Ceuta: UNICEF eist “dringende” overbrenging van 1500 “onbegeleide Marokkaanse minderjarigen” naar het Iberisch schiereiland

(Vertaling: E.J. Bron)

(Lees hieronder de politiek correcte versie)

UNICEF heeft een nieuw bericht gepubliceerd dat de aandacht vestigt op de onbegeleide Marokkaanse kinderen, die in mei Ceuta zijn binnengekomen. UNICEF heeft Spanje er dringend toe opgeroepen om verzorgingsmechanismes in te voeren, die op de universele rechten en de nationale kinderbeschermingsbepalingen gebaseerd zijn.

Na de grenscrisis in Ceuta op 17 en 18 mei schatte UNICEF dat van de meer dan 8000 mensen die de stad binnenkwamen er bijna 1500 minderjarig waren. Daarvan werden 1128 door de desbetreffende autoriteiten onder hun hoede genomen. Volgens een woensdag gepubliceerd berichten van het VU-agentschap vormt deze aankomst echter ook een “uitdaging” voor het kinderbeschermingssysteem. Dit adviseerde de verplaatsing van deze onder de 18-jarigen naar het Iberisch schiereiland om alle voorwaarden voor hun duurzame verzorging en de handhaving van de wettelijke bepalingen op dit terrein te garanderen.

Het VN-fonds voor kinderbescherming citeert het Openbaar Ministerie van Ceuta, dat aangeeft dat er 820 minderjarigen in tehuizen zijn ondergebracht. Tachtig van hen zijn meisjes en iets meer dan 600 zijn jonger dan 16 jaar. UNICEF schat dat er nog eens 300-500 op straat leven, terwijl er voor de grenscrisis ongeveer 340 onbegeleide kinderen in de voor hen voorziene beschermende centra leefden.

Met de aankomst van meer dan 1000 minderjarigen op 17 en 18 mei stond het kinderbeschermingssysteem voor een “nog nooit plaatsgevonden”, maar “onacceptabele” uitdaging. Dat ligt er aan dat de inspanningen van de beschermingsautoriteiten om oplossingen voor de lange termijn te vinden beperkt gebleven zijn en zelfs achterliepen op de initiatieven waarmee eigenlijk begonnen had moeten worden. Dit werd bewezen door het feit dat vanaf juni 2021 de begeleidende maatregelen voor onbegeleide minderjarigen tot “de overdracht van deze kinderen alleen maar naar Extremadura, Galicië, de Balearen of Andalusië, naar Castilië, Oleón of Aragón”beperkt is.

(Bron: yabilidi.com)

(Lees HIER de andere versie!)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ceuta: UNICEF eist “dringende” overbrenging van 1500 “onbegeleide Marokkaanse minderjarigen” naar het Iberisch schiereiland

 1. karton zegt:

  “Unicef eist, Unicef Eist” !!??
  Heeft dat criminele zootje dat zich Unicef noemt überhaupt iets te eisen, of mag de autochtone bevolking ook nog iets zeggen ?
  ’t Is toch gvd bij de wilde knorhanen af : dat zootje eist en eist maar !
  Breng dat blèrende zootje moslimpies & moslimaatjes meteen terug naar hun ouwelui in de zandbak ! Als Marokko dat weer eens weigert ? Negeren en afzetten op een verlaten Marokkaans strandje of anders in tenten onderbrengen in de tuinen van de Unicef-“leiders”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bert zegt:

  Laat er misschien 10-15% onder de 18 zijn, de rest liegt de hele boel bij elkaar.
  En als ze er eenmaal zijn, dan komt de rest van de familie er achteraan.
  Zo werkt het namelijk, daarom worden ze ook vooruit gestuurd.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1216392065/syrisch-meisje-11-in-haar-eentje-gestrand-op-utrecht-centraal

  Like

 3. delamontagne zegt:

  …………Lees HIER de andere versie!)………….
  is uiteraard de juiste, d.w.z. de realistische versie.

