid en Justitie wijst wederom met het vingertje naar een ander. Nee zakkenvuller het is uw taak om orde op zaken te houden maar ja dat is nu niet bepaald uw eigenschap en kwaliteit. Tijd om een baantje elders te zoeken en snel deze verantwoordelijke post verlaten net als zovelen binnen de Haagse mislukkelingen. Blunder, nog een blunder, weer een blunder, weer een flater weer belastinggeld verspild en ga zo maar door. Nederland gaat alleen al ten onder aan al die mislukte politici die werkelijk nergens meer toe in staat zijn. Het is een grote nietszeggende kleuterklas vol onbenullen waar kruiwagens vol vriendjes zijn gestort naar posten waar ze totaal geen enkele know how van hebben vandaar de enorme chaos. .

  Geliked door 3 people

 6. Blaffertje zegt:

  @Karton.

  Of een “externe” met een tintje waar onze naïevelingen ten onterecht op vertrouwen en deze op een heel gevoelige plek toelaten waar hij beter niet kan werken omdat hij gevoelige info doorspeeld naar criminelen zoals Taghi of jihadisten?

  Ik vertrouw het ook van geen meter dat moslimtuig bij defensie of politie aan de slag mag
  Ze kunnen dan veel te gemakkelijk bij gevoelige info komen en dit aan de verkeerden doorsturen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  De fout ligt NIET bij Grapperhaus, dat wil ik even duidelijk gezegd hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Soms bekruipt mij het onaangename gevoel: gebeurt dit met opzet? Is het toeval dat er zoveel misgaat met software etc.? Hoeveel mensen hebben enige tijd geleden tot hun schrik vernomen dat ook m.b.t. testen en vaccinaties hun persoonsgegevens ‘op straat’ kwamen te liggen?
  Wat leven we toch in een ‘gaaf land’, nietwaar…..Rutte?
  Is dit de chaos die vooraf moet gaan aan de ‘great reset’?

  Ik ben er niet gerust op.

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Laat de overheid het maar doen en je hebt gegarandeerd een grote bende.
  Altijd dezelfde uitslag met die nitwits.

  Like

 10. hans zegt:

  O, nou alleen maar praktisch toch? Weten we wie dat zijn!

  Like

 11. bobzelf zegt:

  Persoonsgegevens van circa 65.000 overheidsmedewerkers, die hoofdzakelijk werken bij het ministerie van Justitie en Veiligheid,

  WHAHAHAHA ,EFFE OVERNIEUW …….

  DIE WERKEN ??? BIJ ??WHAHAHAHAAHA , WHAHAHAHAHA ….WERKEN ??

  HEEFT TEIL DIT GESCHREVEN??

  OOM GRAFTAK

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s