Conclusie . . .

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Conclusie . . .

 1. Waarom is de Spoedwet al in 2019 al gemaakt door ambtenaren? Pas in 2020 zou er corona zijn

  Like

 2. Walther Metz zegt:

  Een keer trek je de conclusie politiek is een illusie een pakketje schroot met een dun laagje chroom.
  Tis da eej.

  Geliked door 1 persoon

 3. Juia zegt:

  De leugen regeert en het bovenstaande is een keihard feit. Degenen die überhaupt nog in een pandemie geloven staan er zeer triest voor en blijken een aardige kortsluiting in het denkvermogen te hebben. De volgende flut maatregel is van kracht https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/08/kinderachtig-kabinet-laat-festivals-met-beperkingen-doorgaan-maximaal-750-negatief-geteste-deelnemers-in-open-lucht/ Denk eens na domme schapen als er daadwerkelijk van een pandemie sprake zou zijn dan is zelfs 750 mensen op een hoop een groot gevaar en zouden dan een heel land kunnen besmetten. Of denkt het virus het zijn er maar 750 dus ik sla niet toe. Kort samengevat die algehele leugen rondom de pandemie is een doel voor het realiseren van de great reset en de vaccinatie terreur is een miljarden verdienmodel voor de pharma industrie, beleggers en belanghebbenden. Dream on straks weer tijd genoeg om rustig thuis verder te dromen want de plannen voor de lock downs komende herfst en winter zijn al bekokstoofd dat ook uiteraard is te danken aan de vele miljoenen die nog geloven in de grote leugen.

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Vassily Grossman en

  Why “Good” People Enable Totalitarians | Kate Wand

  Waarom ‘goede’ mensen het mogelijk maken dat totalitaire figuren aan de macht komen

  In de verschroeiende roman Life and Fate uit het Sovjettijdperk onthult Vasily Grossman de mentaliteit die totalitarisme ondersteunt, zonder fascisme of communisme te sparen.

  Grossman was als journalist aanwezig in de nasleep van de genocide op joden in Oekraïne door nazi’s en hun civiele medewerkers. Grossman beschrijft hoe de nazi’s (aangespoord door de misdaden van Stalin) eerst haatgevoelens jegens joden moesten aanwakkeren voordat burgers bevelen zouden opvolgen.

  Grossman zet de toon met een nuchtere beschrijving van hoe besmet vee wordt afgevoerd:

  “Voor het slachten van besmet vee moeten verschillende voorbereidende maatregelen worden genomen: kuilen en greppels moeten worden gegraven; het vee moet worden vervoerd naar de slachtplaats; instructies moeten worden gegeven aan gekwalificeerde werknemers.

  Als de lokale bevolking de autoriteiten helpt om het besmette vee naar de slachtplaatsen te brengen en weggelopen beesten te vangen, doen ze dat niet uit haat tegen koeien en kalveren, maar uit een instinct tot zelfbehoud.”

  Antisemieten zijn niet per se bloeddorstig, dus om naleving te verkrijgen, hebben speciale campagnes de mentaliteit van de algemene bevolking gevormd:

  “Ook wanneer mensen massaal worden afgeslacht, wordt de lokale bevolking niet meteen gegrepen door een bloeddorstige haat tegen de oude mannen, vrouwen en kinderen die vernietigd moeten worden. Het is noodzakelijk om de bevolking voor te bereiden door middel van een speciale campagne. En in dit geval is het niet voldoende om alleen te vertrouwen op het instinct tot zelfbehoud; het is nodig om gevoelens van echte haat en afkeer op te wekken.”

  Grossman legt uit hoe Stalins eerdere gebruik van haat de Duitsers hielp: “Vroeger, in dezelfde regio’s, had Stalin zelf de woede van de massa’s gemobiliseerd en deze tijdens de campagnes om de koelakken als klasse te liquideren tot waanzin aangewakkerd en tijdens de uitroeiing van de gedegenereerden en saboteurs met de ideeën van Trotsky en Bucharin.”

  Het resultaat van dergelijke campagnes is dat „de meerderheid van de bevolking elk bevel van de autoriteiten als gehypnotiseerd gehoorzaamt”. Toch is er meer nodig. In zo’n totalitaire sfeer schrijft Grossman: “Er is een bepaalde minderheid die actief meewerkt aan het creëren van de sfeer van deze campagnes: ideologische fanatici; mensen die bloeddorstig genieten van het ongeluk van anderen; en mensen die persoonlijke rekeningen willen vereffenen, iemands bezittingen willen stelen of zijn flat of baan willen overnemen.”

