Jullie hadden het kunnen weten…

(Door: H. Numan)

De corona-pandemie woekert voort. We zijn weer terug bij af. Lockdowns en hele strenge maatregelen zijn waarschijnlijk weer nodig. Weet u wat zo erg is? Ze – de “wijze” mannen en vrouwen in Den Haag – hadden het kunnen weten. In mei gebeurde namelijk precies hetzelfde in Thailand.

Nieuwjaar in Thailand wordt drie keer gevierd: eerst het westerse nieuwjaar, op 31 december. Dan Chinees nieuwjaar, in februari. Maar nieuwjaar wordt echt en groots gevierd van 12 tot 15 april. Dat Thaise nieuwjaar heet Songkran. Het hele land is dan een feesttent. Vuurwerk is ongebruikelijk, maar daarvoor komen water en (veel) alcohol in de plaats. Iedereen wordt natgespoten met emmers en brandslangen water. Vier dagen lang. Niet verbazingwekkend is de combinatie water smijten + alcohol + verkeer geen goede. De meeste Thai vieren Songkran thuis, met de familie. Er is dus een landelijke volksverhuizing van Bangkok naar de provincies en andersom. 

Wij expats noemen het daarom zeer onbeleefd “het afschotseizoen van domme Thais”. De week waarin 12-15 april valt, wordt ‘de zeven dodelijke dagen’ genoemd. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers ligt meestal tussen de 400 en 1000.

Afgelopen jaar was Songkran zeer beperkt vanwege de lockdown, die streng gehandhaafd werd. Het aantal extra verkeersslachtoffers was nul. Netto was die lockdown een zegen: op dat moment was het aantal corona-slachtoffers iets meer dan 50.

Tot begin april dit jaar zag het er redelijk goed uit: het aantal slachtoffers bleef het hele jaar onder de honderd. Er werden voorbereidingen gemaakt om voorzichtig toeristen weer toe te laten. Phuket werd aangewezen als ‘sandbox’. De bedoeling was om 75% van de bevolking in te enten, en dan onder voorwaarden toeristen toe te laten vanaf juli. De touwtjes werden gevierd, en Songkran mocht iets uitgebreider gevierd worden. Niet met de traditionele waterpartijen, maar wel in grote menigtes.

Toen kwam de deltavariant om het hoekje kijken. Eerst in India. Daarna in Birma. Daar vond in april een bloedige staatsgreep plaats. Met als gevolg een grote groep Birmezen die over de grens naar het veilige Thailand slipten. Dat was extra, want mensensmokkelaars in Cambodja en Birma zijn nog steeds druk bezig illegale immigranten het land binnen te smokkelen. Nogal wat van die illegale migranten en vluchtelingen waren besmet. Met de deltavariant.

Dat had gevolgen, want vanaf mei vlogen de cijfers de lucht in. In geheel 2021 waren er 96 Covid-doden. Op dit moment is het 133 per dag. In totaal 4400 doden. Daar word je niet vrolijk van.

Het project in Phuket draait nog. Of moet ik zeggen: reutelt nog wat na? Ja, Phuket ging open op 1 juli. De eerste groep werd persoonlijk verwelkomd door de premier zelf. Maar die mensen moesten snel de quarantaine in, omdat de deltavariant ook aangetroffen werd op Phuket.

Thailand is geen rijk land. Daarom kochten ze Sinokwak Sinovac, het goedkoopste vaccin gemaakt door Chinese kwakzalvers. Goedkoop is duurkoop, want het werkt erg slecht, en vrijwel niet op de deltavariant. Er zijn maar twee bekende artsen die het aanbevelen: dokter Oetker en dokter Vogel.

Zelfs met dat goedkope flutmedicijn is de vaccinatie traag: slechts 5% van de bevolking is gevaccineerd, en 15% ten dele. De economie ligt nu echt in gruzelementen. Er wordt al gesproken dat dit nog eens achttien maanden kan aanhouden.

Meer dan de helft van de toeristenindustrie is weg. Bestaat niet meer. Hotels zijn gesloten. Ik fietste naar Yaowarat (Chinatown), en zag nogal wat hotels onderweg, klein en groot, met planken voor de ramen. Reisbureaus zijn dichtgespijkerd en staan te koop en te huur. Toeristische attracties gesloten. Niet ‘we zijn tijdelijk gesloten’, maar voor altijd. De voormalige eigenaren proberen wat anders te doen, meestal thuis in hun provincie.

