Multiculti mislukt – ook in Zuid-Afrika

(Klik voor Duitse ondertiteling rechts onderin de balk)

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

De multiculturele ideologie kan tot dood en burgeroorlog leiden. Dat geldt niet alleen voor, maar ook in de “Regenboognatie” Zuid-Afrika. Daar werden dagenlange plunderingen in het hele land pas ingedamd, toen burgerwachten van stammen zich opstelden tegenover de rovende mensenmassa. De staat is niet meer in staat voor orde te zorgen.

Veroorzaker van de actuele onlusten was de arrestatie van de middelmatig corrupte ex-president Jacob Zuma, die tot een naar verhouding milde gevangenisstraf van 15 maanden werd veroordeeld. Dat de 79-jarige deze straf ook daadwerkelijk moest uitzitten, werd door veel leden van het volk van de Zulu, waartoe Zuma behoort, als provocatie opgevat. Ze reageerden met geweld en veroorzaakten zodoende een golf, waarbij zich snel de leden van andere etniciteiten aansloten.

Behalve kleurlingen, Indo-Aziaten en de oorspronkelijk uit Europa afkomstige blanke Afrikanen leven er acht zwarte volkeren in Afrika: Zulu, Xhosa, Basotho, Venda, Tswana, Tsonga, Swazi en Ndebele. Blijkbaar is het de Zuid-Afrikaanse regeringen sinds de politieke systeemwisseling van 1994 niet gelukt om tenminste uit zwarte Afrikaanse stammen een eenheid te smeden. Integendeel: Afrika´s zwarte volkeren bestrijden elkaar en de regeringen onder leiding van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) waren niet altijd even handig in de omgang met hun bevolking, toen ze bijvoorbeeld tijdelijk de verkoop van tabak en alcohol verboden, zonder er van tevoren over na te denken hoe ze zulke verboden moesten handhaven.

Corruptie is wijdverbreid in Zuid-Afrika en niks bijzonders. Maar in een land, waarin nog altijd resten van voormalige welstandsstructuren voorhanden en bij lange na niet alle burgers arm zijn, draagt de omstandigheid dat een derde deel van alle volwassen en drie vierde deel van alle jonge mensen werk- en perspectiefloos zijn grote sociale springstof in zich. Dan volstaat een vonk om een enorme brand te veroorzaken.

Mogelijkerwijs ontstaat er in Zuid-Afrika een nieuw, van de bevolking uitgaand etnisch pluralisme. Dan zou de Republiek Zuid-Afrika uiteen kunnen vallen. Mogelijkerwijs ontbreken echter zelfs voor zo´n perspectief de kracht en het initiatief, en in dit geval zou Zuid-Afrika in de jaren 2020 wel eens van de ene burgeroorlog-fase in de andere kunnen tuimelen.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Multiculti mislukt – ook in Zuid-Afrika

 1. verwardeman zegt:

  Freeeeeheeeeeeeeee Nelson Mandelaaaaaaa , free free free , Nelson Mandelahh .
  Not long enough in that prisoncehel………
  All of South Afrika gone to hehell ……….

  Like

 2. Jackholland zegt:

  Duidelijk bewijs dat zwarten het gewoon niet kunnen. Ze hebben voorbeelden gehad van de destijds blanke regering hoe je ook in afrika welvaart kan creeren. Let wel apartheid was natuurlijk verwerpelijk. Maar het is weer het oude liedje : een negert aan de macht en de zelfverrijking corrupte stijgen weer de pan uit . Dit gecombineerd met genetisch bepaalde domheid en luiheid van de negert (uitzonderingen bevestigen de regel) geeft een resultaat zoals het nu is en blijft in zuid afrika. Dit is alleen te wijzigen als er een dictator de macht gaat grijpen of dat een blanke regering de macht overneemt. Voor blanken zit er maar 1 ding op :vluchten naar europa want vroeg of laat worden ze gelyncht. We moeten gewoon accepteren dat het zonder inmenging van blanken het nooit iets gaat worden in afrikaanse en midden oosten landen . Laat datvolk ook in hun heimat blijven geen import meer nr europa. Ze kosten alleen maar geld . Enig fatsoenlijk land in midden oosten is israel. Het enige redelijk fatsoenlijk land in afrika was zuid afrika totdat de negerts weer terug aan de macht kwamen dit was het begin van de ondergang.

  Geliked door 1 persoon

 3. top of flop zegt:

  De verzameling mensen, die de wereldvrede in gevaar brengen wordt groter en groter. We noemen er een van de velen: Mark Rutte, een kleine grabbelaar vergeleken met Klaus Schwab.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob zegt:

  Met de opkomst van het multiculturisme
  zou de samen leving mens waardiger moeten zijn.
  In Bijna alle multiculturele samenleving zie een groter
  racisme gevolgt door plundering, verkrachting en
  moorden.
  Groeperingen die zich superieur aan andere verklaren,
  een toenemende intolerantie.

  Like

 5. john van antwerpen zegt:

  Culturen leven nooit met elkaar maar naast elkaar. Niet dat ze elkaar allemaal de hersens in slaan
  maar culturen mengen houd nooit lang stand. Altijd komt oud zeer weer naar boven drijven.
  Onze gewoonte,s drijven ons altijd uit elkaar.
  De filosoof Nietzsche zei welleens dat mensen uit elkaar geslagen wezens zijn.
  Veel eenheid is er niet nee, op 1 ding na; dat massa,s mensen achter foute leiders, foute
  religie,s of foute ideologieen lopen. Of elkaar copieeren, na praten en na geloven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s