Iran: Moellahs laten de eigen bevolking verdorsten

(Vertaling: E.J. Bron)

Watergebrek in Iran. Drinkwatervoorziening ingestort. Moellah-regime laat mensen die versmachten van dorst doodschieten.

In de West-Iraanse provincie Khuzestan is de drinkwatervoorziening ingestort. Wanhopige mensen drinken uit modderpoelen langs de kant van de straat. Toen de van dorst versmachtende bevolking in meerdere steden demonstreerde, stuurde het moellah-regime zijn “islamistische” doodseskaders en liet demonstranten doodschieten.

En het moellah-regime? Dat laat op de dorst lijdende mensen schieten

Sinds midden juli demonstreren duizenden Iraniërs tegen het wanbeheer van het regime. Veroorzaker van de protesten: een vernietigend watergebrek. In vele steden van de provincie Khuzestan is de drinkwatervoorziening ingestort, bovendien komt het steeds weer tot stroomuitvallen – bij temperaturen van deels boven de 50 °C.

Een reden voor de verwoestende droogte: het water uit de provincie wordt naar andere steden verder geleid. Vooral de rivieren Karche en Karun hebben bijna geen water meer, omdat het regime enorme stuwdammen en stuwmeren voor de energievoorziening gebouwd had, zoals de door de islamitische revolutionaire gardes in 2001 voltooide Karche-stuwdam.

In het begin zorgde dit vooral voor problemen in de landbouw, gebruiksvee crepeerde. Maar uiteindelijk werd de waterschaarste zo groot dat ze ook de bevolking rechtstreeks trof: foto´s uit de provincie laten dorstige mensen zien, die uit poelen langs de kant van de straat drinken.

“Ik heb dorst!”

De toegang tot voldoende zuiver drinkwater, een van de meest elementaire bestaansfundamenten van ieder mens, wordt de bewoners in Khuzestan systematisch ontzegd. Een van de redenen: in Khuzestan leven veel Arabieren, die door het moellah-regime benadeeld worden. De uitbuiting van de waterbronnen van de regio houdt verband met deze discriminatie, denken veel van de Arabische Ahwazis, de grootste bevolkingsgroep van de regio.

Met de slogan “Ik heb dorst!” probeerden de wanhopige mensen de aandacht te vestigen op hun situatie. Maar de moellahs reageerden zoals gebruikelijk: ze stuurden hun doodseskaders naar de dorstige demonstranten. In video´s zijn beelden te zien van leden van de Basij-militie, die op motoren jacht maken op demonstranten. In meerdere steden schieten de beulen van het regime op demonstranten, waarbij meer dan een dozijn mensen om het leven kwam.

Desondanks breiden de protesten zich uit: ook in andere Iraanse provincies en steden gaan demonstranten uit solidariteit de straat op, ook in de hoofdstad Teheran werd onder de slogan “Weg met Khamenei” tegen het moellah-regime gedemonstreerd.

Om het contact tussen de protesten onderling en de verslaggeving moeilijker te maken, schakelde het regime in delen van het land steeds opnieuw het internet uit.  

Protest in Duitsland

Ook in Duitsland is er protest tegen het “islamisten”-regime: in Hamburg spoten onbekenden meerdere leuzen op het Islamitisch Centrum Hamburg (IZH). In een video zijn de spuiters tijdens de actie te zien. “Weg met de Islamitische Republiek” en “Beweging bloed en water” spuiten de activisten op de muren.

Het IZH geldt als meest invloedrijk filiaal van het moellah-regime in Europa, de leider van het IZH als directe vertegenwoordiger van de Iraanse revolutieleider ayatollah Khamenei.

Bron:
bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Iran: Moellahs laten de eigen bevolking verdorsten

 1. benkokjoodschrpastor zegt:

  Islam, je wordt er steeds weer blij van.
  Gelukkig zijn er 1 miljoen moslims in ons land, die elke week op vrijdag in de 500 moskeeën te horen krijgen dat ze de koranallah moeten danken voor zijn wil, ook als de broeders en zusters verdorsten.
  Elke week een flesje water sturen naar Iran?
  Om de imams en mullah’s ayatollah’s te helpen, ze moeten wel de macht houden natuurlijk om tegen alles, wat niet “des islams” is ten strijde te blijven trekken.
  En je gelooft het haast niet: een dikke meerderheid van de christenen en joden en ongeveer alle atheïsten zeggen dan dat de koranallah “dezelfde” is als de Schepper zoals in de bijbel, JHWH, die ons in liefde in Yeshua ha Mashiach is verschenen.
  Koran: haat alle niet-moslims en onderdruk elkaar als moslims.
  Bijbel : Heb JHWH lief boven alles en de naaste als jezelf.
  Shabbath shalom, lees de bronnen, als je het verschil wil begrijpen en bedenk: aan de vruchten kent men de boom, oftewel geloofspraktijk en bron moeten overeenkomen, dan wet je genoeg.
  Ben Kok (joods-chr.pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Iran laten de islamitische bestuurders dus de eigen bevolking van dorst omkomen terwijl de Stalinistische communisten juist in de jaren ’20 a ’30 miljoenen Russen, Oekraïners e.v.a. niet-Russen met miljoenen van honger lieten omkomen! En ook daar schoten ze mensen dood die probeerden te vluchten of zich verzetten!

   Like

 2. Sinyo zegt:

  Hier past het juiste woord MASHALLAH. (vertaling “wat allah heeft gewild”). . . .

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Men zou toch vermoeden dat met de jaarlijkse vastenmaand dat men daar geen moeite mee zou hebben……..de ramadan is toch een oefening, een maand van inkeer en belijdenis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s