Zuid-Afrika: Gewelduitbraak en het luide zwijgen van de Duitse [Nederlandse!] media

(Door: Daniel Faltmann – Vertaling: E.J. Bron)

Zuid-Afrika wordt geteisterd door een golf van geweld: bij de onlusten werden al meer dan 100 mensen gedood. Steeds opnieuw komt het tot plunderingen van winkels, bedrijven en magazijnen door gewelddadige meutes.

De directe aanleiding tot het geweld was de arrestatie van de voormalige president Jacob Zuma en oproepen van zijn zoon tot plunderingen. De regeringsperiode van Zuma als president van 2009 tot 2018 werd door een onderzoekscommissie beoordeeld met het resultaat dat het tot een “systematische criminele ondermijning van de staat” kwam. De Zuid-Afrikaanse belastingbetalers werden voor meer dan € 900 miljard bedrogen, die Zuma en zijn ANC-volgelingen zich via staatsbedrijven eigen maakten. Zuma verzette zich tot het laatste moment tegen zijn arrestatie. Toen deze uiteindelijk onvermijdelijk leek, riep zijn zoon op tot plunderingen. Deze zouden “beheerst en verantwoordingsbewust” moeten plaatsvinden, aldus Zuma junior in een videoboodschap.

Volgens de politicus voor buitenlandse zaken van de AfD, Petr Bystron, was dit “een nauwelijks in bedekte termen meegedeelde oproep aan de zwarte aanhangers van Zuma om vooral de winkels en bedrijven van de blanken te plunderen.” Want de in Europa steeds opnieuw ten onrechte als perfecte multiculti regenboognatie geprezen samenleving van Zuid-Afrika is diep gespleten en de alleenheerschappij van het ANC wordt niet alleen gekenmerkt door grote corruptie, maar ook door onverholen racisme tegen de blanke minderheid. Zo wordt er al jarenlang gediscussieerd over een onteigening van de blanke boeren zonder schadevergoeding.

Desbetreffend indringend waarschuwen vertegenwoordigen van de Boeren al jarenlang voor de kritieke ontwikkeling in hun thuisland. De Duitse [Nederlandse] media, die anders zo´n groot hart hebben voor onderdrukte minderheden in de hele wereld, verzwijgen en ignoreren de ontwikkeling in Zuid-Afrika grotendeels. Ook de actuele golf van uniek geweld en de zogenaamde “verantwoordingsbewuste plunderingen” werden nauwelijks genoemd in de Duitse [Nederlandse] media.

Toen Bystron tijdens een reis van de Bondsdag in 2018 ook vertegenwoordigers van de Boeren ontmoette en ervoor waarschuwde dat er voor deze blanke minderheid een genocide zou dreigen, maakten de Tagesschau en Report Mainz (beide ARD) van zijn reis – nadat in het tijdschrift CATO een omvangrijke reportage van Bystron over de situatie in Zuid-Afrika verscheen – achteraf een schandaal. In de vele feiten en statistieken over de geweldscriminaliteit tegen blanken waren de “verslaggevers” van de publiekrechtelijke televisie echter niet geïnteresseerd. In plaats daarvan beten zij zich vast in een ongeveer twintig minuten durend bezoek van de groep aan een schietterrein voor jachtdoeleinden tijdens de bezichtiging van een farm. Ook nu zijn chaos en geweld in Zuid-Afrika slechts een randverschijnsel in de berichtgeving van publiekrechtelijke media in Duitsland [Nederland].

Alleen vrije media en onafhankelijke journalisten besteden ruimschoots aandacht aan de gebeurtenissen in Zuid-Afrika. Zo hield ook de Canadese journaliste Lauren Southern zich in talrijke bijdrages bezig met de catastrofale veiligheidssituatie in het land. Haar bijdrages laten ook de volledige omvang zien van het falen van de staat, zoals de deelname van de politie aan plunderingen, die door burgers op video werd vastgelegd:

Dienovereenkomstig vormen private beveiligingsdiensten ondertussen in Zuid-Afrika een bloeiende bedrijfstak met meer dan een half miljoen werknemers en € 3 miljard omzet. Met 800 privé beveiligingsmensen per 100.000 inwoners staat Zuid-Afrika op een treurige eerste plaats in de wereldranglijst. De bonte staat faalt klaaglijk bij de bescherming van zijn burgers en hun eigendom.

