Orbán valt Brussel frontaal aan

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán staat niet alleen aan de schandpaal van Midden (Duitse!)- en West-Europese politici en massamedia sinds hij een wet in het Hongaarse parlement liet aannemen die in zijn land reclame voor homoseksuele en transgender praktijken bij jongeren onder de 18 jaar verbiedt. Daarvoor werd hij ook al enorm aangevallen vanuit EU-instellingen in Brussel. De EU is een verdragsschendingsprocedure tegen Hongarije begonnen.

In plaats van toe te geven, voert Orbán nu een tegenaanval uit op de EU. Hij laat de Hongaren via een referendum over de wet beslissen. De uitslag van het referendum is niet ongewis: een duidelijke meerderheid is voorstander van de wet.

Na het referendum is elke aanval op de wet een aanval op Hongarije zelf. En pessimisten, die beweren dat Hongarije geen democratie zou zijn, worden voor schut gezet. Want democratie betekent volksheerschappij – niet mediaheerschappij, niet heerschappij van de “goedmenschen” en de “betermenschen”.

Orbán zet Brussel het pistool op de borst: de zogenaamde LGBTQ-wet blijft, en wie dat niet bevalt, mag de uittreding van Hongarije uit de EU eisen. De Hongaren, wier vrijheidsliefde in decennia lange Sovjet-dictatuur werd gehard, hebben Moskou´s rupsbanden al weerstaan. Ze zullen voor gebakken lucht en globaliseringsleuzen uit Brussel niet door de knieën gaan.

Een verdragsschendingsprocedure kan voor Hongarije gevoelige nadelen met zich meebrengen. Het land dreigen economische sancties tot aan een dagelijkse geldboete toe voor het geval dat de vermeende of daadwerkelijke verdragsschender de voorschriften van de eurocraten niet opvolgt. Voor een politieke escalatie van de discussie is nu nog veel speelruimte.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Orbán valt Brussel frontaal aan

 1. Frits zegt:

  Zulke Leiders: MEER MEER MEER

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  Gaaf land , dat Hongarije ! Of niet Rutte. Vergeleken met de heer Orbán is Rutte een verlegen , onooglijk schandknaapje.

  Geliked door 4 people

 3. Walther Metz zegt:

  Tja.
  Tis da.

  Like

 4. top of flop zegt:

  Brussel is een verzameling overbetaalde politici met hun ambtenarij, die hun manier van leven willen laten domineren. Orban zet daar kanttekeningen bij. Politici zijn in dit geval ook nog eens onze cultuur aan het vernietigen. Alles voor de vrede, die zij in hoofd hebben.

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter. zegt:

  Het merendeel in Brussel bestaat uit pedofielen en homo .Men zou zich beter druk maken over de woningnood die ze zelf hebben veroorzaakt door er miljoenen gelukszoekers in te laten .

  Geliked door 1 persoon

 6. verwardeman zegt:

  Viktor van : VICTORI , overwinnaar in het latijn ……………!

  Geliked door 4 people

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik zal het nog sterker vertellen.
  Als deze wet via een referendum aangenomen gaat worden en Brussel gaat alsnog door met sancties, laat men zich flink in de kaarten kijken, want een referendum geeft de duidelijke wil van de bevolking weer en gaat Brussel daar omheen, laten ze zien wat ze feitelijk zijn, een dictatuur dus, wat ze ten alle tijde voor de voeten gesmeten kan worden.

  Geliked door 3 people

 8. Boike zegt:

  Het lijkt erop, dat de EU zijn kaarten overspeelt. Maar Orban mag wel een paar spiegeltjes op zijn schouders zetten. De sataanse illuminaties zijn immers tot alles in staat en hebben voor niets en niemand respect.

  Geliked door 3 people

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Hoera voor Orban. Hij toont ballen. Ik denk dat de meerderheid van de Hongaren achter hem staat en het referendum zullen belonen met een JA voor de wet. Ik ben benieuwd naar de sneue smoelen van onze Brusselse “bestuurders” als ze volledig in hun hemd komen te staan.
  Verder goed nieuws: Polen steunt Orban en ook de Serven lopen met hem weg. De Oost-Europese landen zijn een flinke luis in de pels voor Brussel. Hopelijk houden ze hun poot stijf en laten ze Brussel flink op de bek gaan.

