Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken: De westelijke liberalen zijn geen democraten

(Vertaling: E.J. Bron)

Duidelijke taal uit Boedapest: de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), heeft een internationaal lobbynetwerk voor de aanhoudende protesten tegen de Hongaarse kinderbeschermingwet verantwoordelijk gemaakt. In een interview met de publiekrechtelijke zender Kossuth Rádió zei hij dat de Europese Commissie het niet zou kunnen accepteren “dat LGBTQ-activisten niet naar scholen en kleuterscholen mogen gaan om de hoofden van de Hongaarse kinderen naar hun smaak te vullen.”

Szijjártó bekritiseerde in dit verband ook principieel het optreden van de westelijke “democraten” – de “liberale mainstream” zou onder “democratie” datgene verstaan dat “alles zo gaat zoals zij het willen”. Het zou “in de afgelopen jaren duidelijk zijn geworden dat zij geen democraten zijn, want een democraat accepteert dat wanneer iemand een andere mening heeft, deze gerespecteerd moet worden.”

De minister nam ook een standpunt in over de nieuwste pogingen tot chantage van de Europese Commissie, die het er onlangs over eens werd om Hongarije toekomende gelden wegens de kinderbeschermingswet tot nader order niet uit te betalen. De instellingen van de Europese Unie zouden “niet afkerig zijn om EU-gelden voor chantage te gebruiken, zodat er alles aan gedaan moet worden, opdat de Europese financiële aangelegenheden en Europese politieke aangelegenheden door niemand met elkaar vermengd kunnen worden.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken: De westelijke liberalen zijn geen democraten

 1. Julia zegt:

  Inderdaad hoe durven wij überhaupt met één vinger naar Hongarije te wijzen terwijl veel EU lidstaten onder een enorme dictatuur gebukt gaan en zelfs demonstraties ook in Nederland tegen de dictatuur en vaccinatie tirannie niet meer worden geduld. https://www.ninefornews.nl/verboten-demonstreren-bij-nieuwe-tweede-kamergebouw-totaal-bizar/ Die door en door rotte bestuurders zoals burgemeesters helpen hier graag een handje aan mee en zorgen voor massaal politieoptreden en waterkanonnen en perken het recht van demonstreren in. Behalve als het om demonstraties van terreurorganisaties zoals BLM en KOZP gaat en uiteraard wordt niet opgetreden als een Islam fanatiekeling onder toezicht van zelfs de ouders de Israëlische vlag vertrappen midden op de Dam. Zelfs belastinggeld wordt verspild aan de grootste onzin waar absoluut geen weldenkend mens op staat te wachten https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/amsterdam-lost-anti-homogeweld-op-met-krachtig-symbool-drie-bussen-en-een-tram-krijgen-regenboogkleuren/
  Hoe triest is het al gesteld in ons land, een corrupte politiek en rechtstaat, democratie is vermoord en dictatuur hoogtij viert. Nee dan kunnen wij jaloers zijn op een land als Hongarije waar democratie door o.a. het houden van referenda normaal is en de normen en waarden in hoog vaandel staan en vooral jonge kinderen worden beschermd tegen de doorgeslagen LBGT waanzin. Een ieder is gelijk en dient gelijk te worden behandeld een normaal gegeven binnen de samenleving maar nu uitsluitend aandacht en geld te verspillen aan de grootste onzin is schandelijk en een belediging voor de belastingbetalers. Nederland een land van chaos en machteloosheid veroorzaakt door een doorgedraaide politiek en haar bestuurders.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  “De westelijke liberalen zijn geen democraten”

  Nee, en liberaal zijn ze ook al niet.
  De meesten noemen zichzelf tevens sociaal, en dat zijn ze dus ook al niet.
  Wat ze wel zijn is links, wat inhoud dat ze altijd in antoniemen spreken.
  En hupsakee, alles klopt weer.
  Het is gewoon een vorm van “newspeak”.
  Vroeger noemden we dat “liegen dat het gedrukt staat”.
  Onze demissionaire premier blinkt daar in uit, in dat liegen dat het gedrukt staat, niet vreemd als je jezelf realiseert dat hij zo links is als de neten.
  En voor de EU geld hetzelfde, die hebben de “LGBTQ-waarden” opeens tot waarden van de Europese gemeenschap verheven, ten kosten van de ECHTE waarden van de Europese gemeenschap.
  De overtreders klagen dus de rechthebbenden aan, en ook dat is weer de bekende linkse omgedraaide wereld.
  En iedereen kan zo onderhand zien dat de keizer in zijn blootje staat, maar de NOS verkondigt dat hij een waanzinnig mooi nieuw pak aan heeft, van stof die domme mensen niet kunnen zien.
  En vervolgens blijkt dan het verbergen van hun eigen domheid belangrijker dan de toekomst van hun kinderen.
  En dan ben je pas echt dom…

  Like

  • karton zegt:

   Hé Rutte en jouw maatjes in Den Haag :
   Is ’t nou zou moeilijk om een keer toe te geven dat jullie met z’n allen helemaal NIET “democratisch en/of liberaal” zijn, maar een stelletje dictators, die, hoewel demissionair, steeds met meer nieuwe wetten komen om onze vrijheden nog verder te beperken; jullie zijn ongrondwettelijk bezig, stelletje dwazen ! Het woord “grondwet” is voor jullie kennelijk niks anders als een woordje zónder enige betekenis. Probeer die hersenen van jullie eens te ordenen en keer terug tot een leven op aarde en blijf niet met die verlopen koppen “in de wolken lopen”.

   Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  De Hongaarse houding inzake het LGBTQ-gedoe, verdient veel steun , vooral vanuit de EUSSR. Om kinderen vanaf plm. 4 jaar op te zadelen met homo- of lesbische problemen , of met geleuter betreffende om- of verbouwing van personen , dat lijkt toch nergens op ? Binnen de EUSSR wordt het “onderwijzen” van deze waanzin aan kleutertjes als “liberaal en democratisch” bestempeld”. De gevolgen van dit soort onderwijs werd dezer dagen weer eens duidelijk toen in een speeltuin in Amstelveen een 14-jarig kind zwaar werd mishandeld omdat zij niet wilde zeggen of zij een jongetje of meisje was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s