Litouwen: Mensen gaan de straat op om te protesteren tegen de enorme toestroom van migranten

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de beslissing  van Aleksandr Loekasjenko om uit protest tegen de EU-sancties de toestroom van migranten naar Litouwen toe te staan, is deze zo groot geworden dat Vilnius de noodtoestand moest uitroepen. De aanwezigheid van talrijke migranten heeft tot heftige protesten in de kleine stad Dieveniškės evenals in het hele land geleid, waarin tot nu toe 2% van de bevolking buitenlanders waren. De commentatoren hebben zeer verschillende analyses van de situatie. In het dagblad “Delfi” laat de directeur van het Litouwse Centrum voor Mensenrechten, Jūratė Juškaitė, blijken geenszins verrast te zijn van de protesten:

“Lange tijd zei men omdat er in Litouwen geen zwarten zouden zijn, dat er dan ook geen racisme zou zijn… Afgelopen zomer brak er een golf van verontwaardiging uit toen inwoners van Vilnius, vooral jonge mensen, een ´Black Lives Matter´-demonstratie als teken van solidariteit met zwarte slachtoffers van politiegeweld organiseerden… Jarenlang heeft men de ogen gesloten voor racisme en de afwijzing van mensen die ´anders´ zijn. Deze thema´s werden als triviaal en als bijzaak beschouwd, hoewel uit meerdere peilingen duidelijk is gebleken dat deze discussie in onze samenleving gestimuleerd moet worden. Wij stelden ons tevreden met een paar cultuur- en onderwijsprojecten, alleen maar om te laten zien dat we iets doen, maar die bleven weldra in de bureaula zitten.”

De migratiepolitiek komt van boven – uit Vilnius – zonder de bevolking naar haar mening te vragen, bekritiseert “LRT”:

“Helaas heeft de regering de uitlatingen van Loekasjenko over migranten lange tijd geïgnoreerd en zich niet op hun komst voorbereid. Dit leidt ertoe dat er op het allerlaatste moment beslissingen werden genomen zonder de gemeenten te consulteren… De situatie in Dieveniškės is het duidelijkste voorbeeld. Het is moeilijk om te begrijpen waarom deze gemeente twee weken lang niets van het project wist en pas via de media te weten kwam van de geplande onderbrenging van migranten binnen haar muren. Nog absurde ris het gedrag van de ambtenaren, die onder politiebegeleiding in deze kleine stad aankwamen, blijkbaar met de bedoeling om angst te verbreiden. En zij willen ons doen geloven dat ze een dialoog voeren. Natuurlijk reageerden de mensen woedend. Dat is geen racistische daad, maar een protest tegen de arrogantie van de regering.

(Bron: eurotopics.net)

Migratiegolven in Litouwen: “Ze besloten ons kleine dorp binnen te dringen. Er zijn hier meer migranten dan autochtonen”, zeggen de inwoners

Mensen van de grensbewaking in Litouwen zijn er steeds meer mee bezig om mensen te onderscheppen die illegaal vanuit het naburige Wit-Rusland zijn binnengekomen.

Deze week werden in één enkele nacht het recordaantal van 170 migranten opgepakt.

Dientengevolge worden er nu 3000 uit Wit-Rusland gevluchte mensen in Litouwen vastgehouden, wat tot spanningen met de bewoners leidt: “Ze laten ons niet in vrede leven. Ze besloten ons kleine dorp binnen te dringen. Hier zijn meer migranten dan autochtonen. Wij hebben kinderen. Wie kan garanderen dat zij veilig zijn?”

(Bron: fr.euronews.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Litouwen: Mensen gaan de straat op om te protesteren tegen de enorme toestroom van migranten

 1. Adriaan W zegt:

  Litouwen wilde toch zó graag bij de Europese Unie horen, de EU omvolkers spiegelden de Baltische staat mooie vergezichten voor, na jaren van de lusten geprofiteerd te hebben en de haat tegen Rusland geëtaleerd te hebben, is er nu een kink in de eerst zó strakke kabel tussen hen en de EU gekomen.

  Belarus stuurt als straf en reactie, de bemoeienissen voor de poging tot regime change door het EU gesteund beleid van het Amerikaanse CIA, de zgn. asielzoekers gewoon door naar Litouwen. Koekje van eigen deeg, ook Litouwen is géén soevereine staat en democratie meer, het kan verkeren.

