Rechts Europees bondgenootschap uitgebreid: de partij EKRE uit Estland treedt toe

(Vertaling: E.J. Bron)

De maatgevend door de Hongaarse minister-president en chef van de partij Fidesz, Viktor Orbán, bespoedigde alliantie van rechtse Europese partijen wordt uitgebreid. Nadat begin juli eerst 16 partijen de gemeenschappelijke verklaring tot het formeren van het nieuwe patriottische bondgenootschap hadden ondertekend, treedt er nu met de partij EKRE (Conservatieve Volkspartij van Estland) uit Estland nog een partij toe.

EKRE diende daartoe een eigen verklaring in, waarin zij zich tot de doelen van het bondgenootschap bekent en van haar kant onderstreept dat de EU dringende hervormingen nodig zou hebben: “De volkeren hebben het gevoel dat zij stilletjes en successievelijk beroofd worden van het recht om hun legitieme en soevereine macht uit te oefenen”, staat er in de verklaring, en: “De EU wordt in toenemende mate een instrument voor extremistische krachten, die Europa cultureel en religieus willen veranderen, met het doel een stateloze structuur, een Europese supermacht te scheppen, Europese tradities te vernietigen of af te schaffen, sociale instellingen en morele principes te veranderen.”

Ook de Europarlementariër Jaak Madison (de vicevoorzitter van EKRE), die de EKRE-verklaring ondertekende, ziet in de “oprichtingsoorkonde”, die begin juli o.a. door de FPÖ, het Rassemblement National en de Italiaanse LEGA ondertekend werd, “de basis voor de mogelijke vorming van een nieuwe fractie in het Europees Parlement (…). Zij zou een van de grootste fracties in het Europees Parlement zijn, die Polen, Hongaren, Esten, Fransen, Oostenrijkers, Denen, Finnen, Italianen en vertegenwoordigers van nog meer landen in het Europees Parlement verenigt”, aldus Madison.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Rechts Europees bondgenootschap uitgebreid: de partij EKRE uit Estland treedt toe

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Uiteindelijk zal de wal het schip keren. Onvermijdelijk.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 2. koosv8 zegt:

  Heel goed, en probeer een eind te maken aan de hele geld verkwansel liga. Maak Brussel met de grond gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. VarAway zegt:

  Waar blijft de PVV ?

  Geliked door 2 people

 4. Jules Vismale zegt:

  In de Baltische Staten zullen ze al genoeg spijt van hebben gehad dat ze die akelige euro daar invoerden en dat ze een deel van hun bossen opofferden voor de biomassacentrales! Dat al de hier opgenoemde landen zo snel mogelijk uit de EU stappen, inclusief Nederland, en wel meteen!

  Like

 5. LUCIA zegt:

  Hoera, het werd tijd… misschien eindelijk de mogelijkheid om een eind te maken aan de megalomane verkwisting die EU-regering heet.
  Per slot van rekening is het te zot voor woorden, dat we zogenaamd democratisch leiders kiezen die ons daarna in de uitverkoop doen aan onverkozen machtsinstituten z.a. de VN , WHO, WEF, EU etc dit zijn op dit moment de meest in het oog vallende usual suspects.

  Zo wordt stille dictatuur geboren en in stand gehouden, zolang dit soort instituten bestaansrecht hebben en zoveel macht, dat nationale regeringen hierdoor overvleugeld worden en mensen hun nationale rechten, cultuur, identiteit en economie met de voeten worden getreden, ter wille van een zootje ALI Baba en 40 rovers elite….een mooiere naam is wellicht de princes of plunder/ plunder prinsen.

  Zolang wij toelaten dat deze mensen voor ons bepalen hoe onze gezondheidszorg is en onze economie, hoe onze scholingsprogramma’s er uit zien, hoe we moeten leven etc, zal dit alleen maar erger worden.
  Iedere keer als we een soort menu kaart situatie voor onze neus krijgen moeten we kritisch worden ….is dit wat we willen.

  Voorbeeld voor wat ik bedoel, is o.a. gezondheidszorg, waarom kunnen wij ons niet organiseren los van de omkoopbare politiek, in wat wij willen b.v. geen rotzooi medicijnen uit China waar allerlei gevaarlijke shit in zit, volledige erkenning van alternatieve geneeswijzen en niet hier en daar 3 tientjes vergoeden. Ook aangeven op welke gebieden we research willen, betere vormen van scholing voor onze kids en ook lessen in doe het zelven, huishouden, hygiëne en eerste hulp, gewoon heel handige praktische zaken waar veel jongeren totaal niks van afweten.

  Like

 6. john van antwerpen zegt:

  En Griekenland is ook begonnen met de buiten grenzen van Europa af te sluiten.
  Er is een nieuw blok onstaan van volkeren die hun geschiedenis niet zijn vergeten
  en oude vijanden niet terug willen.

  Like

  • Willie zegt:

   Tja, maar dan moeten ze niet verder mee doen met de cojona shit : de Griekse bevolking komt daartegen de straten op, zien of dit iets helpen kan ???

   Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Als we van de EU afwillen dan moeten we eerst de obstakels daartoe in nederland opruimen. Te denken valt aan het wegwerken van ALLE parlemetariers die voor de EU zijn. U ziet, nog veel werk te doen. Rutte en kaag staan boven aan het verlanglijstje voor parlementaire verwijdering.

  Geliked door 1 persoon

 8. jantjeuitnl zegt:

  De AfD zou erbij moeten komen. Die hebben veel zetels in het EU parlament.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s