FALENDE OVERHEID

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op FALENDE OVERHEID

 1. Marc zegt:

  Medeplichtige overheid!

  Like

 2. karton zegt:

  De Haagse Bende heeft de bek vol met “Beleid, Democratie en Rechtsstaat”, nou ……………..ammehoela !
  Zoals in “justitie-jargon” wel gezegd wordt/werd : “Géén beleid is óók beleid”.
  Is toch al lange tijd bekend dat “Den Haag” bemand wordt door totaal incompetente mensjes die hele dagen kunnen ouwehoeren over……….niks, totaal niks.
  ’t Is te gek voor woorden dat wij, de bevolking, ons nog steeds laten ringeloren door een stelletje nitwits ! De hele zooi is demissionair (hetgeen toch betekent dat zij de lopende zaken afhandelen ?) Maar ze voeren de ene na de andere nieuwe wet in, geheel tégen de “democratische statuten” van dit landje. Maar ach, de “Haagse Zooi” heeft lak aan de z.g. “democratie” , het is een stelletje dictators zonder enige visie , lijdend aan een gigantische zelfoverschatting !

  Geliked door 1 persoon

 3. Zeeuwse Babelaar zegt:

  Al decennialang is dit een keihard feit !
  Een schatting mijnerzijds, vanaf de jaren-60.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Men ziet het zelfde gebeuren bij gemeenteraden, alles voor het begrip ‘algemeen belang’. Dit begrip wordt echter door politici misbruikt om iedereen het idee te geven dat het in hun belang is.
  Trap er niet in mensen, de politieke ambtenarij is één van de meest corrupte en gelegitimeerde bestuursorganen……..de lobbyisten bepalen de uitkomst.

  Geliked door 3 people

 5. koosv8 zegt:

  TATA is nu veeel minder vervuilend dan 50 jaar geleden. Wie willens en wetens er naast iets koopt, heeft in mijn ogen geen recht van spreken. Het is echt de hedendaagse flauwe kul cultuur die de boventoon voert. Met de rechtertjes die uit het zelfde rot hout gesneden den zijn. Je ziet dit overal. NEDERLAND BESTOND VRIJWEL ALLEEN UIT BOEREN EN AANVERWANT WERK, NU DEUGEN ZE INEENS NIET MEER, STIKSTOF, CO2 EN BLA BLA.Ook hier, Natura 2000 koopt ( met ons belasting geld ) land rondom een boerenbedrijf, en maakt het tot natuurgebied. En zegt dan dat er teveel uitstoot is. Zolang iedereen dit allemaal pikt, gaat er NIETS VERANDEREN!!!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Organisaties zoals Natura kopen, nog meer dan met belastinggeld, met geld dat komt uit de Nationale Postcode Loterij, een persoonlijke hobby van Boudewijn Poelman. Die heeft er zijn liefhebberij van gemaakt om soortgelijke subversieve clubjes te subsidiëren en op die manier de staat te dwarsbomen en zijn eigen zin door te drijven.
   Zolang iedereen braaf mee blijft spelen aan die Postcode Loterij (vooral vanwege de goede doelen, natuurlijk!) verandert er inderdaad niets. Stop met meespelen in de Postcode Loterij, maak die centjes over aan de FDF, dan help je de boeren pas echt.

   P.S. Zoek eens uit wát precies die zogenaamde “Goede Doelen” zijn, waar de Postcode Loterij je zand mee in de ogen strooit. Je zal er van schrikken.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Het volk dat de uitstoot van TATA gaat meten heeft in de rij gestaan met opgerolde mouw om zich een experimenteel voorlopig goedgekeurd mRNA vaccin in de bast te laten spuiten waarvan de effecten op korte (inmiddels duizenden doden) midden en lange termijn niet gekend zijn.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De vraag waar iedereen met een grote boog omheen loopt; wat was er eerst; de Hoogovens of de de woningbouw.
  Zou het zo kunnen zijn dat de bebouwing pas is ontstaan nadat werknemers graag in de buurt van hun werkplek wilden wonen?
  Het komt op mij een beetje over als mensen die boven een café gaan wonen en dan na jaren ineens gaan klagen over geluidsoverlast.
  In Den Haag zag je iets dergelijks, sinds mensenheugenis was er een prostitutiestraat en plots gaan de buurtbewoners allerhande protestgroepen vormen vanwege de overlast.
  Let wel; ik heb geen enkele twijfel dat Tata Steel behoorlijke vervuiling veroorzaakt maar dat hadden de bewoners in de omtrek zelf ook wel kunnen bedenken voordat ze besloten in de directe omgeving te gaan wonen. Wat was er eerst; de kip of het ei ?

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Zou het zo kunnen zijn dat de bebouwing pas is ontstaan nadat werknemers graag in de buurt van hun werkplek wilden wonen?”

   Dat was in ieder geval een feit met het stadsdeel Velzen-Noord, bijgenaamd Het Indianenkamp. Speciaal gebouwd voor arbeiders van de Hoogovens.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Blijft voor mij de vraag waarom er ooit woningbouw binnen een bepaalde straal van deze bedrijven werd toegestaan. Eigenlijk had daar geen woningbouw moeten plaatsvinden.
   Tja…, hadden is een mooi woord….

   Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Ik kom regelmatig in IJmuiden en fiets over de sluizen richting Velzen terug naar Amsterdam. De stank is er vaak niet te harden.
  Dit is non stop:
  [https://www.onderzoeksraad.nl/image/2021/4/26/anp_hh_peter_hilz.jpg%28mediaclass-lightbox-img.5a17fc1f47109709397ae88813c748b421ef8e41%29.jpg]

  Dit 1x gezien toen ik er reed
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234057/video-grote-mosterdkleurige-rookwolken-boven-tata-steel-allemaal-zwavel-wtf

  Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Blijven fietsen hoor, op een plaats waar het NIET non stop stinkt, en dat filmpje is van een storing in een afzuigsysteem, komt dit vaak voor NEE, zeuren mensen snel tegenwoordig JA, op het boerenland ruikt het ook niet altijd goed. Maar er wordt ook veel gefietst, door wie??? meestal mensen uit de (STINK) STAD.

   Like

 9. Alex zegt:

  Dat bewijs vind men veel eenvoudiger. We zijn immers van het klasiek liberalisme overgegaan naar het neoliberalisme. Definitie klasiek liberalisme is dat beslissingen worden genomen op basis van moraal. Definitie neo liberalisme is de beslissingen worden genomen op basis van politieke en economische belangen. Het volk wordt daarbij ondergeschikt. Het is de normalisering van corruptie. Het zou dus neo fascisme moeten heten. Ze hebben het neo liberalisme genoemd ander zou men zich er over opwinden. Niemand die nog iets onderzoekt dus niemand die zich er over opwind. Neem aan dat dit meer dan genoeg zegt over de in dit artikel vermelde questie. Hoe zou het toch zitten bij Tata steel….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s