  “De meeste mensen zijn echter geschokt door massamoord”, merkt Grossman op: “Een van de meest verbazingwekkende menselijke eigenschappen die in die tijd aan het licht kwamen, was gehoorzaamheid.”

  Er werd een mentaliteit van gehoorzaamheid gekoesterd, die andere menselijke deugden overtrof. Grossman vraagt ​​ons van deze geschiedenisles te leren. Hij denkt na, is er “plotseling een nieuwe eigenschap in de menselijke natuur verschenen?” Grossman beantwoordt zijn vraag: “Nee, deze gehoorzaamheid getuigt van een nieuwe kracht die op de mens inwerkt. Het extreme geweld van totalitaire sociale systemen bleek de menselijke geest over hele continenten te kunnen verlammen.”

  Grossman legt uit hoe het verdelen van mensen in “waardig” en “onwaardig” werd gerechtvaardigd door de truc om humanisme opnieuw te definiëren:

  “Een man die zijn ziel in dienst heeft gesteld van het fascisme, verklaart dat een kwaadaardige en gevaarlijke slavernij het enige echte goede is. In plaats van openlijk afstand te doen van menselijke gevoelens, verklaart hij de misdaden van het fascisme als de hoogste vorm van humanisme; hij stemt ermee in om mensen op te delen in rein en waardig en onzuiver en onwaardig.”

  Grossman, wiens roman uiteindelijk in 1980 werd gepubliceerd nadat een exemplaar op microfilm uit de Sovjet-Unie was gesmokkeld, waarschuwt terecht dat de toekomst van vrijheid afhangt van onze individuele keuzes:

  “Ondergaat de menselijke natuur een ware verandering in de ketel van totalitair geweld? Verliest de mens zijn aangeboren verlangen naar vrijheid? Het lot van zowel de mens als de totalitaire staat hangt af van het antwoord op deze vraag. Als de menselijke natuur verandert, is de eeuwige en wereldwijde triomf van de dictatoriale staat verzekerd; als zijn verlangen naar vrijheid constant blijft, dan is de totalitaire staat gedoemd.”

  Slechts een paar jaar nadat Grossman de nasleep van het bloedbad in Babi Yar had waargenomen, bood een andere journalist/romanschrijver/filosoof, de Canadees-Amerikaanse Isabel Paterson, haar observaties over de menselijke natuur en vrijheid aan in haar boek The God of the Machine. Paterson schreef:


  (zie Amazon)

  “De meeste schade in de wereld wordt aangericht door goede mensen, en niet per ongeluk, verval of nalatigheid. Het is het resultaat van hun opzettelijke acties, die ze lang volharden, en die volgens hen gemotiveerd zijn door hoge idealen voor deugdzame doeleinden.”

  Paterson voegde eraan toe: “Het percentage positief kwaadaardige, wrede of verdorven personen is noodzakelijkerwijs klein, want geen enkele soort zou kunnen overleven als zijn leden er uit gewoonte en bewust op uit waren elkaar te verwonden.”

  Net als Grossman merkte ook Paterson op hoe ‘goede mensen’ schikten en zelfs miljoenen konden afslachten voor een ‘waardig object’:

  “Daarom is het duidelijk dat in perioden waarin miljoenen worden afgeslacht, wanneer marteling wordt toegepast, hongersnood wordt opgelegd, onderdrukking een beleid wordt gevoerd, zoals nu over een groot deel van de wereld, en zoals vaak in het verleden, het moet worden in opdracht van heel veel goede mensen, en zelfs door hun directe actie, voor wat zij als een waardig doel beschouwen.”

  Paterson herinnert ons eraan dat de “goede” aanjagers censuur eisen, zodat ze comfortabel kunnen blijven in hun verkeerde gedachten: “Als ze niet de directe uitvoerders zijn, staan ​​ze bekend als goedkeuring geven, rechtvaardigingen uitwerken of anders feiten verhullen met stilzwijgen en discussies beknotten.”

