Ecofascisten in zware dronkenschap: 10 jaar gevangenisstraf voor “ecocide”

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk heeft een nieuw misdrijf, de “ecocide”. Wie schade toebrengt aan het milieu, dus bijvoorbeeld moedwillig de lucht of rivieren verontreinigt, kan nu rekenen op een gevangenisstraf van 10 jaar of een geldboete van tot € 4,5 miljoen. Korte afstandsvluchten worden verboden.

Er mogen geen binnenlandse vluchten meer aangeboden worden wanneer een trein de afstand in hoogstens twee en een half uur aflegt. Uitzonderingen zijn aansluitende en internationale vluchten.

Maandenlang discussieerde het Franse parlement, nu is het wetpakket over “klimaatbescherming” bezegeld en met de “ecocide” een nieuw delict gecreëerd. Door deze wet wordt moedwillig schade van nationale omvang toebrengen aan het milieu bijzonder streng gestraft.

Eveneens wet: wie een elektrische fiets koopt, kan op een premie rekenen. Uiterlijk vanaf 2023 moeten schoolkantines minstens eenmaal per week, kantines in alle openbare bestuursgebouwen dagelijks een vegetarisch gerecht aanbieden.

Vanaf nu is de reclame voor fossiele energiedragers zoals gas of kolen verboden, vanaf 2028 dan ook de reclame voor “klimaatschadelijke” auto´s.

Tot 2025 moeten Franse steden met meer dan 150.000 inwoners milieuzones met strenge snelheidsbeperkingen en beperkte toegang voor enkele van de oudste en meest milieuschadelijke voertuigen instellen, om het even of ze op diesel of benzine rijden. Deskundigen schatten dat ongeveer een derde deel van de auto´s dat op dit moment op Franse wegen rijdt niet meer in deze zones mogen rijden, aldus “euronews.green”. Enkele voertuigen worden vanaf 2020 compleet van de wegen verbannen.

Er geldt een verplichtend “milieukenmerk” voor goederen en dienstverleningen, die de consumenten over de ecologische voetafdruk van hun inkopen dient te informeren. Hiervan is vooral de textielindustrie de dupe.

Voor woningen en huizen met de slechtste energie-efficiëntieklassen wordt de huur niet verhoogd, wat landelijk om ongeveer 5 miljoen woningen gaat.

Vanaf 2025 zullen huizen met een energie-efficiëntie klasse F of G – de laagste klasse – niet meer als “fatsoenlijke woonruimte” gelden en moeten eigenaren ze renoveren, voordat zij ze weer legaal kunnen verhuren. Vanaf 2034 geldt het huurverbod ook voor E-woningen.

President Emmanuel Macron bejubelt zichzelf en gelooft in een “ecologisch keerpunt”. De milieu- en klimaatbeschermers gaat dit alles echter niet ver genoeg. Het Wereldnatuurfonds Frankrijk noemde de definitieve versie van de wet “zeer ver verwijderd van de klimaatdoelen en verwachtingen van de burgers”, terwijl Greenpeace de klimaatwet “zeer teleurstellend” vindt.

Zij konden hun eisen van een klimaatreferendum en de snelheidsbeperking op autosnelwegen van 130 naar 110 kilometer per uur – voorlopig – niet doordrukken.

Met de wet wil Frankrijk zijn uitstoot van broeikasgassen tot 2030 met 40% verminderen in vergelijking met 1990.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ecofascisten in zware dronkenschap: 10 jaar gevangenisstraf voor “ecocide”

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Kan de verdwaasde Macron zichzelf wel een veer in zijn reet steken maar voorlopig ziet het ernaar uit dat hij op een schopstoel zit en met de verkiezingen in Frankrijk gewoon op kan flikkeren.
  De tweede vraag is dan of binnenlandse vluchten met privé jets ook verboden worden en onder deze wet vallen.
  Zal niet waar zijn want hij wil zijn vriendjes niet voor de kop stoten.

  Like

  • Heniusz zegt:

   Quote: “De tweede vraag is dan of binnenlandse vluchten met privé jets ook verboden worden en onder deze wet vallen.” Nee, inderdaad, die vallen niet, net als bij de “Green Deal” en de kerosinebelasting, daar uiteraard niet onder. Niet verbazingwekkend. Over een parvenu als “Macron” zeg ik liever niks.

   Like

 2. Ravian zegt:

  Nou, bij deze mijn condoleances voor alle naar Frankrijk verhuisde Nederlanders.
  Sterkte er mee…

  Like

  • delamontagne zegt:

   Nou dat hoeft ook weer niet hoor, dat condoleren.
   Wie geleuft er nu echt in dat dat allemaal door gedramd/ gezet zal gaan worden.
   Er zijn in de landelijke gebieden zoveel héél oude woningen “en-pierre” van 100 tot 100-den jaren oud.
   Als je die wilt gaan isoleren, is de enige oplossing AFBREKEN.
   En wat ’t stoken op hout betreft ( niet zoals in NL een open haard voor de gezelliegheid, maar echt voor de warmte ).
   Als dat verboden gaat worden dan komen de “paysans” naar ’t Elysée om dat op te stoken.
   Heel veel mensen verwarmen de woonkeuken met een op hout gestookte oven.

