Zuid-Afrika: Aan het eind van de regenboog

(Door: Werner Reichel – Vertaling: E.J. Bron)

Plunderingen, geweld en overbelaste veiligheidskrachten. Van de “Regenboognatie”, het voormalige multiculti-voorbeeldland, is niet veel over. Maar de Europese mainstream media ignoreren het verval van een eens bloeiend land.

Als het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) in 1994 de verkiezingen met een absolute meerderheid wint en Nelson Mandela tot eerste zwarte president van het land wordt gekozen, viert de wereld het einde van het Apartheidssysteem en de geboorte van een postkoloniale multiculti-natie in Afrika. De uitgangspositie is veelbelovend: in tegenstelling tot andere zwarte Afrikaanse naties was Zuid-Afrika een ontwikkelde industriestaat. “We sluiten een bond, opdat geen enkele Zuid-Afrikaan, zwart of blank, meer bang hoeft te zijn”, aldus Mandela. Na ongeveer 30 jaar is de multiculti-droom in een nachtmerrie veranderd.

Meer dan 200 doden bij onlusten

Het land verzinkt in chaos. Meer dan 200 doden en ongeveer 2500 arrestaties, aldus de eerste officiële balans na de jongste onlusten, die tot nu toe de grootste waren die het land heeft gezien. De plunderingen, diefstallen, brandstichtingen hebben een schade van ongeveer € 6 miljard veroorzaakt. Op een moment dat de economie zich net begint te herstellen van de coronacrisis. Deze jongste onlusten zijn echter slechts het voorlopige hoogtepunt van een al lang durend proces van verval.

De belangrijkste oorzaak van de plunderingen en het geweld in de regio´s KwaZulu-Natal en Gauteng was de arrestatie van de langjarige president Jacob Zuma. Zijn ambtstijd van 2009 tot 2018 werd bepaald door corruptie en wanbeleid. Hij is volgens een rapport van een onderzoekscommissie verantwoordelijk voor de “systematische criminele ondermijning van de staat” en zou ongeveer € 900 miljard achterovergedrukt hebben.

In juni werd de 79-jarige wegens minachting van Justitie tot 15 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Wanneer hij deze enkele weken geleden begint, breken de gewelddadige onlusten uit. De volksgroep van de Zoeloes, waartoe Zuma behoort, beschouwt zijn gevangenneming als een provocatie. Andere zwarte volksgroepen sluiten zich bij de plunderingen en onlusten aan.

Meerdere volksgroepen en stammen

In Zuid-Afrika bedekken en bepalen sinds het einde van de Apartheid tribale structuren de rechtsstaat. Dat betekent dat de binding en de link van de mensen met hun stammen en volkeren veel sterker is dan met de staat en zijn instellingen. Er leven in totaal acht zwarte volksgroepen in het land: Zoeloes, Xhosa, Basotho, Venda, Tswana, Tsonga, Swazi en Ndebele. In het Zuid-Afrikaanse multiculti-paradijs is het niet gelukt om deze voormoderne, tribale en conflictrijke maatschappelijke constructie in een modern nationaal en rechtsstatelijk systeem te integreren of tenminste een eenheid binnen de zwarte volksgroepen te creëren.

In deze context moet ook het kernprobleem van het land gezien worden, dat de oorzaak voor vele andere foute ontwikkelingen in de “Regenboognatie” is: het racisme tegenover de blanken, dat als een rode draad door alle gebieden van de samenleving en de staat loopt, tot aan de regering toe. Zo is de “Broad-Based Black Economic Empowerment Act” (BEE), die zwarten moet stimuleren, vooral gebaseerd op de systematische discriminatie van de blanken, bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk. Ook de blanke farmers lijden onder het structurele racisme van de zwarten. Bijvoorbeeld de landhervorming hangt al jarenlang als een zwaard van Damocles boven hun hoofden. De extreemlinkse “Economic Freedom Fighters” (EFF), die bij de parlementsverkiezingen in 2019 de op twee na grootste partij werden, eisen al jaren de onteigening van de blanke farmers zonder schadevergoeding.