  Geliked door 1 persoon

 2. jaj zegt:

  dit is in het westen en overal een probleem. gezonde kerels die overal vandaan komen om
  in een of ander westers land asiel proberen te krijgen.
  lukt dit niet, optie twee illegaal verblijven en de criminaliteit in.
  en wie is hier dan weer het slachtoffer van, de gewone burger.
  en wie betaald deze figuren om overal te verblijven, de gewone burger.
  in feite loopt het asiel gebeuren nergens op uit, alleen meer criminaliteit, moorden, verloedering,
  een soort van maatschappijen in een maatschappij en een land dat armoede zal zien toenemen en
  ten onder gaat.

  Like

 3. Racisme is niet fout want racisme komt voort uit de schepping. Als de mensheid bestemd zou zijn om in pais en vree met elkaar te leven dan zouden alle mensen gelijk zijn van kleur, taal en cultuur Nu is er een grote diversiteit in kleur, taal en cultuur tussen mensen. Zolang iedereen een eigen plek op aarde heeft om te bestaan, is er weinig aan de hand, stammenoorlogen en godsdienstoorlogen daar gelaten. Wat nu gebeurt, is dat nederland overstroomt wordt door uit andere culturen afkomstige economische gelukszoekers, die aan onze tafel gratis komen mee-eten., deze gastvrijheid wordt ons afgedwongen afgedwongen door brussel en braaf uitgevoerd door de zetbaasjes in den haag.Dat de bevolking dat meer dan zat is, willen de zetbaasjes maar niet begrijpen. Deze zetbaasjes voeren het brusselse plan uit om de nederlandse cultuur te vervangen door de surrogaat cultuur van europa. Het verenigd europa bestaat niet en zal nooit bestaansrecht hebben.
  Daarom wens ik met niemand meer te delen, mij is al genoeg afgenomen door de zetbaasjes. Alle vluchtelingen mag je van mij de zee indrijven. Ik geef ook niets aan goede doelen want die bestaan niet. Het enigste goede doel ben ik zelf. Ik wantrouw iedere ambtenaar want ze hebben allemaal een dubbele agenda, waar mijn welvaart en welzijn niet in genoemd wordt. De tranen trekkende tv.spotjes van zwarte kindertjes zonder benen, op een trapskelter achter een kartonnen auto laten mij volkomen koud en laten mij wel inzien hoe we op grote schaal belazerd worden. Hongerende zwarten op tv zijn een verdienmodel van de NGO’s die er een dikke boterham aan verdienen, gesubsidieerd door de belastingdienst. Diezelfde belastingdienst die mij genadeloos uitperst om de laatste 10e penning van mij af te nemen en die, in samenwerking met brussel nu ook bezig zijn om mij van mijn schamele spaarcentjes te doen. Maar dan wel volgens de regels natuurlijk.

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   scherpschutter1943 zegt:
   31 juli 2021 om 15:34

   EN EEN DAVERENDE 12 POINTS FROM THE ATHENS JURY .

   AL IETS BEKEND VAN HET GOUDEN KALF ???

   OOM OP DE WOLK

   Geliked door 2 people

  • Astrid zegt:

   @scherpschutter1943 zegt:
   31 juli 2021 om 15:34
   ———
   Scherp gezien.
   De mensen zouden ook eens moeten stoppen met hun deelname aan loterijen, want met al dat geld worden alleen maar meer anti-Europese plannen mogelijk gemaakt. De slaapverwekkende, zielige beelden van kindertjes in donker Afrika draaien ze al sinds de Jaren-60. Kennelijk hebben al dat loterijgeld en alle inzamelingsacties niets geholpen. Het geld komt sowieso niet aan daar waar het voor bedoeld was, want van die vele zogenaamde hulpverleners weten we inmiddels ook wel dat het pedofielen zijn die de kindertjes in ‘verweggistan’ graag misbruiken. En het geld verdwijnt ook in de zakken van de autoriteiten aldaar, want die zwarten geven niks om andere zwarten.
   Nee, van al dat loterijgeld profiteren vooral de slechteriken. Het wordt tijd dat de Afrikanen eens bewust worden en niet langer afhankelijk zijn van andermans geld en energie. En stop sowieso met janken over ‘black lives matter’, het is gewoon onderdeel van de ordinaire heers en verdeel-tactiek, mensen tegen elkaar opzetten dus.

