Terwijl Duitsers [Nederlanders] al lang weerloos zijn: Recht op vuurwapenbezit komt in de Tsjechische grondwet

(Door: Bettina Sauer – Vertaling: E.J. Bron)

Het recht op vuurwapenbezit wordt opgenomen in de Tsjechische grondwet. De Senaat ging woensdag akkoord met de grondwetswijziging, nadat het parlement al had ingestemd met deze wijziging.

Terwijl de Duitse [Nederlandse] burger het legale wapenbezit steeds onmogelijker wordt gemaakt, neemt Tsjechië het recht op vuurwapenbezit in zijn grondwet op. Na het parlement ging nu ook de Senaat met een duidelijke meerderheid akkoord met de wijziging. President Miloš Zeman moet het besluit nog ondertekenen, waar op gerekend wordt.

In de grondrechtencharta van de EU-lidstaat zal in het vervolg staan: “Het recht om je eigen leven of het leven van een ander mens met een wapen te verdedigen, is onder de wettelijke voorwaarden gegarandeerd.”

Deze wijziging van de Tsjechische grondwet is een reactie op de inspanningen van de Europese Commissie om het verkrijgen van vuurwapens moeilijker te maken. Brussel had na de terreuraanslagen in Parijs in november 2015 een strenger EU-wapenrecht besloten. In Tsjechië werd het initiatief genomen tot een petitie tegen het Brusselse besluit. Meer dan 100.000 mensen, waaronder ook minister-president Andrej Babiš, de oprichter van de partij ANO, ondertekenden de petitie.

In Tsjechië zijn op dit moment bijna een miljoen vuurwapens geregistreerd op een bevolkingsaantal van bijna elf miljoen. Dit aantal is in de afgelopen jaren constant toegenomen. Desondanks waren er – zoals de website “Freie Welt” opmerkt – tot nu toe geen berichten van amoklopers of in het wilde weg om zich heen schietende extremisten. “Tot nu toe waren er uit Tsjechië echter ook nog geen berichten van wil om zich heen stekende ´vluchtelingen´ of andere ´beschermingszoekers´. Dat is om twee redenen weinig verrassend: enerzijds weigert Tsjechië net zoals Hongarije of Polen de door de EU en Merkel voorgeschreven politiek van de ongecontroleerde landsgrenzen, anderzijds bedenkt ook een mes-fetisjist zich wel twee keer of hij moordend door de straten van Praag wil rennen in de wiskundige waarschijnlijkheid van één op tien dat hij op een met een vuurwapen uitgeruste inwoner stuit”, aldus de website.

In Tsjechië is het relatief probleemloos om een wapen te verkrijgen. Slechts in individuele gevallen is een psychologisch onderzoek voor het verkrijgen van een wapenvergunning nodig. Het land is bovendien een belangrijke exporteur van handvuurwapens uit eigen productie. De Tsjechische CZG-groep nam onlangs de bekende Amerikaanse concurrent Colt over, bericht de nieuwszender n-tv.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Bettina Sauer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Terwijl Duitsers [Nederlanders] al lang weerloos zijn: Recht op vuurwapenbezit komt in de Tsjechische grondwet

 1. karton zegt:

  Échte leiders in landen als Tsjechië , Hongarije , Servië of Polen hoeven ook geen angst te hebben om te worden dood geschoten door een échte patriot , ze moeten wel steeds vaker kijken of er geen kogel van links komt. Het is toch niet onbestaanbaar dat een extreem links figuurtje via via via een zak geld krijgt voor ‘t doden van de leider van één van die landen; een zak geld , verzameld via crowd-funding binnen de “leiding” van de EUSSR en leden van het EP in Brussel.

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Helaas werd er op 27 mei 1942, in Praag, een aanslag gepleegd op Reinhard Heydrich door middel van een stengun die niet werkte en later nog een granaat! En nadat hij op 4 juni 1942 hieraan bezweek schoot de SS honderden kogels in de 200 mannelijke inwoners van Lidice!

   Like

   • leo1 zegt:

    Das waren andere zeiten………, doch ?

    Like

   • Jade zegt:

    Hoezo helaas???
    Toen werden vieze smeerlappen nog kapot geschoten.
    Tegenwoordig laten we hen gewoon hun gang gaan…
    Ik kan er zo een paar opnoemen, die de wereld kan
    missen als kiespijn…
    En het zijn er eigenlijk best wel veel…

    Geliked door 1 persoon

 2. Heb hier gisteren de mijne ook weer verlengd met vijf jaar…!

  Geliked door 3 people

 3. Verwardeman zegt:

  Geweldig nieuws , nu hier nog !

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Een democratie kan enkel overleven als het electoraat over de wapens beschikt om de “volksvertegenwoordigers” tot de orde te kunnen roepen.
  De US democratie is opgezet door een paar snuggere onafhankelijkheidsstrijders die een echte democratie nastreefden, en daarom van een First Amendment voorzien dat de weerbaarheid van het electoraat veiligstelt (en daarom willen de Demoratten er zo graag van af).
  De Europese democratieën daarentegen zijn onder de dreiging van revolutie opgezet door dictators die enkel een democratie in naam voor ogen hadden, en daarom hebben deze democratieën geen First Amendment, omdat het nooit de bedoeling is geweest dat het electoraat daadwerkelijk de macht in handen zou krijgen.
  Het domme Nederlandse deugvolk heeft jarenlang de slippen van de anti-wapen lobby gedragen en zich wijs laten maken dat de wapenwetten steeds strenger moesten om te voorkomen dat een boze buurman je ondersteboven zou komen schieten, en (LOL) om te voorkomen dat misdadigers over vuurwapens konden beschikken.
  Het werkelijke doel was natuurlijk gewoon voorkomen dat een boos electoraat op het binnenhof verhaal kon komen halen.
  Het werkelijke doel was om deze hele als democratie vermomde dictatuur veilig te stellen.
  En het merendeel van die domme deugende koeienkoppen snapt dat zelfs nu nog niet.

  Geliked door 5 people

 5. Johan zegt:

  Het wapenbezit onder burgers bevorderen is vragen om problemen.

  Like

 6. Bob zegt:

  Rutte, Merkel,Nacron en de EU zijn bezig
  via huur moordenaars de eigen bevolking te
  decimeren. Zoals bleek in de geschiedenis
  gebeurde dit al kleinere schaal.
  De generale repetitie voor het grote werk.

  Like

 7. Frits zegt:

  Daar ga ik heen. Voor goed.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Chapeau Tsjechië .De eerst echte democratie in de EU, waar politici geen laffe schijtluizen zijn !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s