CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Bron: Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op CARTOON

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  In de EW/Elsevier van afgelopen week een uitgebreid artikel over madame Sylvana Simons (50) met wat wetenswaardigheden over haar.
  Bekend was al dat ze het laagst opgeleide Kamerlid was, minder bekend was haar familie die naar goed Surinaams gebruik spectaculair te noemen is, ze laat zich in de EW afbeelden met haar oudere halfbroer (60) die “wereldkampioen” karate is (vreemd dat niet vermeld wordt welk type karate want dat maakt nogal een verschil), de man heeft een sportschool in Haarlem, hij is echter niet de enige halfbroer want vaderlief laat maar liefst vijftien kinderen bij tenminste vier moeders na en ook moederlief liet zich niet onbetuigd want zij had voor Sylvana al een kind van een andere vader.
  Zelf zegt ze daarover; “de familieverhoudingen zijn ‘gecompliceerd’. Onze oudste zus is maar twee jaar jonger dan mijn moeder”.
  Kennelijk hadden pa en ma tussen het neuken door ook nog tijd om te werken want pa was chef boekhouding bij de ‘Europeesche Verzekeringen’ en ma werkte 25 jaar bij IBM.
  Sylvana wilde op jonge leeftijd ballerina worden, de eerste solist van het Nationale Ballet.
  Zover kwam het niet, op veertienjarige leeftijd ging ze uit huis en haar danscarrière bestond uit dansen in de iT aan de paal, in de kooi en op de podia.
  Een leuk stukje uit het interview;
  “Ze maakte vanaf 1995 carrière als televisiepresentatrice bij muziekzender MTV en was tafeldame bij De Wereld Draait Door. In 2015 sprak Martin Simek daarin over zijn ervaringen met bootvluchtelingen die aanspoelden bij zijn dorp in Zuid-Italië; “ik ben gewoon te lief voor die zwartjes”.
  Sylvana; “toen hij dat woord gebruikte viel er een baksteen van stilte in de studio. Ik nam even de tijd om na te denken over mijn toon, volume en taalgebruik. Als zwart mens in een door wit gedomineerde samenleving heb ik de luxe niet om primair te reageren. Ik vroeg of hij die term grappig bedoelde of cynisch. Ik zei ook nog; ik ken je. Hij reageerde ; mijn vrouw is ook zwart.
  Toen wist ik dat het hopeloos was. Het ging mij niet om het woord zwartjes, hij maakte daarbij ook een wegwerpgebaar.”
  Enfin de rest is al zowat geschiedenis, ze sloot zich aan bij Denk maar stapte daar in 2016 weer net zo hard uit. Met Artikel 1 behaalde ze te weinig stemmen voor een Kamerzetel en een jaar later werd ze namens Bij1 raadslid in Amsterdam. Bij de verkiezingen van maart behaalde ze net genoeg stemmen voor één zetel en dus is nu haar kostje gekocht, na haar politieke carrière wenkt jarenlang wachtgeld dus dat kan niet meer stuk.
  En in de tussentijd kan ze ongestraft fulmineren tegen alles dat “wit” is en over ons koloniaal verleden.
  Ja we gaan nog jarenlang plezier hebben met Sylvana valt te vrezen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s