Bezoek van een elfje . . .

Christine Lagarde (links) en Ursula von der Leyen.

(Door: “Angélica de Sancé)

“The people far below are sleeping as we fly…” “We’re walking in the air… We’re floating in the moonlit sky…”

Het elfje was ’s nachts onderweg toen ze ergens licht zag branden. Ze besloot een kijkje te nemen. Toen ze dichterbij kwam, zag ze twee dames die een toast uitbrachten. Het elfje hoorde het klinken van de kristallen glazen. Ze drukte haar neusje tegen het raam en herkende Ursula von der Leyen en Christine Lagarde. Ursula merkte het elfje als eerste op en wreef zich in haar ogen om te checken of het geen zinsbegoocheling was. Vervolgens keek ze naar haar glas dat nog half vol zat met champagne.

 “Ich hätte das sechste Glas nicht einschenken sollen”, dacht ze hardop. Christine verstond het niet en reageerde in steenkolen Engels: “Oh darling, you know I loathe that language of yours!” Nu wees Ursula naar het elfje achter het raam. Christine schrok. “Ze zal toch niet alles gehoord hebben wat we hebben besproken?” Ursula opende het raam en liet het elfje binnenkomen. Het elfje antwoordde meteen: “No, nothing at all. Why are you so suspicious?“ De voorzitster van de Europese Commissie en de voorzitster van de Europese Centrale Bank keken elkaar opgelucht aan. Het elfje vroeg hen wat ze precies hadden beklonken. De dames giechelden nu en besloten open kaart te spelen. “Wel, jou kunnen we dat wel zeggen, in elfjes gelooft geen mens. Kabouters daarentegen…” Christine proestte de champagne uit haar mond en deed het bijna in haar broek. “Ursula, tu parles de Frans, le petit gnome gras…!” Ja, de champagne had de tongen losgemaakt. Maar het elfje reageerde vastbesloten: “Wat bekokstoven jullie allemaal?” Nadat de dames zich hadden hervonden, werd de toon ernstiger. “We bespreken de toekomst van de EU.” “Ik ben een en al oor,” antwoordde het elfje.

De dames wisselden elkaar af en spraken onafgebroken door. “We willen de EU verenigen tot één Europese Staat. Een machtig handelsblok onder onze leiding dat kan concurreren met de VS en China. Het gaat ons om macht en daartoe zetten we alle middelen in.” Het elfje opperde: “Maar daartoe ontbreekt jullie toch het mandaat…?” Ursula giechelde opnieuw. “Wij kunnen doen en laten wat we willen. Nationale regeringen zijn ondergeschikt gemaakt aan Brussel. Ook het vetorecht wordt opgeheven, daar maakte ook Rutte zich sterk voor!” Het elfje liet zich niet ontmoedigen: “Dan is het extra belangrijk dat jullie rekening houden met de belangen van álle bij de EU aangesloten landen, anders zullen er meer landen uitstappen dan het VK alleen!” Ursula en Christine keken elkaar verbaasd aan. “Rekening houden met landen afzonderlijk doen we nooit. Merkel en Macron bepalen de agenda en de koers en wij nemen de gepaste maatregelen. Vergeet ónze nationaliteiten niet hè!” Inderdaad dacht het elfje bij zichzelf: “Twee corrupte dames uit Duitsland en Frankrijk. De ene is weggepromoveerd wegens wanbeleid en had gefraudeerd met haar scriptie en de ander moet strafrechtelijk vervolgd worden wegens gesjoemel met honderden miljoenen Euro’s. Zouden ze daarom deze posities innemen? Corrupt maakt chantabel en geeft aan dat er geen sprake is van enig moreel besef…”

“Toch kan het verwaarlozen van de nationale identiteit van onafhankelijke landen ertoe leiden dat de eenheid van de EU onder te grote druk komt te staan en…” Christine onderbrak het elfje nu. “Je schijnt het niet te willen snappen. Kijk eens hoe we reageerden toen de Euro kopje onder dreigde te gaan. Draghi heeft toen alles in het werk gesteld om de zwakke landen overeind te houden. De oplopende rente dreigde onder andere Spanje en Italië failliet te laten gaan en daarom heeft mijn voorganger ingegrepen en zet ik zijn beleid nu voort! Een negatieve rente is alleen schadelijk voor Nederland en de pensioenfondsen daar. Wij noemen dat solidariteit. Dat vraagt Spanje nu ook van Rutte met betrekking tot de Coronabonds. Geld moet rollen en dat doet het ook: van Noord naar Zuid! Nivellering op Europese schaal. Bij grote economische verschillen kun je de EU nooit verenigen en daar is ons beleid op gericht. We houden de rente zo laag mogelijk, zelfs negatief en de inflatiecijfers rond de twee procent. Als sparen wordt bestraft, zullen mensen investeren en aandelen kopen. Uiteindelijk doet iedereen mee, ook de zuinige Nederlanders. Zo ontstaat een bubbel met het enorme risico dat er een beurskrach komt die alleen beteugeld kan worden door nog meer geld bij te printen. Daarmee kopen we alle schulden op en zo kunnen Zuid-Europese landen overleven in de Monetaire Unie die we zijn aangegaan. Hierom zullen wij geroemd worden, ook al vrezen alle verstandige economen het ergste.