Dat was dus een van de problemen waar de eerste groep toeristen in Phuket tegenaan liep, nadat die losgelaten werd uit de quarantaine. Er zijn bijna geen bars meer. De paar die nog bestaan, hebben hele strenge regels na te leven. Er is een avondklok van 22.00 tot 04.00. Attracties zijn er niet meer. Ook die zijn allemaal dicht. Met een bootje varen naar een naburig eiland? De boot ligt in een schuur. De eigenaar loopt achter een buffel rijst te telen in de Isaan. Daar werden die pionier toeristen niet vrolijk van.

Zoiets had ik wel verwacht voor het project van start ging. Wat zou er te doen zijn voor die toeristen, als ze eenmaal komen? De knappe koppen van de TAT (Tourist Authority of Thailand; onze VVV) hadden dat moeten weten, en daar rekening mee moeten houden. Dat deden ze dus niet.

Er wordt nog gesproken over een heropening in oktober, maar steeds minder. Zelfs de meest optimistische mensen beginnen in te zien dat dat een illusie is. De Thaise baht merkt het ook, die zakt als een baksteen. In Bangkok, precies hetzelfde. Het is doodstil op straat. Echt doodstil. Alleen supermarkten en apotheken zijn nog open. Alle andere winkels zijn dicht. Ook hier een avondklok van tien tot vier uur. Het is overdag (en ‘s nachts) een stuk stiller op straat dan tijdens een staatsgreep!

Hetgeen mij terug brengt naar het land waar brede rivieren traag door oneindig (k)laagland gaan. De regering had kunnen weten dat we er nog lang niet zijn. Die deltavariant kwam niet uit een hoge hoed. In april werd er al voor gewaarschuwd. Net als Thailand keek de Nederlandse regering graag de andere kant op. In Thailand was de publieke druk om Songkran te kunnen vieren groot. In Nederland wilde iedereen snel op vakantie. Precies hetzelfde.

In beide gevallen gaf de regering toe aan de druk. Het grote publiek vond dat het nu lang genoeg geduurd heeft. Iets anders doen zou stemmen kunnen kosten. Nu kost het levens. Dat is een prijs die elke regering graag betaalt, als het hen geen stemmen kost.

In Thailand is er tenminste nog iets van een beleid – zij het met een krappe beurs. Dat de vaccinatiegraad zo laag is, komt grotendeels omdat er wereldwijd niet genoeg vaccins beschikbaar zijn. Niet wegens gebrek aan inzet of motivatie. Nadat een zorgverlener overleed en meer dan 600 besmet raakten, begreep de Thaise regering dat het advies van dokter Oetker “Gebruik Sinokwak!” niet verstandig was. Er wordt nu op grote schaal AstraZeneca ingekocht. Even zo vrolijk gaan ze gewoon door met het inslaan van Sinokwak… De reden daarvoor is theegeld. Men verdient meer onder de tafel aan Sinokwak dan aan iets anders. Corruptie is in Azië heel gewoon, vooral in China. Dat hebben ze gewoon in de prijs gecalculeerd.

Dat excuus heeft Nederland dus niet. Net als in Thailand staat u er alleen voor. In Thailand namen de paar hotels in Phuket die heropenden een enorm risico. Ze weten dat de regering elk moment de noodtoestand kan afkondigen en de sandbox sluiten. Dan zijn ze hun geld gewoon kwijt. Dat geldt ook voor u. U mag best naar Spanje op vakantie. Net zo lang als u maar wilt. Maar mocht u daar besmet raken, en voor u in Nederland bent, gecontroleerd worden: uw risico. U komt het land niet meer in. Zoek het maar uit!

Dat is de nieuwe mentaliteit van onze regenten: zoek het zelf maar uit. Op zich geen probleem, als de belastingschroef daardoor wat minder strak komt te staan. Maar zo marcheren ze niet in Den Haag! U moet meer, meer, meer belasting betalen voor minder, minder, minder service van de overheid.

Wat ik het ergste vind, is dat Rutte en consorten mooi weer blijven spelen van onze centen. We staan aan het begin van de ergste crisis sinds de jaren-30. Wat zeggen alle partijen links van de PVV? We moeten bewezen uitvreters asielzoekers ruimhartig blijven opvangen. Als een 35-jarige asielzoeker uit God betere het Marokko komt en zegt dat hij 16 is, moet er een peperduur onderzoek op onze kosten plaatsvinden om het tegendeel te bewijzen. Natuurlijk wordt bewezen dat die uitvreter een uitvreter is. Maar dan zijn we twee jaar verder, en kan hij wegens humanitaire redenen niet meer uitgezet worden…

En dan wordt die uitvreter inderdaad uitgewezen. Wordt hij dan uitgezet? Natuurlijk niet. Het enige waar hij (zelden zijn het zij’s) uitgezet wordt, is het uitvretercentrum. Hij krijgt een enkeltje Amsterdam. Zoek het maar uit, en veel plezier. Daar gaat hij de criminaliteit in. Dat soort uitvreters komen nog steeds met 500 tot 1.000 tegelijk iedere week ons land binnen. In een crisis. Het enige dat de regering doet, is de getallen zo veel mogelijk verstoppen.

