Sabotage van het “vluchtelingen”-pact: Turkije neemt al anderhalf jaar lang geen asielzoekers meer terug

(Vertaling: E.J. Bron)

Aan het Europese asielfront tekent zich nieuwe conflictstof af, en niet zo weinig ook: de Griekse regering informeerde er nu over dat Turkije – in strijd met het in 2016 gesloten “vluchtelingen”-akkoord – al 17 maanden lang geen afgewezen asielzoekers meer terugneemt. Athene heeft de EU in deze aangelegenheid nu om bijstand gevraagd.

Ondertussen zouden zich op de Griekse eilanden bijna 2000 migranten bevinden, wier asielaanvragen zouden zijn afgewezen, deelde de Griekse minister van Migratie, Notis Mitarakis, mee. Volgens het akkoord tussen Turkije en de EU van 2016 is Turkije verplicht om deze mensen van Griekenland terug te nemen. Als tegenprestatie heeft de EU aan Turkije miljardenhulp, een versnelde visum-versoepeling en de modernisering van de tolunie beloofd.

Ankara zette de repatriëringen echter al in maart 2020 in de koelkast en motiveerde de stap met de coronapandemie. Daar heeft de Griekse minister van Migratie echter geen begrip voor, want intussen zouden er al lang coronatests zijn om de veiligheid van de asielzoekers en van de Turkse autoriteiten te garanderen.  

De EU is in de aangelegenheid weer eens passief. Athene wijst erop dat men al in januari de hulp van de EU ingeroepen zou hebben. Tot nu toe zou er echter niets zijn gebeurd. Men zou verwachten dat Turkije de verplichtingen van het “vluchtelingen”-akkoord zou nakomen – zowel bij de terugname van afgewezen asielzoekers als ook bij de inspanningen om illegale overtochten te verhinderen.

Bron
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Sabotage van het “vluchtelingen”-pact: Turkije neemt al anderhalf jaar lang geen asielzoekers meer terug

  1. Frits zegt:

    Turkije en verplichtingen nakomen😂😂😂

    Like

  2. Harry Willemse zegt:

    Laten wij die mongool nog een paar miljard geven, dan komt het vanzelf weer goed.

    Like

  3. Lot zegt:

    Ik geef Turkije groot gelijk, zij zitten ook niet te wachten op die ”refugees” die ook geen Turkse onderdanen zijn. Dus moeten ze het niet op Turkije afschuiven, die blij is van ze af te zijn. Wat ze moeten doen is ‘de door mij besproken boot met verschuifbare tussenschuif’ ontwikkelen en dan bij de kust van afrika allemaal de boot uitschuiven het strand op. De wanden zijn zo hoog dat zij niet terug kunnen klimmen. En de schuif wordt de nieuw achterwand van het schip. Eenvoudig toch!

    En komen ze uit afghanistan, dan gaan ze maar teruglopen via egypte, zoals ze ook zijn aan komen lopen.

    Like

  4. Lot zegt:

    Wat ik niet begrijp dat zij immigranten in Europa toelaten, die zo zwaar zijn aangekleed, dat zij niet eens met mij willen praten als ik hun een vraag stel. Alsof ik geen onderdeel uitmaak van hun toekomstige land. Alsof zij AL WETEN DAT IK GEEN ONDERDEEL GA UITMAKEN VAN DAT TOEKOMSTIGE LAND VAN HEN.

    Like

    • Lot zegt:

      En waarom halen zij vijanden binnen? Wat is mis met die linksen? Waarom moet ik samenleven met buren die mijn vijanden zijn. Dat is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis. En wat de joden betrof die hier destijds kwamen in amsterdam, die vielen geen Nederlanders aan.

      Like

  5. Jean zegt:

    En zeggen dat er idioten rondlopen die de Turken graag bij Europa willen hebben??????
    Wie moeten we dan als eersten wegjagen van ons grondgebied?
    Laat me raden “de lafaards of de Turken die moeite hebben met onze westerse normen en waarden”?
    Ik kies ervoor te beginnen met de lafaards.

    Like

  6. koddebeier zegt:

    En al die miljoenen die aan die oplichter betaald hebben??????? Gaan ze die nou terugvorderen ??

    Like

  7. R Thomasson zegt:

    De zwendelgedrag van de Turken, en de passieve ongeïnteresseerd gedrag van de EU (was te verwachten), geeft de Grieken een vrij spel. Om hun land te verdedigen hebben ze het volle recht de zgn. “asielzoekers” hardhandig uit hun wateren en bij de grens (Macedonië) te weren. Zij moeten vooral de jonge kerels ter land, ter zee en in de lucht eruit sodemieteren in de richting van Turkije. OPGERUIMD STAAT NETJES. Erdogan als een goede zoon van de islamitische-umma heeft de religieuze plicht zijn broertjes en zusjes te beschermen en vooral te verzorgen; met of zonder Corona.