   Like

 4. Hnek zegt:

  knettergek EU beleid wat omvorming naar het zwarte ras wil, alleen de allerdomsten en naiefste geloven nog in een eerlijke EU

  Like

 5. R Thomasson zegt:

  Iedereen die de geschiedenis van Litouwen kent, weet dat protesten vandaag veranderen morgen in pogroms. De mensen in de Baltische staten hebben weinig geduld. Dat geldt voor hun regeringen als voor de migranten.

  Like

 6. Julia zegt:

  Het protest tegen de massa invasie van profiteurs en verspilling van miljarden aan belastinggeld zou in geheel Europa massaal moeten plaatsvinden. De massa invasie heeft veel ellende gebracht en geleid tot een enorm tekort aan woningen waardoor eigen burgers als het ware op straat staan omdat zij geen betaalbare woning meer kunnen krijgen daarbij loopt de last op ons sociaal stelsel, druk op gezondheidszorg, tekort aan leerkrachten om al die nazaten extra aandacht vragen in het onderwijs de spuigaten uit. Ook ons land is overvol en niemand wacht nog langer op al die levenslange uitkeringen die veelal door deze gasten word opgeslokt en een keihard feit is dat al die profiteurs geen enkele toegevoegde waarde hebben op onze samenleving en zelfs hier nimmer aan hebben bijgedragen.

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  Tsja, hoe moeilijk kan het zijn hè, om eens stelletje nogal gemakkelijk te identificeren ongewenste buitenlanders op te pakken en terug je grens over te schoppen.
  Laten we wel wezen, het enige wat een dergelijk beleid in de weg staat is de reactie van de deugmensen op zo’n beleid, die vinden dat dan zo zielug.
  Het probleem is gewoon dat het merendeel van dat achterlijke deugvolk niet persoonlijk geconfronteerd wordt met de gevolgen van hun acties.
  De oplossing is dus simpel: laat de deugmensen hun eigen huizen, bankrekeningen, en lichamen maar beschikbaar stellen aan al deze “zieluge vluchtelingen” (lees gewelddadige kolonisten).
  Dan zijn er in no time zoveel deugers bankrekeningen geplunderd, en zoveel deugers huizen/vrouwen/dochters door deze “zieluge vluchtelingen” uitgewoond, dat het stompzinnige “welkom welkom in mijn land” (lees: het land van mijn medeburgers) gedweep rap zal verstommen.

  Geliked door 1 persoon

 8. apollonia652014 zegt:

  Weer een land naar de kl*te 😔

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  In de Baltische Staten wilden ze na WO II en de val van het communisme ook de Russische minderheid daar weg hebben en verkozen zij de Baltische Duitsers nog altijd boven de Russen! Ze hebben in Litouwen groot gelijk om al die akelige migranten daar voorgoed weg te jagen!

  Like

 10. Bernard. zegt:

  Ik ben momenteel op vakantie in Hongarije: heerlijk hier om te zien dat er vrijwel alleen maar autochtone mensen zijn, allemaal blanken. En wellicht nog het allermooiste aan dit land: het is een islam-vrije zone, wat een feest, nog geen moskee, kopvod of waggelende pinguin gezien hier, wat een weelde en wat een rust!

  In de Baltische staten komen de mensen terecht heel snel in opstand, ze hebben de onderdrukking van een communistisch regime nog heel vers in het geheugen staan.

  Like

 11. Ravian, nog niet zoveel jaren geleden bestond er in nederland een vreemdelingenwet. Elke gemeente liet in die tijd controleren welke mensen er legaal in hun gemeente verbleven. Dat werd gedaan door de vreemdelingendienst van het plaatselijke politiekorps. Als er een vreemdeling werd aangetroffen zonder titel tot verblijf, zoals dat zo fraai heet, dan werd de vreemdeling gearresteerd en op het plaatselijke politiebureau in vreemdelingenbewaring gezet. Dat had dus verder niets met een strafbaar feit te maken. Die bewaring kon best wel lang duren want den haag gaf het fiat voor uitzetting. Dat gebeurde meestal als er in het land her en der vreemdelingen vast zaten. Die werden dan op de vertrekdag vanuit alle windstreken naar schiphol gebracht en door de marechaussee uitgezet. Hoe het nu is weet ik niet maar volgens mij werkt die vreemdelingenwet nog steeds maar ik bespeur politieke onwil om dit middel te gebruiken. Liefst verschuilt men zich achter “het thuisland wil ze niet terug nemen”. Allemaal je reinste flauwe kul. De haagse zetbaasjes zijn gewoon bezig de orders uit brussel uit te voeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s