Partijchef Julius Malema, die graag optreedt in een rood fantasie-uniform en bij openbare bijeenkomsten samen met zijn aanhangers het Afrikaanse strijdlied “Shoot the Boer” zingt, drijft in deze kwestie de eveneens zeer linkse regeringspartij, het ANC, voor zich uit. Ook de radicale vleugel van het ANC is voor een nationalisatie van het land van de farmers en een collectivisering van de landbouw.

Het pragmatischer deel van het ANC, waartoe president Cyril Ramaphosa te rekenen is, weet dat een radicale onteigening voor Zuid-Afrika in een catastrofe zou eindigen. In het buurland Zimbabwe had dictator Robert Mugabe in het begin van de jaren-2000 bij zijn “landhervorming” de blanken verdreven en laten vermoorden. De voormalige graanschuur van Afrika veranderde binnen enkele maanden in een honger-rampgebied.

Gevaarlijk leven voor blanke farmers

Op grond van deze ervaringen heeft het ANC zijn landhervorming gematigd. Echter alleen zo ver dat het “vertrouwen in de landbouweconomie niet vernietigd wordt”, zoals op de regeringssite op internet onder de kop “Vision 2030” te lezen staat. Dat kan elk moment veranderen. Voor de farmers zijn dat sombere vooruitzichten voor de toekomst. Wie investeert er in zijn agrarisch bedrijf als hij er rekening mee moet houden door de staat onteigend te worden? Daarbij komt dat het leven van de farmers in de afgelopen jaren steeds gevaarlijker is geworden.

Al jarenlang worden zij door criminele bendes geterroriseerd. Deze groepen zwarten overvallen systematisch farmers, folteren en vermoorden hen. Het fenomeen van de Zuid-Afrikaanse “Plaasmoorde” wordt door westelijke media grotendeels geïgnoreerd en alleen door alternatieve media tot onderwerp gemaakt. De actuele onlusten lukte het kort in de Duitstalige mainstream media te komen. Ze werden als reactie op de gevangenneming van Zuma, dus als politiek protest, voorgesteld. De vele andere aspecten, zoals de vleugelgevechten binnen het ANC, de etnische conflicten tussen Indiërs en Zoeloes etc. en dat het in Zuid-Afrika steeds weer tot plunderingen en uitbraken van geweld komt, verzwijgt men voor de Europeanen.

Terwijl onze media af en toe over de onlusten in KwaZulu-Natal en Gauteng berichten, escaleert tegelijkertijd om geheel andere redenen ook in de provincie Westkaap het geweld. Daarover berichten echter alleen maar de Zuid-Afrikaanse media. De regio rondom Kaapstad wordt sinds maanden door de zogenaamde “Taxi Violence” geteisterd. De ruzie om de lucratieve transport-business heeft dit jaar al meer dan 80 doden geëist. Enkele dagen geleden nog hebben de taxichauffeurs uit angst voor hun leven het werk neergelegd. In Kaapstad moesten duizenden bedrijven sluiten, omdat de medewerkers zonder taxi´s niet meer veilig op hun arbeidsplaatsen komen. “Commuters, bus, and taxi drivers all fear fort heir lives”, schrijft een lokale krant.

Uiteengespatte multiculti-droom

In de afgelopen jaren werden er in Zuid-Afrika meer dan 21.000 mensen vermoord. In 2012 waren dat er 15.500. Dat is binnen enkele jaren een stijging van ongeveer 40%. Dat is in de orde van grootte van een burgeroorlog. Ter vergelijking: in het meer inwoners tellende Duitsland werden vorig jaar 280 mensen vermoord. De droom van het regenboogland, waar onder leiding van zwarten Indiërs, blanken, Chinezen en de zwarte volksgroepen vreedzaam samenleven, is al lang uiteengespat. Het land wordt bepaald door socialisme, tribalisme, racisme tegen blanken, corruptie, wanbeheer, criminaliteit en geweld. Daarvan krijgen de Europeanen via hun mainstream media weinig tot niets te weten. Het neo-socialistische multiculti-wereldbeeld van de blanke daders respectievelijk uitbuiters en zwarte slachtoffers is te hardnekkig. De ontwikkelingen en ontbindingsverschijnselen in Zuid-Afrika passen niet in het neo-socialistische beeld, want die zouden de theorieën en de ideologie van de linkse identiteitspolitici en de gehypte Black Lives Mater-beweging absurd verklaren.

