Waar demonstraties nog zijn toegestaan: Honderdduizenden Fransen gaan de straat op tegen de corona-waanzin

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk – met zijn van Duitsland fundamenteel verschillende demonstratiecultuur – vormt zich langzamerhand een volksbeweging tegen de door president Emmanuel Macron doorgedrukte vaccinatieplicht, waartegenover de voormalige gele hesjes beweging overkomt als een vermoeide groep gepensioneerden: gisteren waren het al 200.000 Fransen die tegen de geplande strengere corona-beperkingen demonstreerden – en de regering in Parijs beschuldigen van een algemene aanval op de vrijheid. Anders dan hier zijn zulke massademonstraties daar toegestaan en mogelijk – waarbij ze ook zouden plaatsvinden wanneer de staat (zoals bij ons) de brutaliteit zou hebben ze te verbieden.

De Fransen hebben, deftig uitgedrukt, schoon genoeg van hun regering, van het zus en zo, van de bangmakerij met de vierde corona-golf. Hun geduld is op. En dus gaan ze met honderdduizenden de straat op en doen de revolutionaire onstuimigheid van de basis weer eens alle eer aan. Voor Duitse corona-media zijn de beelden uit het buurland schokkend; zoveel weerspannigheid en echte burgermoed, zeker na 16 jaar Merkel-gelijkschakeling en links conformisme, kennen ze uit eigen land niet. En het enige wat onze journalisten ons bij de corona-demonstraties daar meegeven, is dat veel deelnemers “geen mondkapjes” dragen.

Terwijl het om heel andere kernpunten gaat: de geplande uitbreiding van het gezondheidspaspoort, een strikte vaccinatieplicht voor bepaalde beroepsgroepen onder dreiging met ontslagen en beroepsverboden – dat alles heeft met de oorspronkelijk ook in Frankrijk beloofde “vrije vaccinatiebeslissing” net zo weinig te maken als de ontwikkeling in Duitsland, waar de alle partijen overstijgende “coronazi”-fractie gelijksoortige draconische dwangmaatregelen bijna niet kan afwachten. In totaal, aldus “n-tv”, vonden er gisteren in meer dan 150 steden, waaronder Toulon, Montpellier, Bordeaux, Marseille en Nice, demonstraties plaats.

Alleen al in Parijs zouden het meer dan 14.000 mensen geweest zijn; daar worden ze door de media echter noch “dwarse denkers” nog nazi´s genoemd, deze splijting zou zich in Frankrijk niemand permitteren. De organisatoren berichten van meer dan 100.000 demonstranten uit alle leeftijds- en beroepsgroepen, dus een “heterogeen deelnemersveld”. Aangenomen kan worden dat de aantallen nu elke week zullen toenemen en dat de druk van de straat een revolutionaire sfeer zou kunnen veroorzaken, die wel degelijk gevaarlijk kan worden voor de politiek. De Duitse regering zou er goed aan doen om hier lessen uit te trekken en de boog niet te strak te spannen met haar autoritaire corona-politieke toestand.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waar demonstraties nog zijn toegestaan: Honderdduizenden Fransen gaan de straat op tegen de corona-waanzin

 1. Bert zegt:

  In de Filipijnen kom je zonder een gif prik geen supermarkt meer in.

  Rodrigo Duterte, known for his anti-life policies and making strong threats, described unvaccinated people as ‘walking spreaders’ of COVID-19, and declared that he would call the police to restrain unvaccinated people in their homes.
  https://www.lifesitenews.com/news/philippines-president-orders-police-to-make-unvaccinated-people-stay-inside/?utm_source=featured&utm_campaign=standard

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   @Bert,

   10% heeft nu 1 prik, en 5% heeft nu 2 prikjes gehad…
   Dus 90% mag niet meer in de supermarkt komen?…
   Die gozer heeft altijd zo’n grote muil, maar er komt nooit iets van terecht.
   Gaat niet gebeuren!

