Deze Taliban-rechter laat stenigen, ophangen en handen afhakken

(Door: Paul Ronzheimer – Vertaling: E.J. Bron)

“BILD” ontmoette Gul Rahim (38) in Afghanistan

De internationale gemeenschap heeft in Afghanistan 20 jaar lang de Taliban bestreden. Nu, na de bijna volledige aftocht van de internationale troepen, zijn de “islamisten” weer in opmars – en met hen hun wrede ideologie. Ze willen overal de radicale vorm van de sharia invoeren, vrouwen onderdrukken, homoseksuelen stenigen.

Het lukte “BILD” om in het grensgebied tussen de Afghaanse regering en de Taliban-gebieden een Taliban-rechter te ontmoeten, die openlijk vertelt wat er in de regio´s in Afghanistan gebeurt die onder hun controle gekomen zijn.

Gul Rahim (38, foto) werd in Pakistan opgeleid, vocht tegen de internationale troepen, zat twee jaar in een Afghaanse gevangenis, waarna hij vrijkwam.

Hij heeft een doordringende blik, een typische baard. Normaal gesproken draagt hij een tulband. Om niet herkend te worden, heeft hij andere kleren aangetrokken, hij draagt nu een pakol (wollen muts). Voor foto´s vermomt de rechter zich, steeds opnieuw steekt hij zijn rechter wijsvinger in de lucht – net zoals Osama bin Laden dat ooit deed. Rahim: “Ik had goede vrienden in de Arabische Emiraten, die me uit de gevangenis uitgekocht hebben.”

Sinds jaren is hij rechter in een provincie in Centraal-Afghanistan. “BILD” kon de documenten inzien die dat bewijzen

Vrijmoedig vertelt hij over de nieuwste zaken waarover hij gevonnist heeft: “Een man heet tin een huis ingebroken en een gouden ring gejat. De straf die ik heb opgelegd: hand afhakken! Daarna heb ik aan de eigenaar van de ring gevraagd of hij ook wil dat er een been van de dief wordt afgehakt, omdat hij immers niet alleen de ring heeft gejat, maar ook heeft ingebroken, dus twee delicten heeft gepleegd. De eigenaar van het huis was het er echter mee eens dat alleen zijn hand werd afgehakt.”

Een andere zaak was volgens Rahim een ontvoering onlangs: “We hebben een groep gearresteerd, die zowel kidnapping als smokkel heeft gepleegd. We hadden getuigen, daarom werden ze opgehangen.”

De Taliban-rechter verklaart dat het afhakken van ledematen in niveaus plaatsvindt, afhankelijk van de zwaarte van de schuld. Daarvoor wordt een soort bijl gebruikt, die anders gebruikt wordt bij het slachten van dieren. Een stuk hout zou daarbij als ondergrond dienen, zegt de rechter. “Afhankelijk van de misdaad kunnen we met vingerkootjes of vingers beginnen. Voor ergere daden snijden we bij de pols, de ellenboog of de bovenarm door. Voor de grootste misdaden komt alleen de dood door steniging of door ophanging in aanmerking.”

De doodstraf dreigt ook voor mensen die homoseksueel zijn en die in Taliban-gebieden betrapt worden op homoseks

De Taliban-rechter: “Voor homo´s zijn er maar twee straffen: of steniging, of hij moet achter een muur staan die bovenop hem valt. De muur moet 2,5 tot 3 meter hoog zijn.” Terwijl Rahim over de gruwelijke doodstraf voor homo´s spreekt, vertrekt hij geen spier. Voor de Taliban een absoluut normale “wet”.

Als we aan hem vragen hoe de situatie voor vrouwen is en of ze hun huis alleen mogen verlaten, zei hij als vanzelfsprekend: “Ja, als ze toestemming hebben!” Deze toestemming zou kunnen zijn dat de vrouwen boodschappen gaan doen, de dieren voeren of bijvoorbeeld naar de dokter zouden moeten.

Vrouwen, die in regeringsgebieden wonen, zijn in paniek dat de Taliban hen weer opsluiten, alle vrijheden van hen afpakken. In het parlement in Kaboel zitten ook vrouwen – voor de Taliban onvoorstelbaar!

Over meisjes op school zegt de Taliban: “Het schoolbezoek zou volgens islamitische regels moeten plaatsvinden. Als een vrouw naar school gaat en de leraar een man is, dan is dat niet toegestaan. Als ze naar school gaan en de hidjab dragen, hebben we er geen probleem mee.”