  Dan vraagt ​​Paterson ons om na te denken over de “ernstige fout” gemaakt door goede mensen “die niet uit eigen bewuste bedoeling zouden handelen om hun medemensen pijn te doen:”

  “Dan moet er een zeer ernstige fout zijn in de manier waarop ze hun doelen proberen te bereiken. Er moet zelfs een fout in hun primaire axioma’s zitten om hen in staat te stellen dergelijke middelen te blijven gebruiken. Er is ergens iets vreselijk mis in de procedure. Wat is het?”

  De ernstige fout waar Paterson op wijst, begint met de overtuiging dat een individu het primaire doel kan hebben om ‘anderen te helpen’ door de middelen van anderen op te eisen. Als dat valse geloof eenmaal is verankerd, is het enige mogelijke middel “de kracht van het collectief; en het uitgangspunt is dat get ‘goede’ collectief is.”

  Tirannen kunnen alleen aan de macht komen, schrijft Paterson, “met de toestemming en hulp van goede mensen:”

  “Het communistische regime in Rusland kreeg controle door de boeren land te beloven, in termen waarvan de beloften wisten dat het een leugen was zoals ze begrepen. Nadat ze aan de macht waren gekomen, namen de communisten van de boeren het land af dat ze al bezaten; en vernietigde degenen die zich verzetten. Dit werd gedaan door plan en intentie; en de leugen werd door socialistische bewonderaars in Amerika geprezen als ‘social engineering’.

  Over Stalin schrijft Paterson: “We hebben het eigenaardige schouwspel van de man die miljoenen van zijn eigen mensen tot de hongerdood veroordeelde, bewonderd door filantropen wiens verklaarde doel is ervoor te zorgen dat iedereen in de wereld een liter melk heeft.”

  Grossman vraagt ​​ons te kijken naar doelen die door totalitaire personen zijn gevormd om vrijheid uit te hollen en geweld te rechtvaardigen. Hij legde uit dat zowel het fascisme als het communisme “mensen oproepen om elk offer te brengen, om alle middelen te aanvaarden, om de hoogste doelen te bereiken: de toekomstige grootsheid van het moederland, de vooruitgang van de wereld, het toekomstige geluk van de mensheid, van een natie, van een klas.”

  Het resultaat: “Het geweld van een totalitaire staat is zo groot dat het niet langer een middel tot een doel is; het wordt een voorwerp van mystieke aanbidding en verering.”

  Wanneer een totalitaire staat ‘aanbidding’ eist, begrijpen we waarom totalitaire figuren het verhaal moeten beheersen. We weten dat de Covidocracy trouw eist aan hun enige beste manier, eerst lockdowns en nu vaccins. Tegenstanders moeten het zwijgen worden opgelegd. De overheid beweert dat het lijsten met verspreiders van “verkeerde informatie” moet bijhouden en vervolgens moet samenwerken met Facebook om ervoor te zorgen dat alleen correcte “verhalen” beschikbaar zijn. Gezondheidsambassadeurs moeten van deur tot deur worden gestuurd om het goede woord over vaccins te delen.

  Degenen die het er niet mee eens zijn, moeten worden gedemoniseerd, de onzuiveren moeten worden gescheiden van de samenleving als ze geen vaccin accepteren. Degenen die andere keuzes maken dan wij, veroordelen we mentaal en verkondigen rechtvaardig dat ze anderen bedreigen. Hoewel de lockdowns zijn beëindigd, zoals Ethan Yang schrijft, is de intellectuele oorlog tegen hen niet gewonnen.

  In 1944 schreef Ludwig von Mises in zijn boek Omnipotent Government: The Rise of the Total State and Total War: “Het ligt in de aard van de mannen die omgaan met het apparaat van dwang en dwang om zijn macht om te werken te overschatten en te streven naar het onderwerpen van alle gebieden van het menselijk leven aan zijn onmiddellijke invloed. Het beheersen van anderen door de macht van de staat “is de beroepsziekte van heersers, krijgers en ambtenaren.”

  Met andere woorden, politici, hun maatjes uit het bedrijfsleven en de gezichtsloze administratieve staat zullen hun monopoliemacht gebruiken voor destructieve doeleinden. Als totalitarisme naar Amerika komt, zal het zijn eigen smaak hebben, maar zoals Grossman en Paterson waarschuwen, moet tirannie van de burgers komen. Tijdens de pandemie hebben veel goede mensen moeite gehad om gebeurtenissen uit deze tijd te interpreteren in het licht van deze fundamentele geschiedenisles.

