Servische minister van Buitenlandse Zaken heeft kritiek op de EU: “Europa zou krachtiger zijn identiteit en cultuur moeten beschermen”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Servische minister van Buitenlandse Zaken, Nikola Selaković, heeft in een interview met het Oostenrijkse persbureau APA duidelijke kritiek op de EU en haar dubbelzinnigheid. Tegelijkertijd prees hij de Hongaarse minister-president Orbán.

Selaković´ kritiek heeft betrekking op de lange en duidelijk zoet houdende procedure van de EU bij de Servische toetreding tot de Europese Unie. Zijn land zou al lang aan alle opnamecriteria voldoen, zei Selaković, en zou met “constant veranderende doelen” in de toetredingsprocedure geconfronteerd worden. Juist met het oog op de illegale migratie in het Europese zuidoosten zou Brussel eigenlijk belang moeten hebben bij een snelle Servische toetreding, per slot van rekening zou de EU “geen lege ruimte” in de regio willen hebben.

Selaković bedankte de Hongaarse minister-president Orbán voor de ondersteuning. “Om het even of we nu al zijn standpunten delen, is hij een groot leider en een dappere man, en het enige probleem dat ik bij hem zie, is dat hij iemand is die altijd zegt wat hij denkt. Helaas is dat in de huidige wereld niet meer zo gebruikelijk”, zei Selaković.

Tegelijkertijd riep hij de EU op om verschillende zienswijzen te accepteren. “Europa is gebaseerd op de vrijheid van gedachten, en zolang Europa verschillen accepteert, inclusief verschillende opvattingen, zal het bestaan.” Persoonlijk zou ik graag willen dat Europa zijn identiteit en cultuur krachtiger zou beschermen “in plaats van altijd maar over de markt, handel en geld te praten”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Servische minister van Buitenlandse Zaken heeft kritiek op de EU: “Europa zou krachtiger zijn identiteit en cultuur moeten beschermen”

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  De Heer Selaković zou eens wat beter naar de EU moeten kijken lijkt me, want zowat alles wat met de cultuur te maken heeft en zeker als het over de individuele landen gaat is door de EU al lang bij het grof vuil gezet.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  Deze Servische minister van Buza zal zeer binnenkort het mikpunt worden van spot en hoon vanuit de EUSSR-“leiding”.
  Timmermans, Verhofstadt, maar óók v.d.Leyen en Marietje in ’t Veld willen deze man natuurlijk zo snel mogelijk duidelijk maken dat hij zich maar heeft te plooien naar de wensen/eisen van de EUSSR ; en zo niet……….dan wacht dat land een z.g. “strafkorting” op EUSSR-gelden.
  Chantage van de ergste soort, gepleegd door witte boorden- en mantelpakjes-criminelen.
  Hongarije, Tsjechië en Servië ? Landen die staan voor hun bevolking !!!
  Wát een verademing in vergelijking met bijv. NL !

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   karton; Strafkorting door die nitwits van de E.U. En wat dan nog. Zonder de E.U. is Hongarije beter af. Ik hoop dat ze er snel uitstappen. Engeland kon het ook.

   Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Europa is een ziekelijke samenleving waar alles wat niet normaal is normaal is. Nu weer zwangere mannen. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/trans-neemt-emojis-over-nieuwe-emoji-van-zwangere-man-komt-eraan/ Dus over niet al te lange tijd zijn er uitsluitend nog gender neutrale kraam afdelingen. Hoe zieker kan de wereld worden sorry maar dit gaat mij toch echt wel te ver. Ik denk ook niet dat Orban in deze dwaze wereld mee gaat. Doorgeslagen en knettergek. Sorry baas ik moet mij even afmelden want ik moet even mijn kindje voeden. Wat triest voor kinderen die in deze maffe wereld op de wereld komen. Heb ik nu al medelijden mee. What’s next.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Julia; Ik zag op een andere site (Frontnieuws.nl ?) een foto van een man die gekleed was in een minirok en voor de rest als een wat blote drek queen. In wat voor wereld leven wij toch, dat zelfs schoolkinderen word voorgehouden dat zoiets heel normaal is. Waar blijft de nieuwe Ark van Noach waar iedere normale rechtgeaarde mens in kan kruipen en God de rest van de wereld kan laten verzuipen.

   Like

  • karton zegt:

   @ Julia op 22-7-2021 om 14.26 u. Ik zit al ruim een uur hevig je shaken op m’n stoeltje ………. zwangere mannen ???!!! Ik schrok me totaal wezenloos ! Het grootste schrikbeeld óóit vliegt door m’n gedachten : bloed bloed bloed hechtingen hechtingen hechtingen. En ben ik dan de moeder of de vader van de boreling ? Stel , ik word de “moeder” genoemd in ons trouwboekje , een moeder met een pielemuis !? Ennuhhhh door wie ben ik dan bevrucht ? @ Julia, ik voorzie héél grote problemen. Maar mogelijk zie ik “beren op de weg”. Ik ga in overleg met m’n echtgenote en laat u de uitslag weten.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Selaković heeft blijkbaar niet begrepen waar de EU voor staat.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s