Uiteindelijk zullen de verschillen tussen het spaarzame Noorden en het verkwistende Zuiden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dan pas is er sprake van een echte Unie en beginnen we opnieuw zoals Frankrijk en Italië dat in het verleden zo vaak deden: één nieuwe Franc is 100 oude Francs en over enkele jaren: één nieuwe Euro is 100 oude Euro’s, of 1000.“

Het elfje huiverde van zoveel doortraptheid. “Dus dát is het doel: een EUSSR!” Christine negeerde die opmerking en vervolgde haar betoog. “Qua inwoners hebben de Zuidelijke landen ook de meerderheid, dus het klopt ook nog eens democratisch bezien. De politici van de Eurolanden lukte het maar niet om tot een gemeenschappelijk reddingsplan te komen en dat bedreigde het bestaan van de Euro. Nationale plannen en politieke spelletjes verlamden de EU tot in haar vezels. Daarom willen we af van de gemaakte afspraken. 3% Overheidstekort is belachelijk, net als beperkingen opleggen met betrekking tot staatsschulden. Failed states moeten we wel overeind houden, want dat zijn inmiddels alle Zuidelijke landen. Daarom koop ik alle waardeloze staatsobligaties op. Ook hun bankroete banken moeten we sparen. Iedereen moet in het sprookje van de EU en de Euro geloven, anders houdt het allemaal op en staan wij op straat.”

“Voor de rechtbank,” grapte Ursula. Christine hield het nu echt niet meer. “Dan doeken we die toch ook op als het moet!”, antwoordde ze. Meteen zette ze het op een hollen, richting toilet… Het elfje vroeg Ursula waarom ze vanuit Brussel stimuleerden dat de Schotten uit het VK zouden stappen maar mocht Catalonië zich niet onafhankelijk verklaren. “Brussel zweeg zelfs toen de politie hard optrad tegen de onafhankelijkheidsstrijders terwijl die alleen maar vreedzaam demonstreerden.” “Londen moet gestraft worden voor de uittreding die van daaruit is geregeld. Als de Brexit een succes wordt, zullen meer landen volgen. Spanje is een zeer pro-EU land, want financieel totaal afhankelijk van het rijke Noorden. Daarom!” “U maakt geen onderscheidt tussen fatsoenlijke regeringen en regeringen die een fascistisch optreden niet schuwen?”, vroeg het elfje verbolgen. “Nee,” antwoordde Ursula. “Kijk maar naar de Oekraïne. Fascisten die pro-EU zijn, steunen we van ganser harte. Dat de Krim door 90% Russen bewoond wordt en door Chroesjtsjov ten tijde van de USSR alleen maar administratief aan de Oekraïne werd toegevoegd, interesseert ons niet. Wij hebben zo onze eigen belangen en in geschiedenis zijn we niet geïnteresseerd. Hooguit om te verkondigen dat de EU oorlogen tussen de leden heeft voorkomen en dat het een noodzakelijke organisatie is om WO III te voorkomen.”

Het elfje beet op haar lippen… “Zoveel leugens… Is ze vergeten dat Frankrijk raketten aan Argentinië verkocht tijdens de Falkland-oorlog en daardoor vele Britten met hun schip de HMS Sheffield vergingen. Dat is achterbaks…, het verraden van een bondgenoot en een daad van oorlog!” Inmiddels was Christine ook weer terug. “Verwachten jullie niet een totale ontwrichting van Europa door weg te kijken van alle problemen? Bijvoorbeeld de massa-immigratie en de commentaren daarop vanuit Noord-Afrikaanse leiders en Erdoğan. Ze spraken en spreken allemaal over ‘de verovering in naam van de Islam van het Avondland’. Ook het wegkijken voor de problemen die Iran als het een nucleaire macht is geworden, kan tot oorlog leiden.” Ursula antwoordde daarop: “We hebben ons geld vooral aan de immigranten gegeven en niet aan defensie. We rekenden erop dat de VS ons wel zouden blijven steunen en de NAVO in stand houden door alle kosten op zich te nemen, zoals ze dat altijd al deden, maar het presidentschap van Trump zette een streep door onze rekening.” Christine brulde het weer uit van het lachen: “Nee, hij presenteerde ons juist de rekening! Jaren en jaren achterstallig onderhoud en ons niet houden aan de gemaakte afspraken binnen de NAVO.” “Ja,” zei het elfje, “afspraken niet nakomen is typisch iets Europees hè, daar moest je bij Trump niet mee aankomen. ‘America first’ en zo hoort het ook.”

