Vanwege Hongaarse kinderbescherming-wet: EU kondigt procedure tegen Hongarije aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu is het officieel: de EU gaat in het permanente conflict met Hongarije uit een nieuw vaatje tappen. Vanwege de Hongaarse kinderbescherming-wet, die homoseksuele en transgender propaganda op scholen verbiedt, wil de Europese Commissie nu een “verdragsschendingsprocedure” tegen Hongarije starten. Men zou de regering-Orbán een brief sturen en de procedure starten voor de “verdragsschendingsprocedure”, deelde een hoge EU-vertegenwoordiger mee aan het persbureau AFP.

De verleden week in werking getreden wet verbiedt reclame voor homo- en transseksualiteit in Hongarije. Dit betreft ook boeken of films over dit thema. Die moeten voorzien worden van de aanwijzing “Verboden voor onder 18-jarigen”, films mogen niet meer op de belangrijkste uitzendtijden uitgezonden worden.

De Europese Commissie en het Europees Parlement hadden de wet al enorm bekritiseerd. Het Europees Parlement wil hierin nog een voorbeeld zien “dat de trapsgewijze afbouw van de grondrechten in Hongarije bewust en opzettelijk bespoedigd wordt.”

De nu aangekondigde brief van de Europese Commissie is de eerste stap in een procedure, die tot voor het Europees Gerechtshof zal leiden en zou kunnen eindigen met een geldboete voor Hongarije. Proefondervindelijk toont de regering van minister-president Viktor Orbán zich van zulke manoeuvres niet echt onder de indruk.

Bron
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Vanwege Hongaarse kinderbescherming-wet: EU kondigt procedure tegen Hongarije aan

 1. karton zegt:

  Ik hoop van harte dat Hongarije , bij monde van de heer Orbán, zich blijft verzetten tegen de EUSSR-dictatuur en eventueel uit die verderfelijke vereniging stapt en graag samen met Polen en Tsjechië. Wat denkt dat ongekozen Brusselse schorem toch wel ?!

  Geliked door 3 people

 2. Cathja zegt:

  Ik hoop dat de Hongaren de rug recht houden en niet toegeven aan de weerzinwekkende eisen van Brussel. Mogen de Hongaren alsjeblieft zélf bepalen wat ze normaal en abnormaal vinden?
  Het Europees Parlement heeft het over ‘afbouw van grondrechten in Hongarije’. Sjonge, wat zitten ze dáár mee in hun maag zeg! Ik zou de ‘dames’ en ‘heren’ in het E.P. willen adviseren om eens goed te kijken naar alle grondrechten van de EU-lidstaten die met voeten getreden worden, maar dan niet door wetten in de lidstaten zélf, maar opgelegd door Brussel. We hebben geen moer meer te vertellen in eigen land, mede ‘dankzij’ onze MP, die overal mee instemt.
  Orbán laat zich niet gek maken, en haalt gewoon zijn schouders op over het bericht uit Brussel.
  Hongarije heeft nu nog een veilige en normale samenleving, zonder al die gender- en woke-gekte.
  Laat dat vooral zo blijven!

  Geliked door 4 people

 3. joesoe47 zegt:

  De pedofielen in de EU moeten zich moreel laten omscholen. Orban is een LEIDER en geen LIJDER.

  Like

 4. Zolang Orbán in de EU wil blijven zal stap voor stap de “Europese waarden” ingevoerd worden. Ook immigratie zal groeien, die trend is al zichtbaar in Boedapest en multinationals hebben nu toestemming gekregen van de Orbán regering dat men van 10% buitenlandse werknemers naar 20% mag gaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. 12gauge zegt:

  Per omgaande beeindigen wij het verdrag, met als gevolg uittreding uit de EU van Hongarije >Hexit( lijkt op Nexit, dat willen de Nederlanders ook graag,Kaag).

  Geliked door 1 persoon

 6. Edwin Lauxen zegt:

  Veel Landen in europa zijn veel misstanden binnen de jeugdbescherming, bv gebrek aan waarheidsvinding en rechtsbescherming, dus Hongarije, hopelijk gebruiken jullie deze stok om terug te slaan.

  Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is feitelijk allemaal slappe zever wat nu gebeurd.
  Het hele verhaal erachter is eenvoudig.
  Hongarije moet eenvoudig op de knieën gedwongen worden om deze zogenaamde vluchtelingen toe te laten.
  Het zal duidelijk zijn als Europa deze zaak niet waar kan maken dat er binnen de kortste keren een andere smoes komt om Hongarije te korten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Stefan zegt:

  Net een walgelijk filmpje gezien van een bevalling door een half omgebouwde “man” transgender.
  De “moeder” ook transgender, klaagt dat de baby geen borstvoeding binnenkrijgt.
  Deze horror is te zien bij de felicitaties in het laatste jenssen filmpje (365) een link op deze website.
  En dit vind de EU Prachtig ?

  Like

 9. Kees zegt:

  Hou je rug recht Victor! En wanneer krijgen wij nog eens een referendum over die europese kliek?

  Like

 10. koddebeier zegt:

  In een echte democratie horen de wetten van een land boven die van de EU te staan, want de EU is een ondemocratische kliek van ongekozen krapuul !!

  Geliked door 1 persoon

 11. vangie1206j zegt:

  Wat een ongelofelijk zooitje smeerlappen zitten daar in de EU.
  SODOM en GOMORRA is daar niets bij.
  Ik heb werkelijk geen goed woord over dat daar in Brussel zit.
  RUTTE zeg de EU de wacht aan dat wij met deze gekken niet wensen samen te werken en ons door deze demonen te laten onderwerpen.
  Waarom hoor ik niets van de EVP te Brussel over deze walgelijke viezerikken.

  Like

 12. Julia zegt:

  Hopen dat Orban zijn rug recht houdt en absoluut niet meegaat in de ziekelijke normen van de EU. Beter dat zij die algehele EU laten stikken het is een bolwerk van ongekozen doorgeslagen linkse idioten die de burgers uitsluitend uitvreten en zich zelf verrijken met een onaanvaardbaar hoog salaris. Ook voor Nederland de grote betaler aan dit mislukte bolwerk zou het beter zijn om de EU voor goed de rug toe te keren. We betalen ons blauw aan belastingen voor een een zeer omvangrijk wanbeleid, wij mogen in de wacht voor betaalbare woningen om al die profiteurs en gelukzoekers van woningen te voorzien, door die algehele import komt onze gezondheid steeds verder onder druk, zo zijn er nog heel veel nadelen te noemen. Ik hoop dat Brussel verzuipt in zijn eigen ellende ongelooflijk dat dit stel onbenullen nog met een vinger naar andere landen durven te wijzen ze zijn zelf geen haar beter. We zijn onderdrukt door een communistische machtswellustelingen waar corruptie en de boel belazeren hoogtij viert. Geweldig zo een Europese Unie laten we hopen dat heel veel lidstaten vaarwel zeggen zodat er heel wat sterren van die blauwe vlag kunnen verdwijnen en de miljarden weggegooid belastinggeld eens ten goede komt voor eigen burgers. .

  Like

 13. Frits zegt:

  Gratis wc-papier. Altijd handig😁

  Like

 14. THJ zegt:

  Orban heeft genoeg patriots om zich heen om een klein infiltratie leger te trainen die net zoals de mossad vroeger overal ter wereld de vijand kan uitschakelen per individu….

  Like

 15. Henk der Niederlánder zegt:

  En het andere land dat de nationale wetten boven die van Brussel stelt is nu uiteraard ook de zondebok, alleen die zondebok trekt zich ook niks aan van het gezeik uit Brussel.

  Brusselse elite angstig voor Polen en dreigt met vervolgstappen: stelt harde ultimatum over respecteren rechtsstaat

  De Brusselse gezaghebbers merken aan alles dat hun gezag tanende is; het Poolse Hof heeft vorige week stellig gezegd dat de Poolse wetgeving belangrijker is dan de Europese wetgeving. Nu dreigt de elite van de EU met een ultimatum: als het kritische land niet snel de rechtsstaat gaat respecteren dan stapt men naar het Europese Hof van Justitie om boetes op te leggen. Alsof Polen onder de indruk zou zijn van deze ‘bedreiging’.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/brusselse-elite-angstig-voor-polen-en-dreigt-met-vervolgstappen-stelt-harde-ultimatum-over-respecteren-rechtsstaat/

  Like

 16. verwardeman zegt:

  Kalergi-plan !
  Van LHTB komen geen nieuwe blanke kinderen op de wereld .
  Gewoon onderdeel van ” weg met die blanken ” , omvolken dat Europa .

  Wedden dat ze die zwarten en kutmossels daar niet ” lastig mee vallen ” , evenals met dat
  veggie / millieu gezeik !
  Het is allemaal WEG MET ONS .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s