Verandering van richting?

(Door: Zoltán Kottász – Vertaling: E.J. Bron)

“Het is zeer waarschijnlijk dat diegenen die met rubberboten naar Groot-Brittannië gekomen zijn zich voor hun aankomst in een veilig EU-land bevonden, waar ze een asielaanvraag hadden kunnen indienen. ” Er zijn meer dan tien veilige landen op de vluchtroute.” “Bij de migranten uit Wit-Rusland gaat het niet om mensen die voor oorlog, epidemieën of hongersnoden vluchten, maar om studenten die met een visum voor lange duur in volledige veiligheid in het buurland leven.”

Dit zijn de woorden van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken en van de minister van Buitenlandse Zaken van Litouwen. Drie landen in drie verschillende hoeken van Europa en toch klagen ze in juli 2021 over dezelfde zaak: mensen die illegaal hun grenzen overschrijden, die illegaal hun land binnendringen en asiel verlangen, hoewel meer dan te vermoeden is dat hun huidige woonplaats niet door oorlog, tsunami of vervolging geteisterd werd.

Zes jaar na het uitbreken van de migratiecrisis schijnt Europa eindelijk bij zinnen te komen. De Litouwers, die tot nu toe in vrede geleefd hebben, ondervinden aan den lijve de absurditeit en politisering van het asielsysteem van de Europese Unie. Syrische staatsburgers eisen asiel in Duitsland, hoewel ze al buiten Europa in Turkije veiligheid gevonden hebben. Italië laat vanwege de epidemiesituatie maar weinig Europese toeristen het land binnenkomen, maar heeft er geen probleem mee om Afrikaanse migranten binnen te laten, die zonder paspoort onderweg zijn en gebruik maken van de diensten van mensensmokkelaars. Dit alles in naam van de politieke correctheid, onder druk van de burgerlijke politieke elite en de onaantastbare NGO´s.

Groot-Brittannië doet natuurlijk wat het wil: bevrijd van het EU-lidmaatschap heeft het een van de strengste migratiewetten van Europa ingevoerd, met harde straffen zowel voor mensensmokkelaars als voor illegale migranten. Oostenrijk echter treedt in de voetsporen van Hongarije: op de westelijke Balkanroute heerst weer een drukte van belang, alleen al in het afgelopen weekend werden in Oostenrijk ongeveer 500 illegale grensoverschrijders opgepakt. En Litouwen grijpt – bij gebrek aan andere middelen – terug op de bouw van hekwerken, en niemand verwijt het land “geen muren te bouwen, maar ze neer te halen”.

Deze woorden kunnen vertrouwd klinken, omdat die zes jaar geleden tegen Hongarije gericht werden, toen het de enige EU-lidstaat was die opdracht gaf tot een stop op de illegale immigratie. Destijds werden Angela Merkels politiek van de open deuren en de humanitaire betrokkenheid van Duitsland geprezen. Sindsdien werd de Donau overstroomd, honderdduizenden immigranten stroomden naar Europa, en de waarneming van de migratiekwestie is veranderd. Als teken daarvoor reisden de staats- en regeringschefs van de EU in de lente naar Griekenland om de regering in Athene ondersteuning bij de bewaking van de grens aan te bieden, en in de afgelopen weken bezochten ze Litouwen om hulp te beloven. De Oostenrijkse bondskanselier zei dat men mensen uit Afghanistan zou blijven repatriëren, onafhankelijk van het feit hoe veilig het Aziatische land zou zijn. De Deense sociaaldemocratische regering kan Syriërs, die zij heeft opgenomen, ongestraft terugsturen en werkt al samen met Groot-Brittannië om asielaanvragen in vluchtelingencentra in Rwanda te verwerken.

De immigratiecijfers van dit jaar laten zien dat Europa´s migratiecrisis niet voorbij is – vergelijk alleen maar het aantal grensschendingen in Hongarije met die van vorig jaar. Europa is echter van richting veranderd, zowel expliciet als ook impliciet. In de plaats van de welkomstcultuur is een periode van het bouwen van hekken en van uitzettingen gekomen. Dit alles zou kunnen betekenen dat na de Duitse parlementsverkiezingen in september niet alleen Angela Merkel verdwijnt, maar dat we ook afscheid zullen nemen van Merkels politiek.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Zoltán Kottász

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Verandering van richting?

