De 1e Demokritische Volksbeweging

(Door: Rients Hofstra)

Vanaf 1 juli dit jaar is Nederland alweer een partij rijker. Maar deze partij wil als eerste een ander staatsbestel. De nieuwe partij heet dan ook niet toevallig De 1e Demokritische Volksbeweging. Deze beweging is gebaseerd op de principes van Het Alternatief Staatsbestel (AS). 

Een paar wezenlijke veranderingen die de beweging nastreeft, zijn echte democratie met meerdere ingebouwde referenda, vakinhoudelijke partijonafhankelijke toppers als bewindslieden en volledige transparantie. Daardoor wordt onder andere afgerekend met partijpolitieke benoemingen, carrièrepolitici, gedraai met standpunten, vallende kabinetten, maanden durende kiezers bedriegende coalitiebesprekingen, wurgende fractiediscipline en achterkamertjes. 

Programmatisch staan de kiezers centraal. Via een met DigiD vergelijkbaar systeem kunnen volksvertegenwoordigers diverse malen middels mini-referenda de achterban vragen om een stemadvies. Na het invoeren van het AS-systeem zullen partijen dienstbaar worden i.p.v. dwangmatig leidend. 

De 1e Demokritische Volksbeweging is niet in te delen in vakjes sociaal of liberaal. De 1e Demokritische Volksbeweging is demokritisch demokraal. Sociaal als het moet, liberaal waar het kan.  De partij staat uiteraard open voor iedere kiezer, maar richt zich m.n. op stemmers die uit onvrede een proteststem uitbrachten, niet stemmers en twijfelende leden van de aloude partijen die willen functioneren binnen het huidige staatsbestel en daarom bereid zijn veel democratische normen en waarden te verkwanselen.

De website 1dv.nl geeft meer info. Voor tel. uitleg: 06-53222319

Door:
Rients Hofstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De 1e Demokritische Volksbeweging

 1. karton zegt:

  De naam doet mij sterk denken a.d. Deutsche Demokratische Republik. Holländische Demokratische Republik ? Moet er goed over nadenken , Republiek trekt me we aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Het begrip ‘democratisch’ is een enorm gedevalueerde term. De D staat dan ook ten onrechte in de namen VVD, CDA, D66 en FvD. Vandaar Demokritisch en daar is geen letter Duits bij.
   Als we a;s land echt demokritisch demokraal zijn, dan beslissen de burgers over ons staatshoofd. Dan zou het een vakinhoudelijke topper kunnen worden i.p.v. een toevallig in een fout nest geboren niemendalletje.
   Genoeg reden om vol overtuiging lid te worden en dit persbericht in jouw netwerk te verspreiden.

   Like

 2. johannes zegt:

  waarom moet ik toch aan d66 denken als ik hun site bekijk, alleen dan in een fluwelen jasje , een beetje dat volt gefuhl

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Kunnen de stemmen nog verder verwateren in een frauderend systeem. ( MOERAS) DDR???

  Like

 4. verwardeman zegt:

  Ach goh , weer het zoveelste clubje acteurs en actrices – in dienst van von Amsberg – om
  de boze blanke Nederlandertjes weer een tijdje zoet te houden , zijn PVV en FvD over
  de houdbaarheidsdatum ?
  Of zweren zij TROUW AAN HET VOLK EN DE GRONDWET ?
  Als ze weer trouw zweren aan von Amsberg , kun je het SHAKEN !
  Ben reuuuuuuuuze benieuwd !!!!

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Verdere versplintering op “Rechts” daar zou niemand op moeten zitten te wachten, de PVV is al verzwakt door de opkomst van FvD, Volt, JA 21.
  Zeker, een groot deel der stemgerechtigden is ontevreden maar dat heeft er ook mee te maken dat velen direct hun standpunten verwezenlijkt willen zien, zo werkt een democratie niet, er zullen altijd compromissen nodig zijn en dus verwatering.
  Het is niet anders, democratie kun je hooguit redelijk noemen maar er is niks beters.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s