Duitsland in het eindstadium: Artsen van de openbare gezondheidsdienst klagen over verzorgingsgebreken in overstromingsgebieden

(Vertaling: E.J. Bron)

In een linkse staat, waarin het uitsluitend alleen nog maar gaat om gender-gepaste taal, krampen tegen rechts, diversiteit, vaccinatiedwang en bonte verscheidenheid, stort al het andere uiteraard in elkaar. De economie, de infrastructuur en logischerwijze ook het gezondheidssysteem. Zoals we in dit actuele geval kunnen zien:

Artsen van de openbare gezondheidsdienst hebben na de overstromingsramp geklaagd over enorme gebreken bij de medische verzorging van de mensen in de overstroomde regio´s. De gezondheid van de bevolking in de catastrofe-gebieden zou “enorm bedreigd worden, omdat de infrastructuur niet functioneert”, zei de voorzitster van de Federatie van artsen van de openbare gezondheidsdiensten, Ute Teichert, tegenover de kranten van de Funken-mediagroep. De situatie zou “nog steeds angstaanjagend zijn”.

In de getroffen regio´s zou besmettingsgevaar heersen. In enkele van de getroffen plaatsen zouden ziekenhuizen en dokterspraktijken door de watermassa´s verwoest zijn. Door het hoogwater zouden veel mensen het moeten stellen zonder de dringend benodigde medicijnen.

Vooral bij mensen met ziektes zoals diabetes of hartkwalen zou de gebrekkige medische verzorging een groot probleem zijn. “Er kan van uitgegaan worden dat ze geen medische verzorging krijgen”, zei Teichert, die tot 2012 de gezondheidsdienst in het door de overstroming getroffen district Ahrweiler leidde. Het zou nu een centrale taak zijn om mobiele dokterseenheden te organiseren en naar de dorpen te brengen.

Weliswaar zou er bijvoorbeeld in Ahrweiler een provisorische tent voor de medische verzorging zijn, het zou mensen uit andere getroffen dorpen echter niet lukken daar naartoe te komen. “Daarom zijn er nu vrijwillige initiatieven van artsen en verplegers, die met rugzakken op van huis naar huis gaan”, zei Teichert. Als consequentie uit de overstromingscatastrofe eiste de voorzitster van de federatie nu verbeteringen in het crisismanagement.

“We moeten er voor de toekomst beter over nadenken hoe de gezondheidsverzorging van de mensen na catastrofes behouden kan blijven.” Het zou in het vervolg gegarandeerd moeten zijn dat er na een catastrofe tenminste “een basis gezondheidsverzorging” ter beschikking zou staan. “Dat is een van de lessen die we moeten trekken. We hebben juist in noodgevallen dringend functionerende medische structuren nodig”, zei Teichert. Op dit moment zou de gezondheidsverzorging bij de catastrofebescherming eerder een ondergeschikte rol spelen.

Maar de politici hebben op dit moment andere zorgen. Ze bevinden zich in de verkiezingscampagne, dan moet de gezondheid van de burgers achter aansluiten.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Duitsland in het eindstadium: Artsen van de openbare gezondheidsdienst klagen over verzorgingsgebreken in overstromingsgebieden

 1. Julia zegt:

  Het is toch van de gekke iedereen vaccineren of testen om de volksgezondheid en deze mensen laten die gewetenloze politici gewoon stikken. Dus alles voor de volksgezondheid is puur misleiding en fake. Dus als er zo over de volksgezondheid wordt gedacht blijken die gifprikken en testen totaal ook niet om de volksgezondheid te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter. zegt:

  Duitslad in de voorronde uitgeschakeld met voetbal ,3 doden in Wurzburg 7 zwaar gewonden en 3 dagen later knielt de hele manschaft voor BLM,dat zijn Duitsers momenteel druk maken over transgenders en homo .Duitland is verworden tot een derde wereld land,en Nederland laat hier zijn oren naar hangen ,onbegrijpelijk .Merkel is DDR en daar was alleen maar armoede ,nu is het overal.

  Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  Het wordt steeds absurder. De Duitse Tagesschau, de spreekbuis van de regering, bericht al dagen dat extreem-rechtse “Reichsbürger” de opruimwerkzaamheden hinderen en afval naar de arbeiders gooien. Bewijs voor deze bewering wordt niet geleverd, waarom zou het?
  Zelfs de oude Romeinen wisten: Semper aliquid haeret. Er blijft altijd wel iets hangen.
  https://www.tagesschau.de/inland/rlp-gedenkminute-101.html

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Zal de vraag zijn droevige.
   Zijn dat licht getinte extreem rechtse Reichsbúrger met een tintje en hebben ze misschien een of andere Noord Afrikaanse nationaliteit.
   Zou namelijk zo maar kunnen.

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  Er is daar in de buurt zeker geen asielzoekers centrum (AZC) anders stond Merkel vooraan zeggende (WIR SCHAFFEN DAS).

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Gebieden in Duitsland die aan hun lot zijn overgelaten


  Gladbeck (NRW)

  Leben Sie in einer abgehängten Region?
  https://www.welt.de/wirtschaft/article198212917/Marode-Infrastruktur-Diese-Regionen-in-Deutschland-werden-abgehaengt.html

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Kunnen we daar geen asielzoekers huisvesten?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Van @Tiny begreep ik destijds dat Duitsers nog altijd via de belasting moeten bijdragen om het voormalige Oost-Duitsland weer een beetje op orde te brengen, kennelijk heeft dat veel meer voeten in de aarde dan je zou verwachten.
   Het inmiddels beruchte “wir schaffen das” beleid van Merkel zal daar geen goed aan gedaan hebben, er zit een plafond aan wat een samenleving op kan brengen.

   Like

 6. karton zegt:

  Het gaat écht steeds beter, op álle gebieden, binnen de landen behorende bij de EUSSR.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Als genocide het stealth doel is van de vaccinatie campagne dan is dit een geschenk uit de hel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Gerrit zegt:

  Het leger heeft medische troepen en mobiele veldkeukens. Zet die in! Zie nu dat burgers staan te koken voor groepen die dat niet meer kunnen doen.

  Geliked door 2 people

 9. Bob zegt:

  Als er in een ver land een ramp gebeurt
  zijn er na twee dagen verzorgers en verzorgings
  middelen op allerlei gebied aanwezig.
  Met helicopters worden afgelegn gebieden
  bevoorraad/ Maar in de bananen Replubiek
  Europa is dat blijkbaar niet mogelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s