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ja Ik vraag me af of de aantallen demonstranten die hier opgegeven wordt niet lichtelijk aan de lage kant zijn.
  Als er namelijk op 150 plaatsen gedemonstreerd wordt hebben we het over een gemiddelde van zeg 1.300 mensen.
  Er zal in de ene stad wel meer opkomst zijn als de andere maar dan nog is 1.300 mensen wel heel erg weinig, dus het lijkt erop dat ook N.TV de zaak flink wil downplayen.

  Geliked door 4 people

 3. Blaffertje zegt:

  Ja, Frankrijk.
  Daar durven ze wel.
  Hier krijg je ze de straat alleen op als je ze een pistool tegen het hoofd zet.
  Die calvinisten in dit land zitten liever achter hun gordijntjes ach en wee te klagen, maar durven er op straat nooit voor uitkomen.

  Geliked door 4 people

  • Leo 1 zegt:

   De Nederlander wacht weer op de geallieerden………………………..

   Woooeeeaaaaahhhhhhhh …. ha ha ha ha …….

   Brave goed gelovige maar vooral domme Hollanders hoe lang laten jullie je nu nog naaien?

   Geliked door 1 persoon

 4. Htskday zegt:

  Volgens BFM TV is er niet veel aan de hand in Frankrijk..

  Like

 5. Julia zegt:

  Sta volkomen achter de Franse demonstranten die vechten tegen de dictatuur en het vaccinatie terreur.

  Like

 6. Helena zegt:

  Er zijn ook hier in Nederland wekelijks demonstraties, alleen laat de staatsomroep dat niet zien. Vandaag was er weer een in Amsterdam, dwars door het centrum. Google eens op Nederland in Verzet Walk of Freedom.

  Like

 7. de barbaar zegt:

  het waren er volgens twittergroepen meer dan een miljoen landelijk…en dat komt meer in de richting gezien de massale opkomt in vele grote franse steden.
  Uiteraard heeft onze corrupte msm en de leugenfabriek npo het over een klein aantal…natuurlijk, stel je voor dat er in nederigland grote mensenmassa,s de fransen navolgen…
  Hun baantje s en inkomen zullen wegvallen zodra het mediapark ontruimt word door het volk en neutrale verslaggeving en nieuws gaan uitzenden…stel je eens voor….einde covidwaanzin,einde beperkingen,einde gifspuiterij…maar een herstel van het oude normaal en onze vrijheid!

  Like

 8. Julia zegt:

  Ik heb ook beelden van de demonstratie voor vrijheid gezien in Amsterdam waar o.a. ook allochtonen, anders gekleurde mensen in mee liepen dit is een voorbeeld van een multi culti samenleving die de handen ineen slaan en meelopen. Dat is een samenleving waarvoor ik dan ben ook zij hebben het recht om mee te lopen en te demonstreren tegen de dictatuur van onze politiek. Ik heb altijd gezegd sluit niemand uit maar sla alle handen in een en vorm een eenheid. Macht is kracht.

  Like

 9. Wappieman zegt:

  Wat mij nu zo bezig houd is : HOE ontstaan die
  demonstraties ??????
  Spontaan op straat , een paar mensen zijn boos en gaan marcheren en er sluiten zich vanuit alle
  huizen mensen aan ?
  Of wordt het georganiseert door diverse instanties ?
  Of zijn het politici die dit organiseren ?
  HOE ? GODVERDEGODVERDOMME , HOE ?
  Leg mij dat nu eens uit !

  Like

 10. Bas zegt:

  Berlijn

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Like

 12. Bas zegt:

  Berlijn

  Like

 13. Bas zegt:

  Like

 14. De goedgelovige zegt:

  Ik hoop op een nieuwe Franse revolutie. De guillotine mag worden vervangen door de daders persoonlijk financieel aansprakelijk te stellen voor de schade.
  Wat Duitsland betreft: Berlijn roept zèlf het nazispook weer op. Dit blijft niet zonder gevolgen.
  En daarmee is de Europese as straks aan z’n end…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s