Gul Rahim is ervan overtuigd dat de Taliban hun sharia-regels weldra in het hele land zullen invoeren. “Daar hebben we twintig jaar voor gevochten en veel vrienden verloren. Dat was ons doel en dat zal het altijd zijn. Wanneer de regering in Kaboel onze islamitische sharia invoert, zullen we haar niet meer aanvallen.”

Kaboel heeft al eens eerder meegemaakt wat er gebeurt wanneer de Taliban binnenmarcheert. In 1996, toen ze de stad veroverden, zorgden ze overal voor angst en verschrikking. Daarvoor staat het Ghazi stadion symbool in het centrum van de stad. Na de ontmoeting met de Taliban-rechter rijden we daar naartoe, lopen over het gras waar ooit de vreselijke executies plaatsvonden.

Vooral de foto van de executie van een vrouw ging destijds de wereld rond. Toen Kaboel bevrijd werd, was het Westen er trots op dat er weer gevoetbald werd in het stadion. Als de Taliban verder oprukken, zal het gras weer het toneel van executies zijn…

Bron
bild.de
Door: Paul Ronzheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Deze Taliban-rechter laat stenigen, ophangen en handen afhakken

 1. karton zegt:

  Is dat een foto van die “hakkende rechter” ? Niks om om te lachen toch, wij hebben hem “rijdende” genoemd. Wat heeft de internationale troepenmacht eigenlijk gebracht in Afghanistan ? Er is volgens mij niks veranderd met de toestand van vóór hun komst. Nou ja, wel een groot aantal gedode internationale militairen w.o. veel Nederlanders. Elke gedode int.militair was er één teveel.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Als je denkt dat je democratie kunt brengen in een land, waarvan de inwoners geen democratie willen, ben je geestelijk gestoord. Democratie is haram, omdat de stem van het volk nooit boven de stem van allah mag gaan.
   Met onwillige honden is het slecht hazen vangen. De honden in Afghanistan willen niet. Nog sterker, ze verzetten zich en zullen zich tot in lengte van dagen blijven verzetten.
   Het enige dat al die jaren van strijd in Afghanistan gebracht hebben zijn vele onnodige slachtoffers. De regering die dat op z’n geweten heeft, heeft zich schuldig gemaakt aan dood door schuld. Jonge mannen een oorlog in te sturen die niet te winnen was, om er democratie te brengen die niemand daar wil. Maar ze zullen er wel een goed gevoel bij hebben…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Je bent welkom in ons land
  Je hoeft je alleen maar te herinneren wat die gekken zongen.

  Geliked door 2 people

 3. john van antwerpen zegt:

  Nooit zal de islam zichzelf zuiveren, temperen en wetenschap aanvaarden, iets wat het
  Christendom wel deed en doet. De islam blijft in haar bubble in het verleden, kijkt achteruit
  want kent geen vooruitgang. Islam is eigenlijk blijven hangen in een tijdperk dat men nog in
  sprookje,s geloofde. Ze is jaloers op onze westerse verworvenheden en wil daardoor maar
  1 ding tegenover stellen; wraak.

  Geliked door 3 people

 4. Boike zegt:

  En extreem links probeert ons nog wel met man en macht wijs te maken, dat de Islam een menslievende religie van vrede en vrijheid is. How dare they !!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Het is hun cultuur. En laat dat nou net het stukje cultuur zijn wat geïmporteerde moslims in Nederland missen. Deze rechter tegen een vorstelijke vergoeding naar Nederland halen om de hier wonende moslims volgens hun eigen cultuur te berechten lijkt me geen overbodige luxe. Er zijn openbare plekjes in overvloed waar dat kan. Ik verwacht dat de amusementswaarde op zondagen tussen 08.00 en 20.00 erg hoog zal zijn.

  Geliked door 3 people

 6. Verwardeman zegt:

  Wat ze in hun eigen land uitvreten moeten ze zelf
  weten , zelfbeschikking !
  Hier echter moeten ze met ONS meedoen , of anders
  OPFLIKKEREN !!!
  Niet goedschiks , dan kwaadschiks .
  Hier zijn WIJ de baas .

  Dit was Brandpunt , goedenavond .