Een ontwikkeling die ons weldra in Europa dreigt?

Bron:
pi-news.net
Door: Daniel Faltmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zuid-Afrika: Gewelduitbraak en het luide zwijgen van de Duitse [Nederlandse!] media

 1. Aard van het beestje….

  Geliked door 1 persoon

 2. Frauke zegt:

  https://www.blackhawkpartners.com/blog/certificate-vaccination-id-ai-mark-beast/
  Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd wat COVID-19 echt betekent C- certificaat O- of V- vaccinatie-ID- identificatie 19- AI-kunstmatige intelligentie.

  Geliked door 1 persoon

 3. top of flop zegt:

  De genoemde media zijn in de handen van niet democratische structuren, die geen slapende honden willen wakker schudden. Je zou maar Frans Timmermans heten en onze straten feministisch moeten vegen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mr Dumass zegt:

  Nu weten ze ook waar de apartheid voor nodig was…

  Geliked door 1 persoon

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Ravian zegt:

  Een aantal jaren geleden is er op de Nederlandse televisie een tijdje flink reclame gemaakt voor “Zuid-Afrika vakantieland”.
  Ik vond dat destijds nogal bedenkelijk, en heb toen de website van het ministerie van Buitenlandse zaken maar een opgezocht, en wat bleek; positief reis-advies, geen vuiltje aan de lucht in Zuid Afrika.
  Gezien ik nogal achterdochtig van aard ben, en een en ander niet echt overeenkwam met mijn beeld van de situatie, heb ik toen ook de websites van zowel de Britse als de Amerikaanse ministeries van buitenlandse zaken maar eens geraadpleegd.
  En die waren het roerend met elkaar eens; negatief reisadvies, enkel bezoeken voor dringende zakelijke redenen, en in dat geval de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.
  Een van die “voorzorgsmaatregelen” bleek het bij de hand hebben van een “verkrachtingskit” te wezen.
  Dat bleek een zak met medicijnen te zijn die je na verkracht te zijn moest innemen, onder meer om te voorkomen dat je aids of een andere onprettige SOA opliep.
  En deze kit werd overigens zowel voor mannen als vrouwen geadviseerd.
  Ken je nagaan.
  Maar volgens de Nederlandse linkse ambtenaren kon je er rustig met moeder de vrouw en de kinders op vakantie.
  Dat zijn overigens diezelfde ambtenaren die vliegen boven Oekraïne ook veilig vonden.
  En waarschijnlijk om dezelfde redenen; om de zakken van hun ideologische vrindjes te vullen.
  De levens van Nederlandse burgers wegen niet zo zwaar als “de goede linkse zaak” gediend kan worden…

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Ravian op 21-7-2021 om 13.01 u. Zowel u als ik en , denkelijk, de meeste bezoekers van deze site, E.J.Bron, weten al geruime tijd dat in “Den Haag” een stelletje gewetenloze witte boorden criminelen zetelen, die met hun gore vingertjes de rest v.d. wereld wijst op “onjuistheden en fouten” in hún landen , maar zelf niet in staat om een groot deel de bevolking in NL van voldoende inkomen , voedsel en/of onderdak te voorzien. Ongelooflijk dat die Haagse Zooi hun bek nog durft open te trekken over toestanden buiten Nederland. Een “democratisch” Nederland waarin ‘t mogelijk blijkt dat journalisten , politici en advocaten worden vermoord , een landje waar journalisten en politici 24/7 moeten worden beveiligd , een landje dat door dwaze “regeerders” wordt omschrdven als een “gaaf en cool land” en enkelen schreeuwen doorlopend dat NL een “democratie en rechtsstaat” zou zijn.

   Like

 7. Bob zegt:

  De EU, de MSM en de VN proberen elke geholpen.
  goedlopende staat naar de verdoemenis te
  helpen. ZA is zelfs met staats terroristen die er naar
  toe werden gestuurd tot zelf destructie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s