Het is niet direct in mijn voordeel, maar ik geef de Thaise regering groot gelijk als die zegt: ons eigen volk gaat voor alles. Daarna de rest. In Nederland gaat het net andersom.

Ik spreek met Thai niet eens over de krankzinnige klimaatplannen van Timmermans. Dat begrijpen ze niet. Ik ook niet. Wat mij betreft woont u echt in een gekkenhuis. Waar de ergste gestoorden de leiding hebben overgenomen.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Jullie hadden het kunnen weten…

 1. koddebeier zegt:

  Als we deze “wijze” mannen en vrouwen in Den Haag niet stoppen blijf het door etteren !!

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Laten we eens horen wat de bekendste Thaise virusdeskundige, professor Sucharit Bhakdi, te zeggen heeft. Hij heeft een iets andere mening dan de auteur van het pro lockdown artikel.
  https://www.bitchute.com/video/VEaTTdtgHtRX/

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Ons wacht de grote vervolg horror in demissionair kabinet wordt snel weer missionair https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/deja-vu-rutte-iv-wordt-waarschijnlijk-herhaling-van-rutte-iii-vvd-d66-cda-christenunie/ Wederom een kabinet van blubber en wanbeleid dat de belastingbetalers tot op het bot zal uitkleden en de grote ellende rondom binnenkomende gelukzoekers met de dag meer en meer toeneemt. Bakken vol belastinggeld van verloren maar ondertussen betaalt de Nederlander de hoofdprijs terwijl zij juist degenen zijn door een corrupte staat gevuld met volgzame dictators van de EU verder een dwangbuis worden gedwongen waar zelfs een half miljoen euro per dag wordt besteed aan de mislukking van de test dictatuur. https://www.ad.nl/politiek/na-uitspraak-rechter-zit-nederland-in-de-maag-met-asielzoekers-uit-griekenland~a59e3da5/ Kortom de grootste leugenaar en politieke crimineel Rutte blijft de kapitein van het het ondergaande schip genoemd democratisch Nederland. Tjonge, wat leven wij toch in een democratie ondertussen is de democratie vermoord waar burgers geen recht meer kunnen halen maar de grootste politieke criminelen niet worden vervolgd. Ook onze rechtsstaat is failliet en corrupt dus voor mij staat de corruptie in dit land gelijk aan een corrupte bananenrepubliek. In en in triest dat de massa hiervoor totaal blind is en op deze politieke criminele tuig blijven stemmen. Maar ook zij komen er over niet al te lange tijd achter waar zij aan hebben meegewerkt.

  Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  Het klinkt misschien asociaal wat ik hier schrijf maar wat ik hier allemaal lees over de waanzin van heden denk ik verrek maar met zijn alle.
  Het is water naar de zee dragen.
  We mogen niet eens meer een andere mening hebben of twijfelen aan deze onzin.
  Als ik lees dat de PCR test corona niet van griep kan onderscheiden denk ik val dood stel imbicielen.
  Ik leef mijn eigen leven en laat mij niet de wet voor schrijven door debielen als Rutte de Jonge en die gekken van het RIVM.
  En dan nog dit dat zooitje in Den Haag zijn demissionair wat verbeelden die schoften wel.
  Donder ze in de smeltovens van tata steel weet je zeker dat je er van af bent.

  Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  De wijze mannen horen in een gekkenhuis,wat daar zit denken ook alle dat ze de wijsheid in pacht hebben .

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Dus als ik het goed lees geloof je wel in een “goed” vaccin.

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ guusvelraeds 28 juli 2021 om 12:58

   Wat wordt het, vermeende niet-bewezen immuniteit opbouwen en transhumanisering met een DNA-aantastend moord-vaccin, of uitzieken met een niet-toegestaan, maar werkend geneesmiddel als Ivermectine ???

