Verkiezingsfraude in de VS (4)

(Door: J.A. Kapteyn)

(Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 van “Verkiezingsfraude in de VS”)

Naar aanleiding van de malversaties tijdens de verkiezingen in Maricopa County, Arizona, deed Senator Wendy Rogers een oproep om de kiesmannen die voor Biden hadden gestemd terug te fluiten en nieuwe verkiezingen te houden. Dat klonk behoorlijk controversieel. De voorzitter van de Senaat in Arizona, Karen Fann, reageerde dan ook op haar collega-Senaatslid door te zeggen dat de wetgevers helemaal niet de bevoegdheid hebben om kiesmannen terug te fluiten. Maar kennelijk ligt dit toch anders.

Volgens jurist David J. Shestokas hebben wetgevers van een staat wel degelijk plenaire zeggenschap hierover. Huis- en Senaatsleden kunnen met een gezamenlijke resolutie een nietigverklaring uitspreken.

David Shestokas is lid van de Chicago Board of Elections en maakte deel uit van het juridische team van president Trump. Hij is verkiezings- en staatsrechtdeskundige met meer dan 30 jaar ervaring en diverse boeken op zijn naam. Jordan Conradson van “The Gateway Pundit” sprak met Shestokas over het nietig verklaren van frauduleuze verkiezingen.

Conradson: “Wat is de rol van staatswetgevers bij verkiezingen en welke autoriteit verleent de grondwet hen ?”

Shestoka: “De opstellers van de grondwet wilden de controle over verkiezingen zo dicht mogelijk bij de mensen brengen. Ze stelden daarom regels op om de staatswetgevers te laten bepalen waar, wanneer en hoe verkiezingen in het algemeen geregeld moeten worden.

Maar als het gaat om de kiesmannen van het Electoral College, dan geeft de Grondwet de staten wat zij “plenaire macht” noemen. Het is een van de weinige toekenningen van plenaire macht binnen de grondwet. Daardoor hebben staatswetgevers zelf het gezag, zonder bemoeiing  van de uitvoerende macht of de rechterlijke macht. Ze kunnen in feite de normen vaststellen voor het kiezen van kiesmannen volgens Artikel twee, deel één. Het is het makkelijkst als ik gewoon oplees wat er staat:

“Elke staat benoemt een aantal kiesmannen dat gelijk is aan het aantal Senatoren en volksvertegenwoordigers waarop de staat in het Congres recht heeft.”

Conradson: “Dus de wetgevende macht van een staat heeft plenaire autoriteit over de kiesmannen in hun staat. Wat is er nodig om de verkiezing van Arizona te nietig te verklaren?”

Shestokas: “Weet je, een paar dagen geleden maakte Karen Fann, voorzitter van de Senaat van Arizona, enkele opmerkingen in antwoord op vragen tijdens een interview over de beperkingen van de macht van de senaat van Arizona”.

“Ik kan zeggen dat 99% van wat Senator Fann zei correct was. Toen haar werd gevraagd naar het terugfluiten van kiesmannen, zei ze dat de Senaat die macht niet heeft. Daarin heeft ze gelijk. Maar wie die macht wel heeft is de wetgevende macht, dat wil zeggen Huis en Senaat samen, in gezamenlijke vergadering”.

“Als wetten werden overtreden en deze verkiezing ongrondwettelijk is, kan de Senaat van Arizona de Amerikaanse procureur-generaal en de procureur-generaal van Arizona opdragen om de nodige vervolgingen te doen. Dan zal de wetgevende macht (House plus Senaat) van Arizona dit moeten erkennen en de verkiezing nietig moeten verklaren middels een gezamenlijke resolutie van House en Senaat. Staatswetgevers hebben plenaire bevoegdheid om kiesmannen terug te fluiten. Dit geldt voor alle staten in de unie. Als dit in Arizona gebeurt, dan zal het een precedent scheppen voor andere staten in de VS”.

Het lijkt erop dat het onderzoek naar fraude in Marycopa County – Arizona een sneeuwbaleffect veroorzaakt. In Georgia zijn in het district Fulton onregelmatigheden vastgesteld en gisteren heeft volksvertegenwoordiger Steve Toth uit Texas officieel een onderzoek gelast naar verkiezingsfraude in 13 Texaanse districten. Het is onmogelijk te voorspellen natuurlijk waar dit allemaal eindigt. Zeker is dat iedereen die ervan overtuigd is dat Biden de verkiezingen “heeft gestolen” erg blij is met wat er zich nu afspeelt.

