Lampedusa: Tientallen geïnfecteerde personen, besmettingen breiden zich uit, politie: “Situatie buiten controle”

(Vertaling: E.J. Bron)

49 Covid-positieve migranten in de hotspot – nieuwe uitbraken dreigen. Een echte bestorming, met ongeveer 100 landingen in het afgelopen weekend. Alleen maar onderbroken door een hoge zeegang. Het aantal illegale migranten, die ondergebracht zijn in het centrum voor eerste opvang, bedraagt bijna 1500. Gisteren verlieten 300 nieuwkomers het eiland om naar Crotone in Calabrië getransporteerd te worden, terwijl 150 aan boord van het quarantaineschip “Adriatico” gingen.

Chaos in de hotspot – situatie volledig buiten controle – infecties breiden zich uit – geïmporteerde varianten resistent tegen vaccin

“Het was opnieuw een nacht van spanning in het centrum voor eerste opvang”, zegt Domenico Pianese, secretaris-generaal van de politievakbond “Coisp”, tegenover “Sputnik Italia”.

“Een centrum dat maximaal 200 mensen kan opnemen, bevat op dit moment meer dan 1170 personen, verklaarde de vakbondsman, nadat nog meer landingen aangekondigd werden. Van de zich in het centrum bevindende migranten zijn 49 Covid-positief, 370 anderen werden ingescheept op quarantaineschepen.”

“In deze situatie”, gaat Pianese verder, “zijn bijeenkomsten onvermijdelijk en alle anti-infectieregels worden gebroken. Kortom, het risico op nieuwe Covid-uitbraken wordt steeds waarschijnlijker.” Volgens Pianese zijn er inderdaad “elke dag veel migranten die de beperkingen overtreden en vluchten door de hekken van he topvangcentrum neer te halen en het bewakingspersoneel te omzeilen.”

“Van hen worden slechts weinigen opgespoord en naar het centrum teruggebracht, met als gevolg – waarschuwt de vakbondsman – dat de gezondheid van politieagenten en burgers bedreigd wordt, omdat de ongecontroleerde vlucht van diegenen uit de hotspot die misschien Covid-positief zijn een ongecontroleerde multiplicator van de besmetting vormt.”

De secretaris-generaal van de vakbond “Coisp” wijst met de vinger naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en eist een “koerswijziging”. Anders, voegt hij er aan toe, “riskeren we het om te verliezen”. “Het is duidelijk dat de migratiepolitiek tot nu toe niet functioneert, en als we niet concreet en plotseling handelen, zal deze zomer als de slechtste met betrekking tot de sturing van migrantenstromen de geschiedenis ingaan.”

(Bron: “VoxNews”)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Lampedusa: Tientallen geïnfecteerde personen, besmettingen breiden zich uit, politie: “Situatie buiten controle”

 1. ZR zegt:

  “49 Covid-positieve migranten in de hotspot – nieuwe uitbraken dreigen.” Wat betekent dat? Wat betekent “covid-positief”? Wat betekent “nieuwe uitbraken dreigen” – wat houdt dat in? En hoe zijn die mensen “positief” bevonden? Lopen er covids door hun haren, zitten ze onder de covid-puisten, pissen ze covid-pis, krabben ze covid-schurft? Hoe zit het nou eens een keer met die covid besmettingen, en het covid-positieve, wat houdt het in, hoeveel gaan er aan dood, hoeveel liggen er aan de respirator, hoeveel liggen op apegapen, etc etc.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ ZR op 26-7-2021 om 20.01 u.
   Hoeveel van die illegalen er dood gaan aan Covid-19 interesseert mij niet; maar als er van die illegalen zelfs enkelen zijn die aan de respirator liggen, dan gaat mij dat iets te ver. Ze moeten ogenblikkelijk van die apparatuur af en de apparatuur bestemmen voor de mensen die die apparatuur hebben betaald, dus de belastingbetalers.
   De op apegapen liggende illegalen gewoon laten liggen apegapen en terugduwen de zee in, zélfs zónder boot.
   Ik weet het, jazeker, ik maak hier onmenselijke opmerkingen, maar als we dit blijven doen (het opvangen/genezen enz. van illegalen) dan zijn wij, de belastingbetalers de eerstvolgende slachtoffers van die illegalen, dus……….uitroeien dat zootje, hierbij geholpen door de natuur i.c. het Covid-virus.