  Als de vrijheid in Amerika wordt belegerd, zou het verstandig zijn om ons intellectuele tempo te versnellen door aandacht te besteden aan de opkomende onliberale denkwijze die burgers vormgeeft om een ​​totalitair sociaal systeem mogelijk te maken. Er werken krachten om de menselijke geest te verlammen. We moeten onszelf niet langer bedriegen. Zonder de toestemming en hulp van goede mensen hebben totalitaire figuren geen macht. Regeringen, waarschuwde Mises, “worden alleen liberaal als zij daartoe door de burgers gedwongen worden.”

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Goh, was het maar zo dat de gemiddelde mens een cocktail is van goedheid en deugdzaamheid , in mijn wereldvisie hangt de gemiddelde persoon van lafheid en wegkijken aan mekaar .
   Verder is het zo dat als je mensen een beetje macht geeft over andere mensen, je meteen een soort verborgen Hitlerknop beroert ….dat is uit meerdere experimenten gebleken …beschaving oppervlakkig laagje vernis & groot deel empathisch gemis

   Like

   • Jan zegt:

    Verder is het zo dat als je mensen een beetje macht geeft over andere mensen, je meteen een soort verborgen Hitlerknop beroert

    Dat kon men zien in de nazi-kampen, waar de ‘gewone’ burger direct anderen in elkaar sloeg, verminkte of vermoordde

    Like

 5. top of flop zegt:

  Eens, we worden door querulanten bestuurd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Grossman Vasily » Life And Fate, hier downloaden (en nog veel meer)
  https://bookscafe.net/book/grossman_vasily-life_and_fate-152711.html

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Dat klopt en Wilders speelt het spel mee. Wilders is een fals flag operatie gestart vlak na de moord op Theo van Gogh nadat eerst Pim Fortuyn door de deepstate was omgelegd. De functie van Wilders is om als bliksem afleider en kanalisator te dienen voor mensen met opgekropte gevoelens veroorzaakt door een in hun ogen falende democratie. Niet in de ogen van de elite. Zij falen niet hun doelen worden bereikt met steun van de gecontroleerde opositie van Wilders. Door de stemmen op de PVV werden elke 4 jaar ruim 1 miljoen stemmen geneutraliseerd en wordt de schijn van democratie hoog gehouden.

  Geliked door 3 people

 8. Hovawart zegt:

  Rutte wil de jongeren bereiken om een prikje te komen halen, met z’n ‘strikte voorwaarden’ voor festivals en concerten nog eventjes de hersenloze angsthazen bang maken…….

  Geliked door 1 persoon

 9. BigLJohn zegt:

  Er heerst een nep-pandemie want men heeft Sars-Covid19 toegevoegd aan de lijst met zeer besmettelijke ziekten. Dit met de bedoeling om via nep-maatregelen een tirannie in te voeren. Al vrij snel werd een noodwet aangenomen die het kabinet de mogelijkheid geeft om deze noodwet eindeloos te verlengen om zo onze burgerlijke grondrechten voorgoed onmogelijk te maken. Viruswaarheid spande een kort geding aan tegen die noodwet, won het geding, maar in een minimum van tijd en met een maximum aan snelheid voerde het kabinet een nieuwe noodwet in. Dit in combinatie met verkiezingen die in het vervolg ook gestolen gaan worden doet ons niet anders concluderen dat de tirannie een voldongen feit geworden is. Hopelijk kan advocaat Dr. Werner Fuellmich genoeg rechters zover krijgen dat deze nachtmerrie eens en voorgoed gaat verdwijnen.

  Geliked door 3 people

 10. Bas zegt:

  Ondertussen
  https://www.ewmagazine.nl/nederland/opinie/2021/07/de-europese-unie-geloven-in-sprookjes-240705w/

  De Europese Unie: geloven in sprookjes
  Zeven jaar was Jelte Wiersma EW’s correspondent in Brussel. Hij zag hoe Duitsland en Frankrijk een rijk hebben gebouwd dat verrot is.