  Geliked door 1 persoon

  • Wakkere Joost zegt:

   Hier echter moeten ze met ONS meedoen , of anders
   OPFLIKKEREN !!!
   Nee verwarde man je bedoeld het leuk maar dit is her beste
   Niks meedoen gewoon OPFLIKKEREN ! OPTIEFTEN.
   Maandag is geloof ik weer het offerfeest kunnen ze hun bloedlust weer vieren.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Wakkere Joost op 19-7-2021 om 00.25 u.
    Alwéér een offerfeest ?
    Die zandhazen hebben iedere dag het één of ander zg. offerfeest.
    Wát gaat dat gajes nú weer offeren ?
    Arme, arme schapen, geiten én ezeltjes !! Eerst worden die beesten misbruikt door dat “diep gelovige” gajes om vervolgens zónder verdoving gedood te worden en opgevreten.
    En dát allemaal straffeloos, maar ik begrijp nú wel wat de oorzaak is dat er zoveel van die “diep gelovige” viespeuken rondlopen met een schapen- , geiten- of ezelskop.
    Allemaal inteelt met kleinvee !!!

    Like

 7. hans-e-pans zegt:

  Er zijn in Afghanistan te veel, veel te veel, militairen uit andere landen gestorven voor een zaak waarvan de regeerders uit die landen wisten dat er daar in Afghanistan niets te winnen was, voor niets dus.

  Veelal als hulp voor een land dat vrijwel geen cultuur heeft, als je oorlog voeren buiten er buitenlaat.
  Een land dat steeds weer oorlogen begint in allerlei andere landen in de wereld om hun eigen economie te spekken.

  Binnen een jaar tot anderhalf jaar is Afghanistan weer net zo’n achterlijk en onderontwikkeld land als dat het was voordat de Russen er dachten te kunnen winnen. Laat dit een les zijn voor de rest van de westerse wereld.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  De doodstraf dreigt ook voor mensen die homoseksueel zijn en die in Taliban-gebieden betrapt worden op homoseks

  Neuken met ezel of geit is geen probleem. Kom op partij van de dieren. Zeg wat.

  Geliked door 2 people

 9. Wakkere Joost zegt:

  In mijn straat buurt zijn de autochtone helemaal gek geworden en ze heulen bijna allemaal
  als een slaaf aan de moslims.in de straat. Voorafgaan aan het offer feest geven ze de moslims
  allemaal cadeautjes want ze zijn zo zielig ze hebben niks.Ha ha lachen dan de hele dag kopen
  ze zich gek aan kleding en vreten etc
  Gore landverraders zijn het hier.
  Hiele likken bij dat tuig.
  Ongelofelijk gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ravian zegt:

  Het probleem wordt pas oplosbaar als je erkend dat een “war on terror” een “war against islam” is.
  En een “war on islam” is enkel te winnen als je bereid bent die ideologie te vernietigen, wat inhoud dat je bereid moet zijn een paar miljoen van die klootzakken een enkeltje paradijs te verschaffen.
  Als je daar niet toe bereid bent dan rest er weinig anders dan er een hek om heen te zetten en de niet islamieten binnen dat hek als “collateral damage” af te schrijven, wat er dan overigens ook miljoenen gaan wezen, maar dan geen klootzakken.
  En dan hebben we nog de EU oplossing; je zet er geen hek omheen en schrijft de hele niet islamitische wereld af als “collateral damage”.
  Dan laat je gewoon 1,9 Miljard moslims 5,9 miljard niet moslims onderwerpen en uitmoorden.
  Ik stel voor dat we ze allemaal naar Mekka lokken en er dan een hele vette nuke op parkeren…
  Valt allemaal onder het recht op zelfverdediging.

  Geliked door 1 persoon

 11. verwardeman zegt:

  @Ravian
  Goed plan man , een ” Hirosjimaatje , Nagasakietje of MOABje !

  Like

 12. boorzalf zegt:

  Dus al die militairen “yanks” nato hebben dus 20 jaar voor de kat zijn viool in Afghanistan gezeten.
  In totaal zijn sinds het begin van de oorlog in Afghanistan bijna 2200 militairen omgekomen, voornamelijk Amerikanen. Onder de doden zijn ook 24 Nederlanders. Tja, triest…..

  Like

 13. Jan zegt:

  Lijk Biden: ‘Dat de Taliban Afghanistan in 1 week terg in handen heeft is de schuld van…… (3x raden) Trump’

  Trump: Nee Biden, dat komt omdat jij een lafbek bent die wegrent als een hond met de staart tussen de benen
  Leugenaar Biden
  video

  Hier heeft linksvolk het heel erg druk mee, zelfs in Afghanistan!
  The importance of a pride flag in Afghanistan
  https://www.nbcnews.com/news/world/importance-pride-flag-afghanistan-flna637359

  Like

 14. Jan zegt:

  Tegen steniging van vrouwen en moord op vrouwen? Dan ban van Twitter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s