    Like

  8. hans zegt:

    Niet terugnemen is eigenlijk dan ook niet eerst binnenlaten lijkt mij!?
    Verder als äsielzoekers” individueel niet terugwillen zeggen dat ze ook enkeltje goelagarchipel kunnen krijgen om te bouwen aan Putin zijn hogesnelheidslijn met min 40 het hele jaar.
    Moet jij eens zien hoe snel ze vrijwillig weggaan. Overal een oplossing voor hoor.

    Like

  9. Dr. Heinz zegt:

    Die Turken zijn totaal niet te vertrouwen!!!
    Dat weet men al eeuwen lang, en dat gaat maar door!!
    Turkije past ook niet bij modern westers Europa, die leven daar volgens de Islamitische wetten.
    Dus is er maar één oplossing, Turkije moet geweerd worden!!
    Bouw een zeer hoge muur tussen Europa en Turkije, en beide zullen tevreden zijn!!!
    Europa moet en zal Christelijk en modern blank moeten blijven, om te overleven!!
    Doen we dit niet, dan is dat de ondergang van modern westers Europa!!!!

    Like

  10. R.C. van Hagen zegt:

    Zelfde regime als bij ons ze doen wat ze willen.

    Like

  11. Hovawart zegt:

    Het Niet naleven van Europese verdragen en akkoorden schept een precedentwerking, het afwijken of zelfs het niet nakomen van dwingende en bindende afspraken zijn dus geen enkel probleem meer voor eu-lidstaten en andere landen, Brussel is enkel een Papieren Tijger, geen enkele bevoegdheid………..slechts een baantjescarrousel voor de Linksche Looney Brigade, en een hele dure hobby.

    Like

  12. ronjaspers zegt:

    Dat is geen verassing,de nazi E.U. heeft zich chantabel gemaakt door dictator erdogan miljarden te betalen om de soldaten van allah tegen te houden zodat ze niet europa binnenkomen.Dictator erdogan gebruikt die miljarden om zijn leger te versterken en uit te breiden.

    Like

  13. Stefan zegt:

    Dat dit zou gebeuren wist ieder weldenkend mens. Enkel onze ongekozen en opgedrongen leiders schijnen te politiek correct te zijn om actie te ondernemen.
    Of te laf. Dat kan natuurlijk ook.
    Waar dit op uitdraait?
    Een burgeroorlog. Maar dat roep ik ook al jaren.
    Meestal tegen dovenmans oren, omdat het niet politiek correct genoeg is.
    Geef het nog een paar jaar, en als willem naar canada vlucht met zijn obesitas gezin, is het zover.
    En dan kan de linkse kliek roepen dat ze het niet aan hadden zien komen.
    Want de Multicul droom was het utopisch wensbeeld.
    Bedankt strategische en linkse stemmende druiloren.
    Ook namens onze kinderen.
    Ik hoop dat u snel een extra boosterje krijgt.
    Dan kunnen de “wappies” nederland weer opbouwen.

    Like

  14. Hovawart zegt:

    Turkije-deals gemaakt in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst…..de EU ook niet.
    (maar of al die europese miljarden ooit terug worden gevorderd, dat betwijfel ik, de opperturk heeft er een paleis met duizend kamers van laten bouwen……niet eens europees aanbesteed.)

    Like

  15. Cleo zegt:

    Maar VVD-THEEMUTS Ankie Broekers-Knol laat nog steeds meer nep-vluchtelingen toe tot ons land, want van Rutte’s Führer Klaus Schwab moet er eerst ZOVEEL MOGELIJK ECONOMISCHE, SOCIALE en FINANCIËLE ONTWRICHTING worden gecreëerd om de ‘great reset’ door te drukken!

    Like

  16. Julia zegt:

    Den niet dat de EU Turkije zal aanpakken dat gaat niet gebeuren. De idioten in Brussel hebben zich flink laten belazeren en chanteren door dictator Erdogan door miljarden te schenken aan Erdogan die het geld aan hele andere zaken heeft besteed dan aan de vluchtelingen. De EU heeft de macht weggegeven en zijn nu de dupe van hun eigen wanbeleid. Dat zullen die mislukkingen binnen de EU nimmer toegeven maar ondertussen is er maar één lachende derde dat is vriend Erdogan.

    Like

Plaats een reactie