Het elfje vroeg Christine in hoeverre ze betrokken was bij de Green Deal en hoe ze de ECB inzette om het milieu ‘te redden’. “Ach,” antwoordde Christine, “bedrijven die door ôzze Frans ‘groen’ genoemd worden, zijn bedrijven die achter onze EU-plannen staan en EU-vriendelijke partijen steunen tegen de populisten. Als ze ons steunen, steun ik hen. Ze kunnen dan goedkoper lenen dan de concurrentie. Die maken we kapot. Zo gebruiken we dus ook ‘het milieu’ om onze macht te vergroten.” Het elfje was furieus: “Alles, werkelijk alles wat jullie zeggen en doen heeft een duistere kant. Milieu, Corona, het invoeren van een digitale Euro en het afschaffen van cash-geld, het promoten van BLM en LGBTQ of welk onderwerp dan ook wordt door jullie gebruikt om tegenstanders uit te schakelen, alle mensen in de EU te stalken en jullie macht te vergroten.”

Ursula en Christine keken weer eerst naar elkaar en toen naar het elfje: “Je slaat de spijker precies op de kop en daarom zijn wij ‘benoemd’. Dat heeft niets met democratie of verkiezingen te maken. Frankrijk en Duitsland eerst, dan pas de rest en nu wegwezen jij. Straks krijgen we nog last van ons geweten.” “Dan moet je er eerst een hebben,” antwoordde het elfje en ze vloog weg door het openstaande raam.

“Suddenly swooping low… On an ocean deep… Rousing up a mighty monster… From his sleep… Brussels’ EUSSR…”

Door:
“Angélica de Sancé”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bezoek van een elfje . . .

 1. karton zegt:

  Foto vergroten , printen , in uw tuin hangen en ………… wég zijn de schadelijke beestjes uit uw tuin.

  Geliked door 2 people

 2. Jan zegt:

  2019
  Nieuwe president van de ECB, Christine Lagarde, heeft een strafblad
  ….
  De Franse president Emmanuel Macron, optredend namens machtige bancaire belangen, speelde een belangrijke rol in de nominatie van mevrouw Lagarde. Lagarde werd geprezen door de westerse media en werd ook gesteund door Wall Street en de Amerikaanse Federal Reserve. Wat de media echter vergeten te vermelden is dat Lagarde een corrupte functionaris is die betrokken was bij financiële fraude. Ze heeft een strafblad.
  ….
  Lagarde werd “schuldig” bevonden zonder het toepassen van een gevangenisstraf van een jaar die door het Hof werd geëist: criminelen op hoge posten krijgen een speciale behandeling. Ze werd beschuldigd van “nalatigheid” in plaats van “medeplichtigheid” in een miljoenenfraude.

  Het is een bittere ironie dat Lagarde werd beloond in plaats van gestraft. Ondanks haar strafblad werd haar carrière op geen enkele manier belemmerd: zij werd benoemd om zowel het IMF (2011-2019) als de ECB (2019-) te leiden.

  Het is ook belangrijk te vermelden dat deze ‘nalatigheid’ de Franse belastingbetalers meer dan 400 miljoen euro gekost heeft “door een uitbetaling aan de heer Tapie”, een kornuit van Lagarde en Sarkozy.
  ….
  https://www.dewereldmorgen.be/community/nieuwe-president-van-de-ecb-christine-lagarde-heeft-een-strafblad/

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Jan. De gehele EUSSR-“leiding” bestaat uit criminelen , witte-boorde-criminelen. Oneerlijke en niet-corrupte mensen zijn daar niet welkom !

   Like

   • karton zegt:

    @ karton om 15.00 u.
    Ik bedoelde te zeggen : “Eerlijke en niet-corrupte mensen zijn daar niet welkom !”

    Like

  • karton zegt:

   @ Jan op 26-7-2021 om 12.06 u.
   We worden “geregeerd” door criminelen, al dan niet met een strafblad.
   Lagarde was dus “schuldig zónder straf”, als ik ’t goed begrijp.
   Het uitroepen van : “Minder, minder, minder Marokkanen”, door de heer Wilders is natúúrlijk véél ernstiger als het zich vergrijpen aan het geld van anderen; smerig zootje binnen de EUSSR-“leiding”.
   Rutte c.s. kruipen voor dat soort minderwaardige creaturen en vinden het heerlijk om in hun nabijheid te bivakkeren.
   Behoren tot dezelfde soort, zoals steeds weer blijkt.