Vooral, omdat Zuid-Afrika ooit de grote toeverlaat voor Europees links en de multiculti-ideologen was, omdat de zwarten de unieke kans hadden om op grond van meerderheidsverhoudingen de controle over en de verantwoording voor een functionerende industriestaat over te nemen. Het Zuid-Afrikaanse experiment is echter niet gewoon alleen maar mislukt, het is in een nachtmerrie veranderd, die zelfs zou kunnen culmineren in genocide op de blanke bevolking.

Daarvoor waarschuwen conservatieve en rechtse politici al heel lang. Zij worden daarom door de linksen als racisten, ophitsers en samenzweringstheoretici gedemoniseerd. Bijvoorbeeld de AfD-politicus Petr Bystron, die in 2018 na een bezoek aan Zuid-Afrika op een mogelijke volkerenmoord wees. De Duitse media maakten daarop een schandaal van zijn verblijf in Zuid-Afrika, omdat hij o.a. een bezoek gebracht had aan een schietbaan.

Het politiek-mediale establishment in het Westen is niet onder de indruk van het lot van de blanken in Zuid-Afrika, die daar al sinds de 17e eeuw leven. Men wil zijn linkse multiculti-dromen niet door de realiteit laten verstoren. Daarbij zien ze in hun morele arrogantie en ideologische ignorantie over het hoofd dat Europa, dat door massa-immigratie en verschillende geboortecijfers langzaam op de landen van de Derde Wereld begint te lijken, eenzelfde lot zou kunnen ondergaan.

Bron:
tagesstimme.com
Door: Werner Reichel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zuid-Afrika: Aan het eind van de regenboog

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ja sorry maar als een rascommunist de aanvang moest geven tot de oprichting van een nieuwe staat is het al vanaf het begin onmogelijk om er iets fatsoenlijks van te maken.
  Veel mensen hebben nog niet begrepen dat het hele ANC een grote corrupte rotbende is en dat dat niet geeindigd is met Zuma maar gewoon onder Ramaphosa verder gezet wordt.

  Geliked door 3 people

 2. Jules Vismale zegt:

  Aan het einde van die regenboog wacht beslist GEEN pot met goud!

  Geliked door 1 persoon

 3. Afrikaanse blanke boeren die in nederland asiel aanvragen worden geweigerd , zwarten mogen wel ongelimiteerd nederland binnen en worden gepamperd en blanke afrikaanse boeren worden door zwarten vermoord. Ik heb jesse klaver hier nog niet over gehoord in de 2e kamer. Ook mevrouw Kaag houdt zich koest en rutte kan het zoals gewoonlijk geen reet schelen want die is te druk met zijn kwartier te maken in brussel.

  Geliked door 6 people

 4. ieznogoedh zegt:

  De Aapartheid was kennelijk toch de enige manier om Zuid-Afrika te laten funktioneren.
  De overname van het bestuur daar door negers is een mislukking gebleken.
  Overigens, net zoals dat in Haiti volkomen verkeerd ging.
  Wat de rest van de zwarte naties betreft, ook dat zijn bepaald geen schoolvoorbeelden van florerende landen geworden

  Geliked door 1 persoon

 5. Johan zegt:

  Wat in Zimbabwe gebeurde en nu in Zuid-Afrika, is het toonbeeld van wat ons in West-Europa te wachten staat, als we de immigratie geen halt toe roepen.
  De enige remedie is stoppen met de import van negers en moslims. Anders wacht ook ons het lot van rassenonlusten en vernietiging van onze economie.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   Ga er maar vanuit dat de import van zwarten niet zal stoppen. De vernietiging van onze welvaartsstaat is juist het doel van het hele NWO-programma. Klaus Schwab…., weet je wel? Op de puinhopen wil hij (en met hem nog vele anderen) een ‘nieuwe wereld scheppen’.

   Geliked door 2 people

   • ronjaspers zegt:

    Cathja.Het doet mij deugd dat u bij de “wakkere” hoort,nu de rest van nederland nog.