   Geliked door 3 people

   • Ravian zegt:

    Ik ben al wel een paar dozijn keer naar Frankrijk op vakantie geweest, camping in de zomer, en gîte in voor of najaar, en altijd op het platteland.
    Ik ben zelfs eens een tijdje op zoek geweest naar een oude boerderij op het Franse platteland, met het idee om van de bijgebouwen gîtes te maken en te verhuren.
    Hierdoor ben ik dus aardig bekend met het huizenbestand op het Franse platteland, en inderdaad, het merendeel daarvan is helemaal niet naar een groen energie label te “restaureren”.
    En een groot deel van de Franse minder bedeelden en gepensioneerden op het platteland zijn voor werk en de dagelijkse boodschappen afhankelijk van een oude auto die Macron’s milieu regels niet gaat overleven.
    En voor de verwarming van hun maison geld inderdaad het zelfde.
    Vervolgens komt dit alles dan bovenop de al bestaande onvrede, en de recente Corona dictatuur.
    Het zal mij dus benieuwen of dit de spreekwoordelijke druppel gaat wezen, of het Franse volk dan nu toch maar eens de guillotine uit het vet gaat halen…

    Like

 3. koosv8 zegt:

  Ik heb het wereldnatuurfonds vroeger altijd gesteund. Dit is 20 jaar geleden gestopt. Het is een waardeloze organisatie die ook niet weet wat het wil. Het is de dierenpartij in het groot.
  Wegkijken voor het één en heel druk doen over klimaat verandering, dan wel zeespiegelstijging. Zijn ernog eerlijke ECHTE ORGANISATIES. IK BEN BANG VAN NIET!!!

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   JAWEL
   IK WEET DAT DE HANDOPLEGGING VOOR GROTERE BORSTEN VAN
   OME BOBZELLUF WEL EEN EERLIJKE OPRECHTE ORGANISATIE IS ..

   OME BOB MAAKT VROUWEN BORSTEN GROTER EN MINDER SLAP
   VOOR SLECHT EURO 5 , == DOOR HANDOPLEGGING !!

   EN DIE GEEFT 50 % TERUG ALS HET NIET WERKT ..

   NOU WAT HOUDT JE TEGEN , IK ZOU DE GOK NEMEN

   OOM WEET HET WEL

   Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Al dit soort ooit goed bedoelde organisaties zijn gewoon gekaapt door linkse activisten.
   Een schip kapen is veel gemakkelijker als er zelf een bouwen.
   Stelen is gemakkelijker dan werken.

   Geliked door 2 people

 4. Boike zegt:

  President Emmanuel Macron wil heiliger zijn dan de paus en een goede deuk maken bij de duivel. Zou de oedipus van de winter wellicht ook gezellig met zijn vrouwtje of zijn vriendje bij het luchtvervuilende openhaardvuur zitten ??? Of gaat hij er dan ook mee wegkomen met “sorry” ???

  Geliked door 1 persoon

 5. Dr. Heinz zegt:

  Daar komen onlusten van, hele steden gaan in de fik.
  Die communisten willen oorlog??
  Dat kunnen ze krijgen ook!!
  Burn the motherfuckers!!

  Aldus de vrijdenkers onder ons, die helaas niets gaan doen.

  Want……

  U ook??

  Geliked door 2 people

 6. Htskday zegt:

  Waarom maken zij zich toch zo druk over het klimaat??

  Wereldbevolking met 90% “ruimen” en het klimaat probleem is opgelost..

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Macron is blijkbaar rijp om langer dan 10 jaar opgesloten te worden. Die vent is een psychopaat die denkt heiliger dan God te zijn. Als Fransen dit nog langer accepteren zijn zij net zo knettergek. Naar wat voor een samenleving gaan we een samenleving, van boetes, gevangenisstraffen, verplicht testen, verplicht vaccineren, geen auto meer rijden, onhaalbare hoge kosten voor verduurzamen wonen, leven onder een dictatuur en gat zo maar door. Als dit daadwerkelijke plannen zijn dan is het de hoogste tijd dat er een grote oorlog komt om aan deze krankzinnigheid voor goed een drastisch einde te maken. Ook in Nederland wordt men met de dag gekker https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/gendergekte-wint-rechtszaak-rechtbank-staat-x-als-geslacht-op-geboorteakte-toe/ De gehele samenleving gaat meer lijken op een enorme grote psychiatrische inrichting waar een normaal denkend mens met zich geen raad meer weet en het beter is om zo snel mogelijk uit die uit dit land c.q. de algehele EU bende te vluchten, Een normaal leven is blijkbaar niet meer mogelijk, alle normen en waarden zijn overboord gegooid alsmede onze vrijheid en democratie. Een anders denkende wordt straks alleen nog maar gestraft omdat tegenspraak tegen de klimaat en corona kolder niet wordt geduld.

  Like

 8. antiislamnu zegt:

  Dus een nog meer vergalde leefsituatie in de grote steden en een nog grotere belasting druk voor iedereen.
  Dat gaat dan wel aardig de kant op van Klaus Zwabber u bezit niets maar,,,,,

  Like

 9. Bob zegt:

  Totale dictatuur voor Jan met de Pet.
  Denieuwe bewoners van de EU schijten geen
  CO2 of N2, gebruiken geen eigen vervoer,
  maar zij mogen de opstand onder drukken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s