  Geliked door 1 persoon

 10. brabantman zegt:

  U moet niet verbaasd staan te kijken als Orban eerdaags zich bij de 3 eerder overleden landspresidenten gaat vervoegen. De elite is machtig en duldt geen tegenspraak.

  Geliked door 2 people

 11. antiislamnu zegt:

  De Europese Unie maakt meer kapot dan goed is voor Europa. Oprotten met deze Pipo club die in feite bestuurd wordt door Soros en kornuiten.

  Geliked door 2 people

 12. Julia zegt:

  Wat mij betreft kan Orban dat mislukte EU bolwerk niet genoeg aanvallen. Het is een grote chaos en ellende. veroorzaakt door dictators en ongekozen zakkenvullers.

  Geliked door 3 people

 13. Astrid zegt:

  Dankzij de vastberadenheid van een Orban, zal het ondemocratische en geld verslindende EU-monster uiteen gaan vallen. De EU gaat instorten, dat staat al vast, want de Europeanen met hart voor Europa hebben helemaal geen EU-dictatuur nodig. Ze hebben ons erin geluisd en onze referenda afgenomen. Opstand kan dus niet uitblijven. Europeanen moeten zich verenigen en verzetten buiten de EU om. Jaag die lui weg, met hooivork en ander materiaal. Ik wil het vette varken Timmerzwans in zijn blote hol voor zijn leven zien rennen. Wij normale mensen willen die EU niet meer. En zij die de EU wel wilden, hebben eigenbelangen, of zijn extreem naïef en dus ongeschikt als volksvertegenwoordigers. Weg met de ondemocratische en corrupte EU! Dat zou het allerbeste voor alle Europeanen zijn.
  En uiteraard moet ook de islam uit Europa verjaagd worden, niks geen oprotpremies, gewoon wegwezen met dat achterlijke geloof. Ik ga niet afwachten tot Mohammed met zijn kromzwaard mijn kop wil komen afhakken, omdat ik geen kopvod wens te dragen. De islam heeft niks te zoeken in het verlichte Westen. Je kan een baby ook niet terug duwen in de baarmoeder.

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Astrid; Je kan een baby ook niet terug duwen in de baarmoeder….Nou, ik zal je het volgende vertellen. Een leraar die niet al te snugger was ging een voorlichtingsfilm tonen aan zijn leerlingen. Alleen maakte hij de fout door de film achterstevoren in de projector te zetten. Wat de leerlingen nu te zien kregen was dit; Een vrouw had haar pasgeboren baby in haar armen toen plots de verloskundige haar baby afpakte en die weer bij de vrouw terug-stopte in haar buik. De buik van de vrouw werd gaandeweg dunner, en op het laatste deel van de film zagen de leerlingen de vrouw met haar man met de liefdesdaad bezig. De leerlingen bleven verbouwereerd en geschokt achter….

   Like

 14. koddebeier zegt:

  Chapeau minister-president Viktor Orbán.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Globalistische propagandist en imbeciel Stephen Sackur, treitert de hoogste diplomaat van Hongarije, Péter Szijjártó, namens de EU

  Geliked door 1 persoon

 16. BigLJohn zegt:

  Een verdragsschendingsprocedure kan voor Hongarije gevoelige nadelen met zich meebrengen. Het land dreigen economische sancties tot aan een dagelijkse geldboete toe voor het geval dat de vermeende of daadwerkelijke verdragsschender de voorschriften van de eurocraten niet opvolgt.

  En als een eventuele boete niet betaald word en Orban niet naar de E.U. rechtbank gaat ? Dan blijft alles nog hetzelfde. De E.U. is een papieren tijger, een kaartenhuis wat ieder moment kan instorten. Bluf, bluf, en nog eens bluf. Engeland kan zonder de E.U, Hongarije ook !

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s