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Als ze dan toch zo graag de coronakaart trekken zou het dan eens niet langzaamaan tijd worden voor de Italiaanse politie eens te kijken naar hun eigen positie.
  Ze hebben er namelijk niet zo veel moeite mee om corona demonstraties uit elkaar te slaan maar op het moment dat het om “zielige” vluchtelingetjes gaat er geen mogelijkheid is om ze binnen te houden.
  Overigens geldt hetzelfde in heel Europa, dus fuck dit soort berichten

  Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  IK DENK PERSOONLIJK DAT “” het ventiel “‘ uit Lampadusa trekken
  de beste en goedkoopste oplossing is, gna gna gna

  maar dat standbeld voor SALVANI “” ZAL ER OOIT WEL KOMEN ,

  ALLES WAS ONDER TOTAL CONTROLE ..

  MAAR VOLGENS DE EU GRAFZERKEN, IS DAT NOU NET NIET DE BEDOELING

  SIMPEL EN LEUK HE … UW ONDERGANG EN DOODVONNIS LANGZAAM OP U AF ZIEN KOMEN !!

  EN U SLAAPT LEKKER DOOR .

  ATHENE EN OMSTREKEN DE STRAAT OP ,

  WANNEER MAG U ALS HERSENDODE NAAR HET VOLGENDE KOMISCHE DUO

  LIST EN BEDROG KIJKEN , ???

  WAT WEL DUIDELIJK IS DAN WEL NU WORDT ??

  DAT DE GENOCIDE IN DE WERELD LANGZAAM LOSBARST

  DUS DE KOMENDE 2 A 3 MAANDEN KOMT DE WINTERGRIEP WEER BINNEN VALLEN

  DUS ZORG VOOR GENOEG BODYBAGS …

  ZE ZULLEN HET “” HET GEVAARLIJKE DELTA “” VIRUS NOEMEN

  HET WORDT ALLEEN AANGEBRACHT DOOR DE VACCINS IN DE MENSHEID ..

  VEEL PLEZIER NOG , ..

  WEET U AL ALS GEVACCINEERDE WAT U OP UW GRAFSTEEN WIL ??

  “”IK ZEI TOCH DAT IK ZIEK WAS “” ?? LIJKT ME WEL EEN AARDIGE

  OOM WAPPIE IN ATHENE

  p.s. na de optochten van boze anti vacciners ,

  heeft de regering het verplicht vaccineren al terug gedraaid. !!

  de werknemer mogen euro 100 betalen , om zich een 5 x per maand te laten testen

  het begin is er ..

  kijk dus hier zie je de griekse rutte niet op de fiets naar zijn werk gaan hoor .
  DE EERST5 DE BEST LANTAARNPAAL IS DAN ZIJN EINDPUNT

  WAT ZIJN NEDERLANDERS DAN LOSERS HE ??

  IK HOUD U OP DE HOOGTE

  OOM WAPPIE

  Geliked door 6 people

 4. Ravian zegt:

  Van Lampedusa naar Noord Afrika is een heel eind korter dan van Lampedusa naar Sicilië
  Dus wanneer houd deze hele charade eens op en gaan ze die ongewenste kolonisten eindelijk eens gewoon terugbrengen naar het Noord Afrikaanse strand waar ze vandaan gekomen zijn?
  Dit linkse activisten spelletje heeft onderhand lang genoeg geduurd.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.Ze worden al jaren met miljoenen tegelijk met kwade opzet binnengehaald o.a. door de extreem linkse miljardair soros (bilderberger) De meeste zijn soldaten van allah en worden europa binnengehaald voor een oorlog tegen de europeanen.

   Like

 5. Marijke zegt:

  Welja, Europeanen worden opgesloten en alle niet-Europeanen kunnen zonder iets te overhandigen binnen komen. Fijn die EU, die alleen voordelen biedt voor niet-Europeanen. NEXIT!