 1. Vrijheid zegt:

  Dat komt omdat dit geen vluchtelingen zijn, maar onze toekomstige overheersers! Het is toch ongelofelijk dat al sinds 2015 de poorten wagenwijd openstaan voor deze figuren en dat tot op de dag van vandaag dat nog steeds het geval is. Ook gelden er geen enkele regels voor hun, zoals het stuk al aangeeft, als je als toerist wil reizen is het onmogelijk, maar deze schatjes mogen overal doorlopen. Geen test, vaccinatie, paspoort of wat dan ook nodig. Dan verdwijnen ze nog in de anonimiteit en kunnen allerlei strafbare feiten plegen zonder daar ooit een consequentie voor te hoeven dragen. Je vraagt je af waar al die figuren nu zitten, en wanneer ze los gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Stefan zegt:

  To Little — To Late
  Maar dat wisten de burgers van Europa al jaren.
  Bedankt linkse kliek en wegkijkers.
  Lekker gedeugd allemaal ?
  Dan is het nu tijd geworden om iedereen weer met de boot naar huis te brengen.
  En om de Landsgrenzen zwaar te bewaken. Grenzen zijn er namelijk niet voor niets. Deze zijn er om uw belastingbetalende burgers te beschermen tegen ongewenste indringers.

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat door individuele lande uitgeprobeerd wordt het zal niet werken, want die hele shit met die zogenaamde vluchtelingen is gewoon een EU agenda.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  De immigratiecijfers van dit jaar laten zien dat Europa´s migratiecrisis niet voorbij is –………………
  ( Er komen er nog véé’l meer aan.De hoger dan hoog opgeleiden.
  Deze Duitse Capitaine helpt ze bij de over steek………………………

  (…in Europa zijn de vreemdelingen van Niet-Westerse afkomst 4 keer GEWELDADIGER dan de europeanen van oorsprong. )

  Like

 5. delamontagne zegt:

  We gaan ze “halen”, de mensen waar Europa dringend behoefte aan heeft, de ingenieurs, artsen en andere hoogopgeleiden………..

  Like

 6. Blaffertje zegt:

  Hier zie je nog maar eens weer hoe belangrijk grenzen zijn.

  Paspoortcontroles lastig?
  Jammer dan.
  Bedenk dat het een heleboel ellende met migranten e.d. scheelt.

  Open grenzen heeft niet veel goeds gebracht.
  Kunnen u en ik zoals beloofd zich nu zonder problemen in het buitenland vestigen binnen de Europese grenzen?
  Nee!
  Dat heeft voor ons “Europeanen” nog altijd heel veel voeten in aarde want dan ineens ben je wel Nederlander, Duitser, Italiaan e.d.
  Dat recht lijkt alleen voorbehouden voor asielzoekers die van land naar land hoppen.
  Als wij ons willen vestigen in het buitenland moet je aan een heleboel eisen voldoen en heb je een vracht geld nodig wat menigeen niet heeft.

  Het voordeel wat de open grenzen met arbeidsmigranten brengt hebben we ook aan de lijve vernomen met de Polen, Roemenen en Oekraïeners.
  Het zijn goedkope arbeidskrachten die de arbeidsmarkt overspoelen waardoor onze mensen niet aan de bak komen.

  Door vrije doorvoer is er geen controle op vrachtwagen ladingen.
  Met dat vrije verkeer door Europa zijn wij een drugs Walhalla geworden, want wie controleert nu nog wat binnenkomt?
  Niemand.
  Ook zag ik op een parkeerplaats bij een groot tankstation in Luxemburg illegale asielzoekers in een vrachtwagen klimmen.
  Als er grenscontrole was geweest dan hadden ze dat allemaal kunnen onderscheppen.

  Zet ook snuffelhonden in bij alle grensposten, voer patrouilles uit bij landsgrenzen met waakhonden en plaats hekken.
  We moeten ons zelf gaan beschermen.
  Brussel doet het niet, dat denkt alleen maar aan geld, macht en uitbreiding van de Europese grenzen tot dat ze Poetin tegen zich in het harnas hebben gejaagd.
  Reken maar dat Poetin op een gegeven moment zich laat gelden, en terecht, want Brussel lijkt uit te zijn op een confrontatie met Poetin en die zullen ze krijgen ook.

  Het mag duidelijk zijn dat ik schijt en schijt ziek ben van de open grenzen.

  Geliked door 2 people

 7. Eppo zegt:

  Ik snap het toch nooit zo ,dat Ze de halve wereld kunnen reizen zonder papieren en geld .
  En alleen in Nederstan of elders hun keutel kunnen neerleggen en er snel weer net zo teringbende van maken van waar ze vandaan kwamen..

  Geliked door 1 persoon

 8. Gerrit zegt:

  Afscheid nemen van Merkels politiek? De Duitsers zijn hiermee gehersenspoeld. Weten niet beter. Bijna alle “reddingsschepen” in de Middellandse zee worden gefinancierd door Duitse kerken.
  Na 2 Wereldoorlogen wil men nu de “Gutmensch” uithangen met alle nadelige gevolgen van dien.

  Like

 9. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  Dat die slinkse politieke correctheid eens uitgebannen mag worden.
  Men heeft van de jaren-30 en WW-II niet veel geleerd.
  Wat frustrerend, voor de wakkere burgers.
  Mensen die wel al jaren/decennia inzien dat dit politieke beleid,
  funest is voor de Europese landen.
  Heb het specifiek over Noord-West Europa.
  Dag, welvarend en ontwikkeld continent Europa !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s