Nieuw “rechtsstatelijkheidsrapport” van de Europese Commissie: Hongarije spreekt Brussel tegen

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat is geen verrassing: de Europese Commissie ziet de rechtsstaat in Polen en Hongarije in gevaar. Het dinsdag gepubliceerde tweede jaarrapport van de Europese Commissie over de “situatie van de rechtsstatelijkheid” in de 27 EU-landen bekritiseert vooral ontwikkelingen in deze beide landen. Dientengevolge trekken de regeringen in Warschau en Boedapest de onafhankelijkheid van Justitie en de persvrijheid in twijfel en ondernemen ze niet genoeg tegen corruptie. Polen en Hongarije zouden de zorgenkindjes blijven wat betreft de rechtsstaat. Volgens de Europese Commissie is het ook met de media niet goed gesteld in de beide landen.

De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Věra Jourová, dreigde Polen daarom nu met een geldboete. En Hongarije en Polen dienen eerst niet uitbetaald te worden uit de hen toekomende gelden uit de EU-begroting.

De Hongaarse regering sprak het rapport van de Europese Commissie onmiddellijk tegen: het rapport zou niet voor ideologische doeleinden en chantage van de lidstaten gebruikt mogen worden, zei de Hongaarse minister van Justitie, Judith Varga, die er aan toevoegde dat de soevereiniteit van de landen en de verdragen van de Europese Unie gerespecteerd zouden moeten worden. De minister noemde de beslissing van de Europese Commissie om zo´n rapport te schrijven “willekeurig” en stelde niet zonder verbazing vast dat ze zich dit jaar helemaal niet met nationale minderheden en de strijd tegen antisemitisme beziggehouden zou hebben.

De door de Europese Commissie toegepast methodiek zou net zo “bedenkelijk” zijn als de omvang van de achtergrondinstellingen en NGO´s, die aan het rapport bijgedragen zouden hebben met “authentieke informatie”. Overigens zou Hongarije weigeren om zich door een Europees gerechtshof of een andere Europese instelling te laten dicteren hoe het leven in Hongarije geleefd zou moeten worden, aldus de minister van Justitie.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuw “rechtsstatelijkheidsrapport” van de Europese Commissie: Hongarije spreekt Brussel tegen

 1. Frits zegt:

  Het enige gevaar voor iedereen is de EU.

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Geweldige landen : Polen Hongarije ! Ook Tsjechië hoort hier bij. Landen die de Brusselse idioten durven weerstaan en zélfs tegenspreken. Hopelijk viel Fransje Timmermans als gevolg hiervan van z’n stoel en brak hij z’n nek !

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Dit slaat toch wel alles: Volgens de Europese Commissie is het ook met de media niet goed gesteld in de beide landen.
  Eerder zou de vraag moeten zijn hoe is het gesteld met de gelijkgeschakelde media in vooral het westen.

  Like

 4. Peter. zegt:

  Jaren onderdrukt door Rusland,en nu door Brussel, dat laten ze zich echt niet nog een keer gebeuren,en dat door die volgevreten patsers zoals een Frans Timmermans ,of een zuipschuit als Juncker destijds .Parasieten is nog een te lief woord voor die uitvreters met hun zogenaamde democratie .

  Like

 5. Julia zegt:

  Wat dat betreft past Nederland meer in het rapport ook onze rechtstaat is in gevaar wat te denken van Duitsland en Frankrijk waar tirannen alle grondwetten en de code van Neurenberg hebben geschonden. Uiteindelijk kent Hongarije meer democratie en houdt zelfs referenda dat hier in Nederland teniet is gedaan alsmede het onnodig meppen op mensen die demonstreren tegen de dictatuur en het kabinetsbeleid. Maar het is maar hoe men het bekijkt. We weten allemaal dat de EU de pest heeft aan o.a. Orban en zullen er alles aan doen om hem het leven zuur te maken. De EU mag eerst wel eens de handen in eigen boezem steken.

  Like

 6. Peacepipe zegt:

  Ik denk dat de rechtsstaat in Duitsland al heel lang in gevaar is.
  Maar ja, Merkel is niet alleen in Duitsland de baas, maar ook via Brussel in heel Europa.
  En kritiek op Merkel is politieke zelfmoord!

  Like

 7. Boike zegt:

  Als de Europese Commissie niet tot inzicht komt, dat het zo op deze voet niet verder kan, komen een Hexit en een Pexit rap dichterbij.

  Meer dan 30 jaar geleden heb ik al voorspeld, dat als Europa ooit één mocht worden, het van ellende uiteen zal vallen, niet in 30 landen, maar in 300 staten.

  Like

 8. Boike zegt:

  Wat de EU “rechtstatelijkheid” noemt, betekent gewoon “dictatuur”.

  Like

 9. bobzelf zegt:

  DIT HEET NOU “” JE KONT TEGEN DE KRIBBE GOOIEN “”

  GAAT VOORAL ZO DOOR, BESTE ORBAN AND FRIENDS

  EN LAAT HET KAARTENHUIS EU , DAT NOOIT GESTART HAD MOGEN WORDEN

  GEHEEL IN ELKAA DONDEREN, DAN WEL PLEUREN

  OOM A.B. ROTTERDAMS

  Like

 10. Henlk zegt:

  De Media in de EU is in totaliteit omgekocht door de big pharma die er naar hartelust op loopt te promoten dat vaccins veilig zijn terwijl er honderden doden vallen en velen enorme last hebben van bijwerkingen zoals doofheid en blind worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s