  Yaabiladi.com is een Marokkaanse Inet Site.
  Op de Fr Sites die ik lees komen vaak artikelen voor die er naar verwijzen.

  Like

 4. jack black zegt:

  YEP ! ALLES kinderen van 18 jaar en met de drang geweld
  aan te wenden, wanneer ze niet krijgen wat ze willen !
  We zien het hier al met die teringmarrokanen die hele
  wijken met terror overspoelen !

  Like

 5. vangie1206j zegt:

  UNICEF eist Spanje nee UNICEF jullie moeten die ouders en Marokko eisen hun vulles terug te nemen.
  Dus helemaal niks geen Spanje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Marc zegt:

  Ik eis dat NU de revolutie uitbreekt. Tégen de EU, en tégen de VN!

  Like

 7. Johan zegt:

  Teruggooien over het prikkeldraad is een betere optie in plaats van ze naar het vasteland van Spanje over te brengen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ravian zegt:

  Ceuta is onderdeel van het Marokkaanse vasteland…
  En nu wil Unicef dus dat 1500 minderjarige Marokkanen, kinderen dus, over de Middellandse zee naar Spanje ontvoerd worden?
  In plaats van ze op de buurtbus terug naar hun liefhebbende ouders te zetten?
  En dat onder het motto “kinderbescherming”?
  Enkel volslagen achterlijken trappen daar in…

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Unicef Wil niet vragen aan Spanje of dat gajes overgebracht worden maar ze eisen het.
  Nou even goed opletten kinderen want nou wordt het leuk.
  Unicef is een zetbaasje van de verenigde nazie’s waar miljarden naartoe gaan Dus zou Unicef gewoon bij hun opperbazen kunnen stappen en daar gaan eisen dat dezelfde verenigde nazie’s het hele spul in Spanje gaan betalen, maar dat zal dus niet gebeuren want bij Unicef denken ze anders, namelijk, de Noord Europese landen storten de komende jaren miljarden aan de knoflooklanden wegens iets van solidariteit en zo dus kunnen de Spanjaarden dat makkelijk ophoesten.
  Het gevolg is echter dat de Noord Europeanen het gelag betalen.
  Zoals Ik al eens meer geschreven heb om een en ander te begrijpen hoef je alleen maar de verbindingen te zien, want gelooft nou iemand dat Unicef nou toevallig op het idee komt op dit moment.
  En ondertussen hebben de slapers in Noord Europa weer eens niet door dat ze weer eens genaaid worden door de VN.

  Like

 10. Bas zegt:

  Man man man, hoe dom kan je zijn…..dit is een uitgestippeld vooropgezet plan
  Je brengt de jongste naar Nederland, die krijgt een status en vraagt vervolgens meteen gezinshereniging voor alle 1e graads familie aan.

  https://www.ad.nl/utrecht/syrisch-meisje-11-strandt-moederziel-alleen-op-station-utrecht-centraal-dit-raakt-je-in-je-hart~a45bc

  Syrisch meisje (11) strandt moederziel alleen op station Utrecht Centraal. ‘Dit raakt je in je hart’

  Een jong Syrisch meisje is gisteren moederziel alleen gestrand op station Utrecht Centraal, zonder een woord Nederlands of Engels te spreken. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Jong Syrisch 11 jarig meisje moederziel ALLEEN.
   Welke gek geloofd dat,,
   Ik nu niet en nooit niet.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ vangie1206j. op 2-8-2021 om 02.08 u.
    Ik had dit bericht nog niet eerder gelezen.
    Ik weet bijna zeker dat de verwekker én het varken dat dit kind heeft gebaard, in een naastgelegen coupé zaten !
    Het hele zootje, dus dit stelletje varkens , is vast wel ergens in NL feestelijk onthaald.
    Ze moeten dat volk gvd in de eerstvolgende goederentrein richting Zuid-Europa/Marokko zetten.
    Dit soort gebeurtenissen komen niet uit ’t brein van een 11-jarig, uitgehuwelijkt zandhaasje. (mogelijk was zij op weg naar haar a.s. “echtgenoot”, die vieze, stinkende imam in Cardiff ?!)