We blijven het volgen.

Bron:  
thegatewaypundit.com

Door:
J.A. Kapteyn
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Verkiezingsfraude in de VS (4)

 1. Ravian zegt:

  van Dale

  com·plot·the·o·rie (de; v; meervoud: complottheorieën)

  1 (waan)idee dat achter iets een complot schuilt (oude betekenis)

  2 keiharde waarheid die niet in de kraam van het establishment past (huidige betekenis)

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  Quote: “Maar wie die macht wel heeft is de wetgevende macht, dat wil zeggen Huis en Senaat samen, in gezamenlijke vergadering”.

  En wat als de verantwoordelijke criminelen de meerderheid vormen in deze organen?
  Daarnaast:
  De procureur-generaal is zowiezo een heel gevaarlijk ultra-totalitair individu, die lacht zich rot.
  De hoogste militairen zijn blm-activisten op steroiden.

  De staatsgreep is denk ik compleet gelukt, op het ontwapenen van de bevolking na.

  Opvallend ook hoeveel parallellen met europa.

  Like

 3. Wim zegt:

  Goed initiatief om deze updates op Bron te publiceren. Bron heeft daarmee een primeur voor zover ik weet. Heel nodig ook. Volgens de mainstream media gebeurt er niets in de VS. Tijdens Trump was het zo onstabiel in de wereld… Gelukkig is nu alles weer normaal… (Moeten we denken.)

  Like

 4. Peter zegt:

  De centrale banken steken hier tot over hun oren in,zij hebben de boel belazerd en zullen er alles aan doen om de macht te houden,Trump heeft juist gereageerd en de bevolking precies laten zien wat er gebeurt als links weer aan de macht komt ,in no-time hebben ze er een bende van gemaakt ,Amerika first ,dat is wat de Amerikanen willen en niet China of de Ukraine waar de belangen van Biden en zijn maffia maten zoals Gates,Soros,en Schwab liggen ,om heel Europa te slopen .

  Like

 5. Bas zegt:

  Like

 6. Pingback: Verkiezingsfraude in de VS (5) | E.J. Bron

 7. Jan zegt:

  Het loopt de spuigaten uit. Weer gigafraude door een Dem bij senaatsverkiezingen in Michigan

  Rechtszaak aangespannen tegen de oneerlijke staatssecretaris van Michigan Jocelyn Benson … Juridische groep vond bijna 26.000 potentieel dode kiezers op kiezerslijsten … 4000 zijn al meer dan 20 jaar dood
  ……
  [https://100percentfedup.com/wp-content/uploads/2021/11/benson-dead-voters-1034×695.jpg]
  ….
  https://100percentfedup.com/breaking-lawsuit-filed-against-michigans-dishonest-sec-of-state-jocelyn-benson-legal-group-found-nearly-26k-potentially-dead-voters-on-voter-rolls-4k-dead-for-at-least-20-yrs/

  Like

 8. Jan zegt:

  Voorzitter van de Senaat van New Jersey stapt eindelijk op, verloor van vrachtwagenchauffeur die maar €2300 investeerde in zijn verkiezing

  De president van de senaat van New Jersey, Steve Sweeney, een van de machtigste gekozen functionarissen in de staat, gaf woensdag toe dat hij de herverkiezing van de staatssenaat heeft verloren.

  Sweeney, een democraat, verloor van de Republikeinse politieke nieuwkomer en commerciële vrachtwagenchauffeur Edward Durr in het 3e district in het zuiden van New Jersey.

  “Natuurlijk accepteer ik de resultaten. Ik wil de heer Durr feliciteren en hem veel succes wensen’, zei Sweeney woensdag tijdens een toespraak in het Statehouse-complex.

  Het verlies van Sweeney aan Durr, die slechts $ 2.300 aan de verkiezing besteedde, schokte staatsfunctionarissen en liet de Democraten achter zich die de wetgevende macht controleren.

  Sweeney zei dat zijn verlies met ongeveer 2.000 stemmen het resultaat was van de overweldigende opkomst van de GOP in zijn buitenwijk Philadelphia, een politiek verdeeld district.

  “Het was een rode golf”, zei hij.
  https://philadelphia.cbslocal.com/2021/11/10/steve-sweeney-new-jersey-senate-election-results-edward-durr/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s