Zullen Amerikaanse anti-BDS-wetten leiden tot financiële ineenstorting van Ben & Jerry’s/Unilever?

(Door: Sean Savage)

“Door zijn eigenzinnige dochteronderneming loopt Unilever, een enorm internationaal conglomeraat, het risico verpletterende financiële gevolgen te ondervinden bij het zaken doen met en het ontvangen van investeringen van de meeste Amerikaanse staten”, zegt Brooke Goldstein van het Lawfare Project.

De recente aankondiging dat Ben & Jerry’s van plan is de verkoop van ijs in “bezet Palestijns gebied”, voornamelijk Judea en Samaria en Oost-Jeruzalem, te beëindigen, heeft een felle reactie losgemaakt, waaronder mogelijke juridische en financiële gevolgen voor de ijsmaker en voor moederbedrijf Unilever.

Lees verder>>>
(h/t J. de J.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zullen Amerikaanse anti-BDS-wetten leiden tot financiële ineenstorting van Ben & Jerry’s/Unilever?

 1. Republikein zegt:

  Met “stein” in je naam moet je goed nadenken.

  Like

 2. Peter zegt:

  Veel bedrijven vergeten waarmee en door wie zij groot zijn geworden,zodat het helemaal niet erg is dat ze door een nieuw beleid flink op hun bek gaan .Hoogmoed komt voor de val .

  Like

 3. Andre zegt:

  Wat mij betreft wel en ze mogen keihard instorten want alle bedrijven die zich politiek of religieus profileren wil ik niets meer mee te maken hebben. Dus voor mij ook geen ijsjes meer van vertegenwoordiger M. Rutte werkzaam bij Unilever. Communisten meisje Merkel heeft mij en mijn gezin al weggetreiterd uit Duitsland en je gaat dan daar naartoe waar je kansen liggen. Voor ons geen EU maar Rusland. Ik vind Duitsland nog steeds een gaaf land en de Duitsers prachtig maarja net als met dat drammen van de ijsco boer heb je geen zin meer. Ik wilde graag nog een dikke Duitse koets meenemen naar Rusland maar met dat regenboog gezeik ook bij de Duitse koetsen bedank ik ervoor. Voor mij geen Ben & Jerry”s ijsjes of Duitse auto meer. Een Lada Niva 4×4 doet het ook prima en geef mijn Ben &Yerry’s maar aan Kaag.

  Like

 4. Fran zegt:

  Boycot elk woke bedrijf, ook deze dus!

  Like

 5. saddy zegt:

  Alsof dit de unilever-directie interesseert. Veel belangrijker vinden zij op het moment om alleen bedrijven over te nemen die marxistische oprichters/eigenaars hebben. Het rendement is totaal niet meer van belang. Op deze manier zorg je dat de gewone aandeelhouders betalen voor de nieuwe, extreme rijkdom van de marxistische globalisten. Zelfde bij shell: geen rendement of winst meer. Alleen nog woke-gebazel.

  De centrale banken doen nu hetzelfde. Alleen marxistische bedrijven krijgen nog leningen. Ongewenste bedrijven worden bewust getreiterd.

  Agenda 2030: Shareholders-belang (dus ook je pensioen) is niet marxistisch dus weg er mee. Het is nu stakeholders-belang dus alleen de totalitaire visie mag nog.

  Verbazend dat er nog mensen zijn die denken dat hun pensioen in 2030 nog iets waard is.

  Like

 6. Bert zegt:

  Nog nooit geld aan uit gegeven.
  Ik heb het altijd veel te prijzig gevonden voor een ijsje.

  Like

 7. Angélica de Sancé zegt:

  Alle bedrijven die terreur en terroristen steunen en zich anti-Israëlisch willen profileren, mogen wat mij betreft failliet gaan. Regelmatig vraag ik me af wat er wereldwijd aan de hand is. Alles wat fatsoenlijk is, verstandig en normaal, wordt aangevallen en bestreden. Alles wat vulgair is, volslagen achterlijk en absurd, wordt hooggeprezen en verdedigd. Dat is ook de voornaamste reden waarom ik hier reageer. Als je aan jezelf begint te twijfelen, moet je gelijk gezindte mensen opzoeken. Ze zijn er nog, gelukkig (!) mensen die voor hun eerlijke en normale mening durven uitkomen. Het worden er steeds minder, dat wel. Iedereen loopt achter de lemmingen aan die zich in het ravijn storten van islam-propaganda en wegkijken bij moslimgeweld, verloedering, terreur en verkrachtingen.

  Like

 8. Dolf van de Klundert zegt:

  Smerig ijs gemaakt door kuthippies.
  Altijd met brokjes. Als ik brokjes wil dan vreet ik wel stront.

  Like

 9. Bob zegt:

  een tonijn te vangen maar de haai vergeten.
  Unilever is onderverdeeld in kleinere eenheden
  die niets zonder het moederbedrijf kunnen en mogen
  doen. Het boycotten komt dus van unilever die
  de joodse eigenaren Kain willen laten zijn tegen
  Abel. Engeland voelt zich nog steeds een
  wereld macht die de wereld orde kan beheersen.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ach ja Bob je moet zo iets begrijpen.
   Geen mooiere constructie als een Holding om de belasting te drukken.
   Overigens heb Ik bij mezelf cojona geconstateerd want Ik zit te snotteren als een gek
   Ik ga dat natuurlijk niet aan de airco wijten omdat het buiten ’s middags 38 graden is en Ik dan binnen kom lopen in een kamer waar het 33 graden is
   Dus kleine vraag komen jullie naar Bulgarije om mijn begrafenis en het afscheidsfeestje bij te wonen LOL

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s