De macht van de media: Regeringen maken ons volgzaam met propaganda

(Vertaling: E.J. Bron)

De mediapropaganda zou ervoor zorgen dat de mensen elkaar zouden bespioneren en net als in totalitaire regimes in angst zouden leven. Ongevaccineerde mensen zouden gedemoniseerd worden. De regeringen zouden daar de media voor gekocht hebben. Interessant: door het Rapid Response System (RRS) zijn de media via de G7 wereldwijd gelijkgeschakeld. Dat zou juist in de corona-crisis tot uiting komen.

Men zou doelgericht psychologische trucs gebruiken om de mensen tegen elkaar uit te spelen, zijn de deskundigen het met elkaar eens. Daarbij zou men vooral gebruikmaken van strategieën van de Frankfurter Schule. We zouden ons in een informatieoorlog bevinden.

“Het gaat om macht. Wie heeft de macht de mening te vormen?” Dat zou de belangrijke vraag zijn, zegt de Duitse communicatiewetenschapper Michael Meyen. “Wie oefent invloed op de mensen uit?” Dat zouden de media zijn. Terwijl het eigenlijk hun werk zou zijn om de politiek te vragen naar het waarom. Maar in plaats daarvan maken zij reclame voor de regeringen. Alternatieve journalisten zouden door de geheime dienst in de gaten gehouden worden. Er zouden transparantie en een nieuwe media-ethiek zonder afhankelijkheid van reclame-inkomsten nodig zijn.

Journalist Patrick Henningsen schetst hoe technologische concerns een oorlog tegen vrije berichtgeving voeren. Men vergelijkt ongevaccineerde mensen met moordenaars, met mensen die dronken achter het stuur zitten, dat zou de propaganda zijn, en wel grensoverschrijdend. Zo zou de samenleving gepolariseerd worden. Ook in Engeland werd de regering tijdens de pandemie de grootste reclamepartner van de media en oversteeg daarbij zelfs de reclame-uitgaven van het concern Unilever. Meer dan £ 1 miljard werd er in 2020 voor de regeringspropaganda in de media uitgegeven. De invoering van het Rapid Response System (RRS) onder de G7-landen creëert de globale gelijkschakeling van de media, schetst Henningsen.

De Britse vrije journalist Brian Gerrish beschreef de situatie als volgt: “We zijn in oorlog. We worden door onze eigen regeringen met propaganda aangevallen.” Met onware informatie zouden de mensen ertoe gebracht worden om bepaalde dingen te doen. Het gevaar hieraan zou zijn dat mensen zich in een democratie zouden wanen, waar ze deze informatie voor klinkklare munt aannemen.

Dit zou in krasse tegenstelling staan tot de historische ervaring in dictatoriale systemen. Daar zouden de mensen zich ervan bewust zijn geweest dat het gevestigde medialandschap onder controle van de regering stond en propaganda uitzond en schreef. Deze vorm van psychologische oorlogvoering zou nu op linguïstisch gebied plaatsvinden – en weliswaar niet alleen in de vorm van de constante herhaling, maar ook door de inhouden zelf. De boodschap dient in het onderbewustzijn van de mensen aan te komen en hen te hypnotiseren.

Bron
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De macht van de media: Regeringen maken ons volgzaam met propaganda

 1. Bob zegt:

  De DDR koningin en gevolg hebben
  hun tentakels steeds strakker aan om
  hun wil aan ons op te dringen.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Iemand schreef hier enkele maanden geleden al dat de propaganda tav. het coronagebeuren Goebeliaanse vorm aan nam en dat is inderdaad al vanaf het begin van de plandemie het geval.
  Dat zou duidelijk moeten maken dat we inderdaad met een plandemie te maken hebben, maar de schapen die achter deze flauwe kul aan lopen hebben het gewoon niet door, puur en alleen omdat men weigert verder te kijken als de neus lang is.
  Doordat de regeringen in heel veel landen dus de grootste financiers zijn geworden betalen wij als belastingbetaler dus ook nog eens alle leugens die over ons uitgestort worden.
  Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit door zal blijven gaan totdat alles kapot is.
  Je moet eens even nagaan wat die hele zaak al gekost heeft en welk werk moet blijven liggen doordat er geen geld genoeg meer is om bijvoorbeeld zoals in Duitsland nou op de voorgrond treedt er een hele grote achterstand is in het onderhoud van de infrastructuur.
  Alle landen die hier aan mee doen kunnen eenvoudig niet meer terug want de verschillende regeringen weten goed genoeg dat ze gelyncht gaan worden als dat allemaal duidelijk wordt.
  Ik vraag me af hoe lang het nog gaat duren voordat de mensen echt door krijgen hoe hard ze genaaid worden.

  Geliked door 2 people

 3. ronjaspers zegt:

  De MSM is al decennia lang in handen van de satanische globalistische elite.ook politici,justitie etc.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s