“Zero Tolerance”: AfD legt eisencatalogus tegen links-extremisme voor

(Vertaling: E.J. Bron)

DRESDEN – De AfD-Sachsen heeft ter bestrijding van het links-extremisme in de deelstaat een “ronde tafel” geëist. Daarbij dienen alle staatsinstanties zoals de politie, de binnenlandse veiligheidsdienst, afdelingen burgerzaken en burgemeesters mee te werken. “Er moet dringend bijgestuurd worden, ook omdat de ´SoKo LinX´ en andere instanties van de politie tot nu toe zo goed als geen onderzoeksuccessen op het gebied van de links-extreme criminaliteit kunnen laten zien”, motiveerden de woordvoerder veiligheidspolitiek van de AfD in het parlement van Sachsen, Carsten Hütter, en de woordvoerder binnenlandse zaken, Sebastian Wippel, het initiatief.

De maatregelencatalogus van de AfD voorziet er o.a. in om de personeelssterkte van de “SoKo LinX” uit te breiden, in de brandpunten van links-extreem geweld het contact met de buurtbewoners te zoeken en preventieve maatregelen uit te werken. Vooral het informatiewerk zou in een soortgelijke grote omvang moeten plaatsvinden als bij het rechts-extremisme. Verder spraken de AfD-politici zich uit voor een verbod op links-extreme kentekens, zoals het symbool van de Antifa. Ze pleitten voor een strategie van de “1000 speldenprikken” tegen links-extremen. Deze zou in de zin van een “Zero Tolerance”-houding uitgevoerd moeten worden.

Linksextremen steken bijna 1000 auto´s in brand

Achergrond is het grote aantal gevallen van linksextreme delicten in Sachsen. Begin juni  voerde de recherche van de deelstaat Sachsen 225 onderzoeken uit op het gebied van politiek gemotiveerde linkse criminaliteit. Daartegenover stonden 47 onderzoeken tegen rechts, zoals blijkt uit het antwoord van de deelstaatregering op een interpellatie van de AfD.  

Ook bij politiek gemotiveerde brandaanslagen op voertuigen domineren daden uit het linksextreme spectrum. Dientengevolge staken tussen 2014 en 2019 linkse daders 96 auto´s in brand, tegenover negen gevallen die voor rekening komen van rechtse daders.

In november 2019 had de minister van Binnenlandse Zaken, Roland Wöller (CDU), de “SoKo LinX” in het leven geroepen, nadat de aanslagen uit de links-radicale scene waren toegenomen. Desondanks kwam het sindsdien steeds opnieuw tot onlusten en gewelddaden in de deelstaat. Donderdag richtte de politie van Leipzig zich met een oproep tot de bevolking en loofde een bedrag van € 90.000,- voor informatie uit die tot de arrestatie van links-extreme geweldplegers leidt.  

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Zero Tolerance”: AfD legt eisencatalogus tegen links-extremisme voor

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Nou maar kijken op welke manier de regerende partijen dit af gaan houden.
  Want die vinden het wel best dat er met enige regelmaat aanslagen worden gepleegd op AFD leden en dan de AFD leden ook nog als extreem rechts weg te willen zetten.

  Like

  • Chris Dirick zegt:

   Henk, extreem rechts bestaat niet. Rechtse, normaaldenkende, mensen worden niet extreem. Dat ligt niet in hun denkwereld.
   Extreemrechts is een bedenksel van extreemlinks. Stalin heeft het Hitler regime rechts genoemd omdat hij (de communistische partij) niet met Hitler geassocieerd wilde worden na de Tweede Wereldoorlog.
   Toen ik jong was dacht ik ook links, maar links is niet meer wat het was in mijn jeugd. Links is 180 graden gedraaid en kan geen enkele burger nog bekoren.
   Rechtse partijen zijn eigenlijk partijen van gezond boerenverstand en logica. Om daarop te stemmen is er enig niveau van intelligentie nodig. Maar waar vind je dat nog in de huidige totaal verlinkste maatschappij waar kinderen vanaf de kleuterschool geindoctrineerd worden met het linkse gif? Tot aan de universiteiten aan toe.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Chris maak je niet druk Ik loop al vele jaren mee in deze wereld en weet dus zo langzamerhand wat er speelt Ik ben het met je eens en geloof me af en toe geef Ik wat voorbeelden Dat is mijn soort sarcasme

    Like

   • Johan P zegt:

    Links en rechts zijn wat dat betreft eigenlijk niet meer voldoende om de lading te dekken. Feitelijk komt het neer op het verschil tussen vrij en slaaf. ‘Links’ wil iedereen even ongelukkig maken, slaven die nergens zelf voor verantwoordelijk zijn, noch ergens zelf voor hoeven te zorgen, maar slechts slaafs de bevelen opvolgen en dan door de staat worden voorzien van voedsel, onderdak en vermaak. Zolang het de staat uitkomt natuurlijk.
    De meeste mensen die ‘rechts’ zijn, stellen eigen verantwoordelijkheid voorop. Dat kan slechts werken indien mensen niet constant aan het infuus van overheidssubsidies liggen en zelf nadenken en de eigen broek moeten ophouden. Zo’n instelling houdt automatisch in dat allerlei onzin (zoals de 50+ genders, homostellen die kinderen adopteren, dragqueens op scholen, ‘diversiteit is goed’, alle blanken zijn rascisten die schuldig zijn tot in alle eeuwigheid voor alles etc) afwijzen omdat die ideeen nooit ook maar iets werkelijks tot stand brengen.
    Meer en meer zien we dat de jeugd, die nog nooit een werkelijk moeilijke tijd heeft gekend, nooit werkelijk hard heeft moeten werken, wordt verleid door hun telefoons, simpel vermaak en ‘opleiding’ op scholen met een niveau dat vroeger voor debielen was gereserveerd en dus ook nooit heeft leren nadenken, verantwoordelijkheid nemen of redeneren en daardoor dus de perfecte slavenmentaliteit hebben.

    Like

 2. Andre zegt:

  Sebastian Wippel was in Görlitz gekozen als burgemeester maar mocht het niet worden van de national socialsiten in Den Haag en het werd weer CDU. In Freistaat Sachsen in 23% geimpft deze mensen hadden geen keuze die andere 77% allemaal AfD stemmers. En de tering voor Oostblok meisje Merkel. Sachsen heeft ook als meest getreiterde deelstaat alle corona beperkingen opgeheven. Ik baal er nog steeds van Dresden en Görlitz zo gaaf zo mooi. Maarja we gaan nu de economie van Rusland even omhoog helpen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Een verbod op de AfD?

  Like

 4. Bob zegt:

  Crimineelgedrag is noch links noch rechts.
  Crimineel gedrag is alleen crimineel zonder
  bijzondere status.
  Gemotifeerd crimineel gedrag is terrorisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s