  De Luxemburgse oud-Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zei het zo: ‘Als het serieus wordt, moet je liegen.’ Daarmee vatte hij in één zin samen hoe de Europese Unie zich sinds 1950 heeft kunnen ontwikkelen: door burgers voor de gek te houden. Zeven jaar Brussel betekende vooral zeven jaar onzin ontmaskeren. Dat begint al met de naam. De Europese Unie. Of in het dagelijks spraakgebruik: ‘Europa’. De Franse president-generaal Charles de Gaulle liet er in zijn tijd geen misverstand over bestaan wat dat betekent: ‘Europa is Frankrijk en Duitsland, de rest is versiering.’

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Het project covid 19 dat in de perceptie verwijst naar een niet bestaande fantasie ziekte (waarop overigens een patent is aangevraagd gelijk als ook een patent is aangevraagd op het artificiële virus Sars Cov 2) is voor de insiders het acroniem voor Certificate Of Vaccination ID.

  De vaccinaties hebben niets met gezondheidszorg te maken maar zijn een misleidende strategie om in werkelijkheid mensen in te spuiten met stoffen die het in de nabije toekomst mogelijk maken (de overblijvers) de mens als biologische entiteit te verbinden met de cloud. Daarnaast wordt het menselijk lichaam ook gebruikt om te dienen als biometrische entiteit die naast het vaststellen van identificatie via een nummer ook de mogelijkheid te scheppen om aan deze biometrische identiteit een crypto currency te koppelen en een social credit systeem.

  Het Certificate Of Vaccination ID gaat ons oude sofinummer vervangen.

  Als dit verwezenlijkt is dan ontstaat er een nieuw slavernij systeem zonder een middenklasse. De middenklasse gaat helemaal weggevaagd worden gelijk zoals dat ook was binnen communistische systemen. Het is van belang voor de heersende elite dat de middenklasse opgeheven wordt omdat dit de controle over het resource trans humane mens enorm vergemakkelijkt.

  Een middenklasse is initiatief vol en zoekt naar nieuwe wegen om het eigen geluk na te streven en te vervullen. Dit type mens mag niet meer bestaan en vormt een gevaar voor de technocratische elite. We zitten nu in het proces dat de laatste puntjes op de zogenaamde i worden gezet om het proces van absoluute volgzaamheid van de massa te voltooien. Zodra iedereen is ingespoten klapt de val dicht.

  Vijftig jaar geleden zo ongeveer werden de eerste stappen gezet door de mens te brainwashen met het idee dat hij een parasiet is die de aarde uitput. Via allerlei millieu groeperingen die moesten voorspiegelen dat het allemaal grass root was (wat het in werkelijkheid natuurlijk niet is) werd deze gedachte steeds steviger verankerd in de menselijke psyche. Vooral de kinderen binnen het onderwijs waren gewillige slachtoffers voor deze indoctrinatie processen.

  Later kwam daar nog de klimaat propaganda bij waarbij de mens wijs gemaakt werd dat hij een schadelijke producent is van CO2 (nota bene naast zuurstof het meest belangrijke gas voor biologisch leven) en dat de activiteiten van de mens terug gedrongen moeten worden zodat de productie van CO2 omlaag gebracht wordt voor de immaginaire klimaat opwarming. Klimaat opwarming veranderde later in de ongrijpbare term klimaat verandering.

  Zoals alle totalitaire systemen gebruiken ook de globalisten in hun taal veel eufemismen. Eufemismen die moeten verdoezelen wat de echte issue’s zijn achter de misleidende termen.
  Veel van die Eufemismen dwalen nu als mantra’s door de hoofden van de mensen. Er is geen ontsnappen aan want de indoctrinatie machine met zijn NLP boodschappen gaat 24x7x365 door.

  Duurzaamheid, klimaat verandering, bestrijden armoede, schone energie, inclusief, basis inkomen, recht op vaccinatie, water beheer, voedsel beheer, smart cities. De lijst is veel langer maar om het echte verhaal van totalitaire controle achter deze eufemismen te zien is lastig voor de gemiddelde mens. Via indoctrinatie is hun geleerd dat dit allemaal positieve zaken gaan worden en ze geloven er 100% in.

  We zitten nu in de eindfase en de technocraten van de NWO gaan nu voor de kill. Zij kunnen niet meer terug want ze zijn al te ver gegaan. Het is nu een kwestie van leven en dood geworden. De dood voor een ooit relatief vrije samenleving of de dood van een alle vrijheid vernietigende technocratie van het globalisme. Wat gaat het worden. Het zal niet lang meer duren of het licht gaat weer aan of het zal voor altijd donker worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s