    Like

 6. vangie1206j zegt:

  Laten ze elkaar maar lekker afmaken dat zwarte schorem.
  De blanke boren moeten zo snel mogelijk vertrekken.
  Dan lost die zwarte ellende vanzelf op.
  Geen blanke boeren is geen voedsel.
  Die zwarte verdommelingen zijn het niet waard dat jij blanke je daarvoor inzet

  Geliked door 5 people

 7. vangie1206j zegt:

  Boren = boeren

  Like

 8. Meine zegt:

  Vraag:
  Zou je het woord “Farmmoorden” willen vervangen door “Plaasmoorde” ?
  Dit woord is onbekend, gebruik “Plaasmoorde”, dan weten de lezers waar het over gaat..

  https://wilmavervoort.nl/plaasmoorde-in-zuid-afrika/
  Alvast bedankt !

  Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  Zonder blank bewind sterven al die zwarten aan de hongersdood omdat ze te lui zijn een hand uit te steken. Dus één remedie laat die zwarten het zelf uitzoeken maar bewaak alle grenzen en drijf ze terug in plaats ze te importeren en in de watten te leggen. Ook Nederland gaat ten onder aan dergelijk zwart terreur kijk al wat er in de Tweede Kamer huist o.a. Simons, kijk wie er zendtijd krijgt met een eigen zender bij de staatstelevisie namelijk de haatdrager Akwasie, kijk waar Halsema zich bij voegt namelijk bij BLM demonstraties van de zwarte terreurorganisatie BLM en zie hoe bevoorrecht de terreurorganisatie KOZP door justitie en blanke die hun kinderfeest niet willen laten verzieken voor de rechter gedaagd worden en taakstraffen of boete krijgen. Zie het politiek en bestuurlijk geknuffel van Moslims die met zijden handschoentjes worden aangepakt en langzaamaan onze wijken bezetten waar geen plaats meer is voor eigen burgers. Kortom we zijn al aardig op weg naar het voorbeeld van wat al jaren in Zuid Afrika afspeelt. Natuurlijk hoort men Klaver, Kaag en de rest van die politieke onderkruipsels niet over het uitmoorden van blanke boeren zij weten donders goed wat er al jaren gaande is maar drammen gewoon door wat hen door de EU is opgedragen namelijk alle grenzen open.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Zwarte marxistische bende tegen gehouden door blanken

  De marxistische extremisten van de Economic Freedom Fighters (EFF) staan bekend om het uitlokken van geweld en het aanvallen van ‘zachte doelen’ zoals scholen en boerderijen. EFF-leider Julius Malema mocht het haatlied “Kill the Boer” 2011 niet zingen en zei in 2016: “We roepen niet op tot het afslachten van blanken, althans voorlopig niet.” Malema is een voormalig leider van de ANC Youth League en wordt beschouwd als een meer radicale strijder voor het linkse ANC.

  Ernst Roets van Afriforum toonde in zijn boek “Dood de Boer” de correlatie tussen Malema’s racistische ophitsing en de gruwelijke boerderijaanvallen in Zuid-Afrika.

  Radicale Zuid-Afrikaanse rassenactivisten beweren vaak dat blanken ‘het land hebben gestolen’, hoewel gebieden zoals Johannesburg (hoogte 5.751 ft.) grotendeels onbewoond waren voordat ze door Afrikaners werden gekoloniseerd. In 2019 noemde de dochter van Nelson Mandela, Zindzi Mandela-Hlongwane, toen de ANC-ambassadeur in Denemarken, blanke Zuid-Afrikanen “bevende blanke lafaards” die de “stelende verkrachtersafstammelingen van Van Riebeck [sic]” en “huiverende landdieven” zijn.

  video

  Op woensdag 28 juli had de EFF een mars aangekondigd naar een bejaardentehuis in Queenswood, Pretoria, dat ze beschuldigden van “racisme”, onder meer omdat werknemers “gedwongen Afrikaans moesten spreken” en “het management blank is”. Omwonenden vreesden dat de gewelddadige radicalen zouden proberen het pand binnen te komen en de oudere bewoners zouden afschrikken om te vertrekken.

  Deze keer ondernamen de Boeren aktie. De jeugdbeweging Bittereinders organiseerde samen met de politie de burgerbescherming van de gemeenschap en verdedigde met succes het bejaardentehuis tegen de racistische menigte.

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/07/south-africa-leftist-mob-attacking-old-age-home-stopped-local-militia/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s