    Like

   • vangie1206j zegt:

    laat Unicef je weet wel die volgevreten patsers die potentiële bomgordel zwijnen maar zelf huisvesten in hun kapitale huizen.

    Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Laat Unicef maar onderhandelen met al die stinkend rijke arabieren en al die zielige kindertjes die vaak al meerderjarig zijn maar over leeftijd liegen maar onderbrengen in hun kapitaal paleizen. Spanje moet meer één ding en Unicef de mond snoeren en vooral geen gehoor geven aan hun eis,
  https://www.trouw.nl/nieuws/hulpverleners-geven-een-maaltijd-in-ruil-voor-seksuele-tegenprestatie~bb115302/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
  Wie zich afvraagt waarom er tegenwoordig toch zoveel scepsis bestaat over massale inzamelingsacties moet even het vraaggesprekje met Unicef directeur Jan Bouke Wijbrandi op Radio 1 terugluisteren. Zelden zulk een arrogante technocraat aan het woord gehoord. Volgens Wijbrandi, voormalig CEO bij Oxfam Novib en officieel moreel OK bevonden linksmens, is het onmogelijk om te controleren waar in Nederland opgehaalde euro’s op Haïti precies aan worden besteed. Kan gewoon niet. Einde verhaal. Moet dus verder ook niet over gezeurd worden. Gewoon storten die pecunia’s en verder bakkes dicht. Sterker, als er een manier is om meneer Gooigeldoverdebalkie boos te krijgen, is het wel om over transparantie van de geldstromen te beginnen. “Dat is weer zo’n fantastisch Nederlandse vraag. Irrelevant, niet belangrijk.” aldus de baas van de Goededoelenclub, zelf goed voor een jaarsalaris van € 121.122. En we zijn er nog niet doorheen, qua broekafzakquotes: “Het maakt mij ook geen bal uit. Het hele idee van de Rekenkamer, ontstaan na de Tsunami, om een Nederlandse euro te volgen, vind ik een soort schijnvertrouwen.” Zo, steek die maar in uw zak. Dat u het even weet wanneer er weer zo’n derderangs BN’er tijdens zo’n marathonuitzending staat te smeken om uw geld. Jan Bouke lacht u keihard uit vanaf zijn marmeren toiletpot. I

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Julia ik geef al jaaaaaren niets meer aan die clubs die zich goededoelen noemen.
   Alleen de naam al ga ik over mijn nek.
   Ik ga van dat Goededoelen geld lekker naar een goed restaurant en laat het mij en mijn Filipijnse vrouw lekker smaken.
   En die J. WijBRANDi mag voor mij verBRANDen de Judas.

   Like

 12. Cathja zegt:

  Ik kan kort zijn: UNICEF heeft niets te eisen! Jonge Marokkanen hebben absoluut meer dan genoeg familie in eigen land om hen op te vangen.
  Punt.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Overheden laten hun oren teveel hangen naar allerhande activistische groepjes zonder te kijken naar hoeveel mensen zo’n organisatie vertegenwoordigt, groepen als Urgenda, Vluchtelingenhulp en ga zo maar door, hoeveel leden hebben die ? (als ze al leden hebben)
  Maar ze worden wel uitgenodigd als gesprekspartner !

  Like

 14. Bob zegt:

  Unicef is door het opnemen van
  minder jarigen een pedofiele organisatie.
  In de EU geld dat je kinderen niet uit het
  ouderlijke macht mag ontrekken.
  Alleen in bijzondere gevallen kan een rechter
  hiertoe besluiten.
  De Unicef heeft deze bevoegdheid niet, dus
  ontvoeren zij kinderen en iedereen in de
  organisatie crimineel. Omdat de Unicef
  onderdeel van de VN is is de VN een criminele
  organisatie.
  DE VN heeft daarom niets met mensen
  rechten van doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s