   Like

 3. Hovawart zegt:

  De Europese Bevolking komt nooit meer onder het juk van Brussel vandaan, niet door het herhaaldelijk verkiezen van gevestigde partijen, en zelfs niet met geweld…..

  Geliked door 1 persoon

 4. Bob zegt:

  Een voortreffelijke analyse.
  De top van de een en hun vazallen zijn
  criminelen, die de bevolking bestelen.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Ik heb zo het idee dat als het elfje uit dit verhaal Tinkerbell had geheten zij juist een gigantische afkeer zou hebben gehad van Ursula von der Leyen en Christine Lagarde! Tinkerbell beschouwde tenslotte Peter Pan ook als haar vriend en bezit en in Neverland was het ook veel te moeilijk om iedereen tot een eenheid samen te smeden. Zo konden de Lost Boys en de indianen al niet erg goed met elkaar overweg, de zeemeerminnen hadden op hun beurt een grote afkeer van gewone stervelingen op twee benen, vooral meisjes, en zelfs zij leken Peter Pan als een soort bezit te beschouwen.
  En de piraten van James Haak wilden op hun buurt Neverland in een dictatuur veranderen waarbij zij zelfs een deel van de oorspronkelijke inwoners en buitenstaanders tot collaboratie wilden gaan dwingen (de Lost Boys en de Darlings) waarna de piraten steeds door de monsterachtige krokodil, die dan weer de concurrerende machtsblokken vertegenwoordigd, worden belaagd!
  Daarom zijn die Ursula von der Leyen en Christine Lagarde twee gemene linkse krengen die er in werkelijkheid NOOIT in zullen slagen om de EU tot een kunstmatige eenheidsworst te scheppen daar over al de onvrede in Europa tegen de autoriteiten gigantisch toeneemt en er in het oosten zelfs landen hieruit willen stappen!
  Anders had Tinkerbell die twee heksen met zoveel elfenstof moeten bestrooien dat zij hierna letterlijk en figuurlijk de lucht invlogen om NOOIT meer op de Aarde terug te keren! Het is nog nooit iemand gelukt om Europa in een eenheid te veranderen, door allerlei verschillen in taal, cultuur, gewoontes, feestdagen enz. onderling, en dat zal ook in geen 1000 jaar ooit gaan lukken!

  Like

  • Beste Jules,

   Helaas is de elvenstof op want ik kan u verzekeren dat het elfje ook nog wel andere politici richting Maan zou laten vertrekken als zíj het voor het zeggen had. Maar ze kan net zo weinig aan de situatie veranderen als u. Ze gelooft, net als u, dat het nooit zal lukken om het totaal verdeelde Europa tot een eenheid te smeden maar vreest dat Nederland wel voor dat besef bij iedereen is doorgedrongen, helemaal leeg gevreten is. Niet alleen door immigranten maar ook door andere Europese landen die verlekkerd kijken naar de welvaart die door het harde werken van de Nederlanders langzaam is gegroeid maar nu met een hoog tempo wordt verspild. Nederland heeft geen leiders die het voor de Nederlanders opnemen maar wordt bestuurd door wegkijkers en hypocrieten die alleen hun eigen belang dienen. Ze is bijzonder verbaasd over het stemgedrag van de Nederlanders die voor armoede, verloedering en criminaliteit kiezen want dat is het resultaat van meerdere kabinetten Rutte en burgemeesters van D66 en GroenLinks huize in de grote steden waar die partijen ondanks het wanbeleid, steeds de grootste zijn. Nederland heeft in Brussel een afgezant zitten die ‘Europees’ denkt en een voorbeeld wil zijn in ‘Europese’ politiek bedrijven. Daarom neemt die kale, vette kabouter beslissingen die Nederland bankroet maken door de energierekening van armlastige landen als Griekenland door het volk waar hij eigenlijk juist iets extra’s voor zou moeten doen, te laten betalen. Een Lagarde laat Frankrijk juist profiteren door haar hoge positie. U ziet, elven en kabouters gaan ook niet goed samen. Die zijn net zo weerzinwekkend als heksen.

   Like

 6. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ik geniet elke keer van uw prachtige uiteenzettingen. Vindingrijk, creatief en de keiharde waarheid met humor gebracht. Gezien mijn fysiek steeds grotere moeite (hogere leeftijdsreuma in de handen) om zelf nog stukken te kunnen schrijven zijn uw stukjes mijns inziens een prachtig alternatief. Blijft u vooral zo schrijven, dan kan ik het verder houden bij lezen.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat een lieve reactie! Toch hoop ik dat u doorgaat met úw mening uitdragen. Ook als het u meer tijd en moeite kost. De pen is machtiger dan het zwaard en papier is geduldig; dan moeten uw lezers dat ook maar zijn…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s