Explosief met het oog op de tragedie: Europees waarschuwingssysteem voor hoogwater gaf een “extreme hoogwaterwaarschuwing” uit

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal doden door de hoogwatercatastrofe in Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz is inmiddels naar 133 gestegen. Het noodweer kondigde zich in het begin van de week al aan, het Europese hoogwaterwaarschuwingssysteem (EFAS) gaf een “extreme hoogwaterwaarschuwing” uit en de weerdienst waarschuwde uitvoerig voor noodweerpotentieel, maar de verantwoordelijke autoriteiten respectievelijk de catastrofe-bescherming reageerden niet.

Terwijl het falen van de autoriteiten steeds duidelijker wordt om de bevolking op tijd voor noodweer te waarschuwen, schuiven politici de zware regenval en het hoogwater op de klimaatverandering, waarschuwen voor de “door de mens veroorzaakte” klimaatverandering en klagen over tekortkomingen bij de klimaatbescherming.

In dit land schijnt niets meer te functioneren als er echt gevaar op komst is. Geen wonder, zelfs de landelijke oefening catastrofebescherming vorig jaar mislukte volledig.

Bild-Zeitung” en “Bild-Zeitung” (nieuw):

Waren er geen signalen, geen waarschuwingen van meteorologen? Jawel, die waren er. Al in het begin van de week had het Europese hoogwaterwaarschuwingssysteem (EFAS) een “extreme hoogwaterwaarschuwing” uitgegeven.

In het tijdschrift “Politico” verheft de hydrologe professor Hannah Cloke van de gerenommeerde Britse universiteit Reading zware beschuldigingen aan het adres van de catastrofe-bescherming in Duitsland en de aangrenzende regio´s: het grote aantal doden zou een “aanzienlijk falen van het systeem” zijn.

Professor Cloke verder: “Ik zou verwacht hebben dat er mensen geëvacueerd worden – en niet dat in het jaar 2021 zo veel mensen in een overstroming sterven.” De EFAS-waarschuwing zou er eentje van “de meest extreme categorie” zijn geweest, die levensgevaar zou betekenen.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Explosief met het oog op de tragedie: Europees waarschuwingssysteem voor hoogwater gaf een “extreme hoogwaterwaarschuwing” uit

 1. Monalisa zegt:

  Tja de mens is niet onmisbaar de pc kan niet alles, dat blijkt maar weer.
  Maar Europa blijft groeien met mensen overal moeten ze wonen.
  Eens in de tijd hebben we dit 1993 en 1945 was ook zo’n jaar met rampen het jaar 2009 2010 en het jaar 2011 was de winter zeer koud, en een hoop sneeuw zelf nog een kans gehad om de Elfstedentocht te maken

  Like

 2. Andre zegt:

  Tering links want het past allemaal zo lekker in het greendeal plaatje van Frans Timmermans. Merkel was weer de grote afwezige en haar adjudant stond er bij te schaterlachen. Nee het is tijd hoog tijd dat er eens een flinke hoosbui over al deze rotte ratten komt en dit gaat gebeuren met hun führer Klaus Schwab.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinyo zegt:

  Een spreekwoord:
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee (moet betekenen in dit geval voor een organisatie).
  Als een persoon vooraf weet wat er fout kan gaan moet deze zich er maar op voorbereiden.
  Maar dat spreekwoord is over de houdbaarheidsdatum heen.
  Kan je nu anders verwoorden: die persoon heeft een plaat voor zijn kop.

  Like

 4. Andre zegt:

  Het waterhoofd ontslaat secretaris Stientje (D66) op de meest eervolle blabla en dat gaat morgen 19 juni in! ……….Rutte heeft weer wat uit te leggen met de meest gewichtige diensten van Stientje. Nou Stientje heeft er gewoon een teringzooi van gemaakt net als de rest van de Rutte club.

  https://www.ditjesendatjes.nl/koning-verleent-ontslag-staatssecretaris-van-veldhoven/

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Geliked door 2 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Die hadden de mondkap te hoog zitten. Zagen niets. Het hele land al anderhalf jaar in een oorlog situatie omwille van een lullig virusje met een mortaliteit van 0,15% en de echte catastrofe wordt over het hoofd gezien. Hakblok uit de schuur halen en Reube ab.

  Geliked door 1 persoon

 7. Boike zegt:

  Hè, hoe ken dà nou toch kunnen, waarschuwingssystemen, die door onze bestuurderen worden genegeerd ??? En dan dat rammelende leugenachtige verhaal over door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Dan gaat er bij “wappies” toch meteen een belletje rinkelen. Het zal toch geen HAARP zijn geweest ??? Het zou dan wel ‘t-een en ‘t-ander kunnen verklaren.

  Wappies geloven ruttig gedoe niet meer. Wappies zijn door ervaring achterdochtig en wantrouwig geworden.

  https://www.documentarytube.com/articles/haarp–weapon-or-a-weather-research-program

  https://climateviewer.com/2014/03/24/geoengineering-weather-modification-patents/

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/weersbeinvloeding-en-overstromingen-veroorzaken-hoe-werkt-dat/

  https://geopolitics.co/2015/06/06/us-air-force-admits-they-can-control-weather/

  Geliked door 1 persoon

 8. Verwardeman zegt:

  Never waist a good flood !
  Build Back Better .
  ( What is happening to the climate ? )

  Geliked door 1 persoon

 9. Qvic zegt:

  Er gaat veel meer fout, dan goed. Rivier overloop beddingen worden vol gebouwd, want we komen ruimte te kort en het is zo gezellig en landelijk zo vlak naast een rivier(tje) of beekje. Voor de projectmanagers ook ideaal om te bouwen vanwege relatief vlak terrein. Daarbij komt het dat er erg veel achterstallig onderhoud aan bruggen, wegen, dijken en afvoer kanalen zijn ontstaan, door de gereserveerde gelden ergens anders aan te besteden. Dit beleid is al decennia aan de gaan en de huidige bestuurders worden er nooit eigenlijk erop aangesproken, dat zij hun taken en verantwoordingen constant verzaken. Zolang er niets iets ernstig gebeurt valt het faalbeleid niet direct op. Daar er ook het militaire super wapen van geo-engineering bij gebruikt is, om bewust zoveel mogelijk schade aan te richten, waardoor nu delen van de regio’s onbewoonbaar zijn geworden. Nu grote delen van dorpen en steden weggevaagd zijn, door het extreme weer, schuiven de verantwoordelijken hun wanbeleid af op het vage begrip klimaatverandering. Als de basis van de aansprakelijkheid bij de verantwoordelijken neer gelegd zou zijn bij aanvang van die functie, dan was dit nooit gebeurt. Bekijk je het met een grotere onderliggende geheim project, dan vallen in eens de puzzelstukjes op zijn plaats. Alles is ondergeschikt gemaakt aan de bewuste keus van verloedering van het land. Want zoals de WEF het plan heeft om 95% van de mensheid uit te roeien en de overgebleven mensen op te hokken in een geconcentreerde omgeving. Dan is alle onderhoud aan wegen,bruggen, dijken en afvoerkanalen weggegooid geld, waarvoor je leuke andere dingen mee kunt doen. Wat dan ook gedaan wordt en in de toekomst niet anders zal worden, als de WEF met zijn marionetten aan de macht blijven.

  Geliked door 2 people

 10. Gerrit zegt:

  Zo kennen we Merkel weer. Altijd is of Extreem Rechts ergens de oorzaak van of de opwarming van de aarde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s