   Like

  • H. Numan zegt:

   Nee hoor. Ik geloof net als u in bloedzuigers, zeuren, complotten verzinnen en verspreiden en verder helemaal niets doen.
   (Kortom, een dom antwoord op een (hele) domme vraag.

   Like

  • bobzelf zegt:

   JA ,WANT AL DAT GELUL , OVER DE DOOD EN BIJVERSCHIJNSELEN

   WILT U EVEN NAKIJKEN, HOEVEEL DODEN EN BIJWERKINGEN MIJN OOM VLADIMIR ZIJN SPUTNIK 5 HEEFT ??? OF COVI -VAK ??

   EN VERDER ?? ,WACHT IK OP DE PARAMARIBO VARIANT

   DAAR HEEFT NOG NOOIT IETS OF IEMAND GEWERKT

   DUS DEKSELS GOED SPUL

   WHAHAHAHA

   OOM BELT U MIJ IN 2030 EVEN , JA DANK UWEL

   Geliked door 1 persoon

  • Dit is geen vaccin, dus zeker geen goed vaccin.

   Geliked door 2 people

   • BigLJohn zegt:

    Ze hebben het virus niet kunnen isoleren (aantonen) maar komen wel met een – vaccin – waar geen enkel antivirus in zit. Alleen maar experimentele chemische DNA bestanddelen die ons eigen DNA aanvalt. Daarna kunnen de gevaccineerden het wel schudden. De realiteit van ernstig ziek worden met een vroege dood als slot.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Daarom zal ik me ook niet laten vaccineren.
    Mijn lichaam is toevallig alleen van mij.

    Geliked door 1 persoon

 7. pepo Copyright zegt:

  Het is zomer 1914.
  Meer wil ik er niet over zeggen.
  De wakkeren weten wat er komen gaat.
  Geniet van deze zomer zou ik zeggen.

  Geliked door 3 people

 8. Derk zegt:

  De PCR test wordt per 1-1-2022 afgeschaft? Echt waar? Wat komt er dan?
  U kunt het weten. Het is bekend geworden dat hr Soros en hr Gates voor +/- 41 miljoen dollar hebben geinvesteerd in een bedrijf alwaar een “nieuwe” test wordt gemaakt. Deze test kan, ja hoor, de influenza ( die was toch verdwenen) onderscheiden van corona en nog andere vi-russen.
  Ja hoor, echt waar. Ja hoor proefkonijnen en angsthazen.

  Like

  • Vrijheid zegt:

   Ik vrees dat je dan alleen nog met de prik de supermarkt in kan. Of is er inderdaad een nieuwe test in aankomst? Mij is daar in ieder geval niets van bekend.

   Like

 9. Jan zegt:

  Politie in Mebourne capituleert voor de burgers

  video

  Like

 10. Derk zegt:

  Geachte hr Bron. Mijn zojuist verstuurde reactie is kennelijk direct door u verwijderd. Wat was er niet goed aan? Hartelijke groet.

  Like

 11. Jan zegt:

  Urk toont dat Numan ongelijk heeft

  Waarom ontsnappen zij wél aan de coronacrisis, dat de rest van het land nog steeds in zijn greep houdt? Samen zoeken ze naar een verklaring. Over de Urkse gemeenschap, coronamaatregelen en wat de rest van Nederland van het voormalige eiland zou kunnen leren.

  “Als ik er een theorie op mag loslaten, dan denk ik dat wij aan het begin van de crisis heel veel besmettingen hadden. Mensen die zich niet hebben laten testen, maar wél corona hebben gehad. Er is al een soort natuurlijke bescherming opgebouwd en dat maakt dat het daardoor nu wel meevalt. En het is natuurlijk ook zo dat een deel zich wel gewoon heeft laten inenten”, aldus Visser.
  ….
  https://www.nporadio2.nl/nieuws/31252/het-geheim-van-urk-de-urker-is-gewoon-geen-zeurpiet

  Geliked door 1 persoon

 12. BigLJohn zegt:

  Varianten van virussen bestaan niet, deze worden als leugens gebracht om iedereen proberen er in te tuinen. Er is een overeenkomst tussen Hans Kazan en Rutte en de Jonge. Ze proberen u in een illusie te laten geloven. De illusies van Hans Kazan kun je niet ontrafelen, maar die van Rutte en de Jonge wel. Helaas kiezen de meeste mensen ervoor om dom, nee eigenlijk om stom te blijven. In dat opzicht deden ze er veel beter aan om zich te laten besodemieteren door Hans Kazan, want hij bezorgt de mensen geen nevenschade maar wel een prettige avond.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s