Ik prik niet

(Door: Ebru Umar)

Ja het staat er: ik prik niet. Geen behoefte aan een spuitje dat onnodig is en uiteindelijk geen zin heeft. En dan nu de argumenten die in huize Umar over de tafel gaan. Ja, ik ben de uitzondering. “Doe nou,” dringt m’n moeder aan. “Het is goed voor je. Je neemt ook een griepprik en bovendien kun je met een vaccinatie overal heen. Eindelijk weer naar een strand, waar ook ter wereld!”

Ja, ik neem al jaren de griepprik en ja ik word daar al jaren voor uitgelachen. “Jij bent toch helemaal niet de doelgroep?! Weet je wel hoe slecht dat voor je is, de griepprik?” Nee, ik ben niet de doelgroep maar jarenlang haalde ik het gif waardoor ik de winters prima doorstond. De Umartjes kunnen slecht tegen de griep: ik herinner me winters dat ik tien dagen op de bank lag: hees, met keelpijn, waarbij alles uit m’n oren, ogen en neus liep. Drie kilo lichter als de griep weer was gaan liggen. Dus slecht voor me? Mwah.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ik prik niet

 1. Harrie Vaes zegt:

  Ook ik prik niet en laat me niet prikken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wappieman zegt:

  Ebru , als die Halalsema nou eens opflikkerd , en
  jij burgemeester van Amsterdam word , lijkt mij
  een goed plan

  Geliked door 3 people

 3. Eric zegt:

  Moedige vrouw. Opvallend hoeveel mensen die een hekel hebben aan de islam ook een hekel hebben aan het vaccin. Beide bedreigen onze vrijheid, onze gezondheid en ons leven. Je hebt wappies en je hebt snowflakes. Die laatsten omhelzen de islam, het vaccin en de dood !

  Geliked door 2 people

 4. Jade zegt:

  Prima artikel van Ebru.
  Inmiddels heb ik zelf al 3 keer een oproep gehad…
  Als ze je zo achter de reet aan zitten,
  dan weet je meteen dat er iets niet klopt…
  Vaccins van zowel Pfizer als Astrablabla schijnen nu
  voor 99% te bestaan uit grafeenoxide.
  Daar kwam ik de volgende link over tegen:
  https://www.dinekevankooten.nl/archief/grafeenoxide-in-vaccin/

  Geliked door 1 persoon

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…jarenlang haalde ik het gif waardoor ik de winters prima doorstond.”

  Zou Ebru even willen onderbouwen waarom ze zegt dat ze DAARDOOR de winters prima doorstond?

  Ikzelf (76) heb nog nooit een griepprik gehad, ben nog nooit op corona getest en heb me dat gif ook niet in laten spuiten. Ik kom de winters ook uitstekend door. En mocht ik een keer ziek worden, van welke griep dan ook, kom ik met een zak zoute drop, een flesje neusdruppels en een doosje paracetamol ook een heel eind.

  P.S. Ik ben al zo’n slordige 15 jaar een trouwe fan van Ebru, al sinds de Metrotijd.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 4 people

