Ondanks de regering

(Door: Martina Meckelein – Vertaling: E.J. Bron)

We willen niet om de hete brij heen draaien: Nee, het hoogwater van juli 2021 is geen “gebeurtenis van zware regenval”, en nee, het is ook geen “tragedie”. Het is een natuurcatastrofe, maar zijn dodelijke gevolgen waren niet onvermijdelijk. Ze zijn het resultaat van een incompetentie van de staat die haar gelijke zoekt. Politiek en bestuur hebben volledig gefaald. Alleen de opofferingsvolle inzet van de hulpverleners geeft in deze weken hoop.

Het water kwam ´s nachts. Het steeg binnen enkele uren, zwol aan tot metershoge golven, sleurde alles mee wat het in de weg stond. Al dagenlang waarschuwden echter de Duitse Weerdienst en het Europese Hoogwater Waarschuwingssysteem. De Duitse regering was gealarmeerd. Wat heeft zij met deze informatie gedaan? Dat weet ze niet, aldus het resultaat van een vragenuurtje tijdens de landelijke persconferentie.

Eigengereid bestuur doorlichten

Ze weet ook niet hoeveel mechanische sirenes er in Duitsland zijn. In de jaren-70 stond er nog eentje op het dak van elke dorpsschool. Brandoefeningen waren verplicht. We moesten op onze klassenkameraadjes letten. Techniek uit de Steentijd.

Armin Schuster, de president van de Federale dienst voor burgerbescherming, zei in een interview met het ZDF: “We hebben 150 waarschuwingsmeldingen via onze Apps, via de media uitgezonden.” En? Wat stort als eerste in elkaar bij natuurcatastrofes? Precies, het internet.

Maar het gaat niet alleen maar om de politiek, die door te zwetsen over “klimaatbescherming” en “CO²-waarden” van haar eigen incompetentie om een catastrofe te managen wil afleiden. We moeten eindelijk ook het eigengereide en ons koeionerende bestuur doorlichten.

Decennia lange negatieve keuzes

Door decennia lange negatieve keuzes brengt ze medewerkers voort die de oplossing van een probleem niet op een A4´tje kunnen neerzetten, maar op tien kantjes redenen vinden waarom het niet onder hun verantwoordelijkheid valt. Met het ideaal van een Pruisische ambtenaar heeft dat dus helemaal niets meer te maken.  

Als het aan de politieke beleidsbepalers zou liggen, dan zouden de gedupeerden nu vastzitten in de opgedroogde modder. Maar wie ter plaatse is en ziet met welke wilskracht tot wederopbouw de overstromingsslachtoffers zich tegen hun lot verzetten, kan alleen maar een diepe buiging maken voor hun moed. En wie dan op de autosnelwegen de colonnes hulpverleners ziet, of dit nu de brandweer, de technische hulpdienst, transportondernemers of boeren op tractoren zijn, die is trots op dit volk. Het komt over als een processie: ter nagedachtenis aan de doden – ondanks de regering.

Bron:
jungefreiheit.de
Door: Martina Meckelein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ondanks de regering

 1. Peter. zegt:

  De regering is daar net als hier meer bezig met Coronamaatregelen die nergens op slaan en met het binnenhalen van gelukszoekers uit Afrika ,als onder het mom het nieuwe normaal,waar Rutte plots geen herrinering meer aan heeft ,Amerka heeft een dementerende leider,nou die bij ons is net zo leip.

  Geliked door 7 people

 2. Bob zegt:

  Het regerings beleid is die hobbisten
  met van wie de eigen programma’s
  belangrijk zijn. De rest krijgt alleen laterale
  aandacht.

  Like

 3. Ravian zegt:

  Het is ook geen “natuurcatastrofe”, het is het logische gevolg van een al decennia lang voortschrijdende slecht uitgevoerde urbanisatie van het oorspronkelijke landschap.
  En de drijvende factor is overbevolking, en het geld dat beschamend rijke mensen daar aan verdienen.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Na honderden miljarden gestopt in de klimaat hoax, energie wende, immigratie gekte en de EU is Duitsland eindelijk waar het moet zijn. Aan de grond. De georganiseerde covid 19 ramp zal de genade klap worden.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Ik las ergens (was het Frontnieuws.nl) dat Duitsland jaarlijks 30 miljard Euro uittrekt voor gelukszoekers, en getroffenen van die watersnoodramp het moeten doen met een fooi van €300,-. Gezagsgetrouwe Duitsers opgelet; bij de volgende verkiezingen weer stemmen op de CDU/CSU van Mutti Merkel. Het is toch niet te begrijpen dat Duitsers zo gezags-trouw zijn dat ze blijven stemmen op een politieke partij die hun probeert de nek om te draaien.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ BigLJohn op 22-7-2021 om 18.27 u.
   Inderdaad, onbegrijpelijk van die Duitsers.
   Echter , is ’t in Nederland niet “van ’t zelfde laken een pak” ? Hier blijft toch een grote groep stemmen op partijen als de VVD , D66 en CDA, eveneens partijen die ons, de bevolking, uitknijpen en steeds verder gaan knechten ?!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s