  Geliked door 1 persoon

 6. john van antwerpen zegt:

  Welke hersendode heeft verzonnen dat het vluchtelingen zijn terwijl het gelukszoekers zijn ?
  Die uiteindelijk trammelant veroorzaken omdat ze hun zin niet krijgen, van onze levensstijl
  walgen en onze cultuur haten.
  De deugmensen met hun wir schaffen das zijn hier debet aan want ze stemmen op
  verraders. Het mes snijd aan 2 kanten; Het tegen houden van trouble makers en het
  verwerpen van de deugmens politici. Maar omdat het laatste neit gebeurt is Europa in
  zwaar weer terecht gekomen. Wanneer komt nu eindelijk eens die opstand ?
  In ieder geval niet electoraal. Hoe nu verder ?

  Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   “Welke hersendode heeft verzonnen dat het vluchtelingen zijn terwijl het gelukszoekers zijn ?”

   De linkse elite die middels het op deze wijze verneuken van het vluchtelingenverdrag een voor de meerderheid van de Europeanen ongewenst kolonisatie van Europa realiseert.

   Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Niet allemaal zo zeuren. Uiteindelijk heeft de politie het ontzettend druk met demonstranten die tegen de vaccinatie en corona dictatuur zijn in elkaar te meppen en al die politici het ontzettend druk op welke manier ze de samenleving verder in een dwangbuis kunnen doen maar ondertussen holt en vaart een massa woestijn- en afrikaans gespuis de grenzen over en worden volop gefaciliteerd door organisaties zoals Sea-Watch 3 en uiteraard het krijgen van onderdak door die fantastische machteloze onbenullen van politici. Al die schepen die zogenoemd de vluchtelingen hier aan wal brengen schepen aan de ketting en bemanning gevangenisstraf. Misschien gaat de tam tam in o.a. Afrika dan wel rond dat dobberen op zee nog weinig effect geeft en het leven in gevaar brengt. Alle grenzen sluiten en alles terug sturen had allang moeten gebeuren, geen mogelijkheden meer om eventuele procedures voor verblijfsvergunning aan te vechten. Kortom snel en korte procedure om spoedige uitzetting te realiseren. Bespottelijk dat dat mislukte bolwerk de EU geen sancties tegen landen treft die hun gespuis weigeren terug te nemen. Ze staan met alles voorop, wetten om de burgers verder vrijheden te ontnemen zijn in no time geregeld maar deze binnenkomende chaos kan ongestoord voortgezet worden.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Europa is als een rottend lijk waarover de parasieten heen en weer kruipen en de laatste voedingsstoffen opzuigen !!

  Geliked door 3 people

  • ZR zegt:

   Heel mooi gezegd Koddebeier…die parasieten worden denk ik door de regeringsparasieten binnengesleept om de kudde af te leiden van het grote corona gevaar. Wat voor prachtige toekomstvisie hebben die regeringsparasieten toch.

   Like

 9. bobzelf zegt:

  koddebeier zegt:
  27 juli 2021 om 13:51

  JA GROTE VRIEND, DANK JE .wel…….

  IK GA NET EFFE ZITTEN , EFFE BERT’S BLOG LEZEN

  IK NEEM EEN BAKKIE PLEUR EN ???

  EEN KANO

  EN

  TOEN KWAM JOUW STUKKIE PROZA VOORBIJ ,

  DIE KANO HEB IK MAAR WEGGEPLEURD ,WHAHAHAHAA

  DANK U , Dank ui

  oom bakkie doen

  Like

  • karton zegt:

   @ bobzelf op 27-7-2021 om 15.08 u.
   Potverdulleme oom Strandstoel, wat maak je me nou ?
   Zit je op ’t goudgele strand van Lefkas en gooi je kano’s in zee !
   Daar zullen die “vluchtelingen” best wel blij mee zijn !
   Niet meer doen, geef ze dan maar aan uw lieftallige echtgenote,
   Neef Donderwolk.

   Like

   • bobzelf zegt:

    karton zegt:
    27 juli 2021 om 19:17

    Europa is als een rottend lijk waarover de parasieten heen en weer kruipen

    en dan knaag jij gewoon effe alsnog een kano weg ??

    kijk die fransen vreten allamaal van die enge dingen
    maar
    als je dan je kano weggedragen ziet worden ???

    ik dach effe ik slaat gewwon een beurt over ,whahaha

    oom rondo

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s