 6. Marianne de Meyer zegt:

  We horen nu al ruim 18 maanden niks anders dan corona corona corona! We worden er gek door gemaakt, wat juist de bedoeling is, wat jammer genoeg vele mensen nog steeds niet door hebben. Het vaccin, het prikje van Hugo de Jonge. Het is in werkelijkheid niet eens een vaccin te noemen, het mag geen vaccin genoemd worden EN terecht!! Het is in werkelijkheid een doodinjectie. Dat besef ligt me al maanden zwaar op m,n maag, niet omdat ik het vaccin heb genomen, absoluut niet. Ik beslis zelf over m,n leven en niemand anders. Het nieuws volg ik dagelijks, wat uit betrouwbare bron komt. Het klopt tot op de dag van vandaag wat er is gezegd en is voorspeld. Ik besef steeds meer dat in feite de bevolking niet eens beseft dat we midden in een oorlog zijn gegooid. Oorlog en doden…..Dat is ook de bedoeling in deze oorlog, aldus Rutte zijn woorden vorig jaar Maart 2020. Ik besef wat er komen gaat, ik besef dat de vaccinatie,s die ons worden opgedrongen, op vrij korte termijn ons zullen overspoelen, vele mensen zullen sterven, zullen TE laat gaan inzien, waar HET vaccin in feite voor is bedoeld. Het is oorlog mensen, besef dat goed. Nee, ik ben geen wappie en zo ja, wat dan nog? Velen met mij hebben de mensen willen waarschuwen voor het gevaar van de vaccins, besef en spijt komt als het te laat is. Het is voor de ,,wappie,s,, ook moeilijk te bevatten, want zij beseffen, als straks de sterfgolf komt, zij hard nodig zullen zijn, om de vele lichamen te bergen. Ik begrijp dat nu mensen denken, dit is een kut verhaal, dat kan gewoon niet, het kan dus wel, wat verdomd jammer is EN moeilijk voor degene die niet zijn gevaccineerd. De beloofde vrijheid is er niet, was ons al ontnomen. Vakantie naar het buitenland was een valstrik, vele mensen trapten erin. Ongelofelijk!! Ik ben een vrij nuchter mens, met veel levenservaring, 65 jaar, dus ik verdoe m,n tijd niet met leugens te verspreiden, ik wil juist de mensen helpen, maar de mensen zien alleen het vaccin, trappen erin, met gevolg dat ze ter plekke hun eigen doodvonnis hebben getekend. Nu is het te laat, er is geen weg meer terug. Omdat het zwaar op m,n maag ligt en ik besef in wat voor tijd we zijn gegooid, juist daarom wou ik mijn verhaal vertellen. Een wappie ben ik niet, maar denk ervan wat je zelf wilt. Men kan in het leven de realiteit niet uit de weg gaan, de waarheid zal ons altijd achtervolgen.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Grappig, net als bij Ebru kwam de griep bij mij altijd flink hard binnen, 14 dagen hoesten proesten koorts keelpijn en ga zo maar door, totdat ik zo’n vijftien jaar geleden begon met mijn injecties tegen reuma en mijn reumatoloog er op aandrong dat ik de griepprik zou halen ivm mijn daardoor verminderde weerstand en ziedaar; waar ik vroeger minstens eenmaal per jaar door de griep geveld werd niet één enkele keer meer griep gehad.
  Natuurlijk weet ik dat er pertinente tegenstanders zijn maar ik kan alleen maar vaststellen dat het bij mij werkt. De tegenstanders hebben het volste recht op hun mening wat stoort is dat diezelfde tegenstanders een stuk minder tolerant zijn tegen voorstanders.
  Hetzelfde zie je nu bij de vaccins tegen Covid, polarisatie in zijn meest pure vorm, weg is de vrijheid om zelf je mening te vormen, over en weer vliegen de verwijten om je oren.
  Daar waar jongeren de meest vreselijke chemische drugs nemen met alle risico’s van dien gaat men een vaccin ineens helemaal zitten ontleden.
  Heb ivm mijn reuma gigantisch veel medicijnen geslikt en het enige waar ik naar keek waren de mogelijke bijwerkingen en zelfs daarbij dien je een flinke slag om de arm te houden.
  Zoals mijn reumatoloog ooit uitlegde is het vooral bij medicijnen die ook in de USA op de markt zijn zo dat fabrikanten alles erop zetten om eisen tot schadevergoeding voor te zijn.
  Bij magnetrons staat ook steevast in de gebruiksaanwijzing dat je er geen levende dieren in mag zetten omdat er ooit een vrouw in de USA haar hondje erin had gezet om te drogen en vervolgens een grote schadevergoeding kreeg toegewezen.
  Waar is de tijd gebleven dat iedereen zijn eigen afwegingen mocht en kon maken, iedereen heeft het volste echt om te twijfelen aan de vaccins, sterker nog, een aantal daarvan heb ik ook wel degelijk maar het is voor iedereen een eigen sommetje van optellen en aftrekken en je mag zelf bepalen of de uitkomst voor of tegen uitpakt.

  Like

 8. Bas zegt:

  Heel typisch…

  Ik ken een student die niet gevaccineerd is en nooit corona heeft opgelopen, maar toch steeds onder zware druk staat om het wél te doen oa vanwege de verplichting bij de studie.

  Om hem heen hebben verschillende gevaccineerde medestudenten wél corona opgelopen….

  Hij is laatst wezen dansen zónder Jansen, maar mét een negatief testuitslag.
  Na een week flink uitgaan en feesten is de student zónder vaccinatie nog steeds gezond en zónder corona, maar om hem heen zijn veel wél gavaccineerde vrienden positief getest voor corona….

  Van alle mensen die hij kent die corona hebben gehad, heeft NIEMAND ‘long-covid’ opgelopen, en heeft hij ook nooit via anderen gehoord van een eventueel long-covid geval.

  Like

 9. Wappieman zegt:

  @Henk
  Hartelijk dank voor de leuke reactie !
  Tsja , in tegenstelling tot wat men van Brabo ‘ s
  zegt , ben ik een man van mijn woord , als ik iets
  beloof doe ik het .
  Maar het lezen van jouw artikel was een grote
  AHA erlebnis , PRECIES ZO ervaar ik de afgelopen
  40 jaar in dit land , alsof iemand mijn biografie
  schreef !
  Kortom , een topstuk !

  Like

 10. Bert zegt:

  Ik probeer het nog 1x.
  Er zijn al 2 berichten in het zwarte gat van internet verdwenen.

  Lees haar laatste zin nog eens heel goed.

  “Pas als het ondraaglijk wordt, zal ik – eventueel – conformeren. “

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s