Deze willekeur is gevaarlijk!

(Door: Julian Reichelt – Vertaling: E.J. Bron)

Duitse staat verbiedt “Querdenker”-demonstraties, maar andere niet

Wat onze liberale samenleving uitmaakt, is het subtiele verschil tussen verbieden en toestaan. In de vrije samenleving is toegestaan wat niet verboden is. In de hoofden van veel politici heeft corona tot een gevaarlijk, maar zeer gemakkelijke andere manier van denken geleid: plotseling is datgene verboden wat niet minzaam is toegestaan. We hebben ons razendsnel verwijderd van het idee dat onze rechten niet te weigeren, niet af te pakken zijn, omdat het gewoon rechten zijn, grondrechten. Plotseling praten we er over aan wie welk recht wordt “teruggegeven”. En steeds meer bekruipt me het gevoel: rechten heeft diegene die de wensen van de regering volgt.

Rechten heeft diegene die de wensen van de regering volgt

Recht lijkt steeds vaker wat de regerenden bevalt. Twee weekends in onze hoofdstad, waarin ons parlement zetelt, dat echter wegduikt voor de belangrijkste vragen van onze vrijheid: een week geleden de Christopher Street Day (CSD), gisteren de verboden demonstratie van de “Querdenker”.

Verboden “Querdenker-demonstratie: duizenden demonstranten, 600 arrestaties in Berlijn

Een week geleden zag ik tienduizenden mensen op straat, heel dicht op elkaar, zonder mondkapje, dansen, zingend, feest vierend, arm in arm. Een mooie en – na alles wat men inmiddels weet – pandemisch volkomen ongevaarlijke aanblik.

Zondag zag ik overal politie in de stad. Bij uitritten en opritten van autosnelwegen. De Duitse hoofdstad afgesloten. Blauw zwaailicht, helikopters, sirenes.

Rechtbanken hebben de verboden “Querdenker”-demonstratie bevestigd. Dat kun je rechtsstatelijk noemen, ik zeg echter: in Berlijn is ondertussen te veel politiek. Justitie, die criminelen om politieke redenen niet meer vervolgt, omdat ze als “bont” gelden – krakers bijvoorbeeld.

Of ook de politie, die een week geleden over de CSD serieus beweerde: “Men heeft zich principieel gehouden aan het hygiëneconcept (…). Ook al willen sommigen het anders zien.” Nee,, enkele anderen wilden het niet “anders zien”. Het was gewoon gelogen, openlijk en schaamteloos gelogen en in tegenspraak met alles wat elk mens op straat kon zien.

Laten we het dus zo even ongemakkelijk vastleggen: wanneer de rechtsstaat moet liegen om zichzelf nog te rechtvaardigen, dan wankelt hij. Wanneer de rechtsstaat begint te geloven minzaam om te kunnen springen met grondrechten, ze toestaan of afpakken zoals op dat moment bij de politiek van de regering past, opent hij de poorten voor iedereen die hem willen afschaffen.

En ik vraag me af: Kan de mondkapjesplicht in de open lucht, waaraan zich zo goed als niemand meer houdt, werkelijk zwaarder wegen dan het grondrecht van de vrijheid van vergadering?

In Thüringen werden honderden mensen met een braadworst naar de vaccinatie gelokt. Maar in plaats van deze zachte en blijkbaar succesvolle weg van de premie in het hele land te bewandelen, dreigt onze regering met het duurzame afpakken van de vrijheidsrechten. Wie vrijheidsrechten afpakt om iets door te drukken, moet zich van dwang laten beschuldigen. Wie daarentegen protest onderdrukt door politie en justitie in te zetten, valt de liberale samenleving aan.

Met identieke methodes zou een regering ook de CSD kunnen verbieden. De mogelijkheid daartoe creëren juist al diegenen, die zich bij Angela Merkels politiek van de angst aan de goede kant wanen.

In een samenleving, waarin een ieder zichzelf door vaccinatie kan beschermen, mag de staat het virus niet bestrijden door grondrechten te beperken – en al helemaal niet naar overtuiging. Geen enkele voetbalwedstrijd, geen CSD, geen Black-Lives-Matter-demonstratie, geen spontane party in de open lucht heeft tot nu toe tot het gevaar geleid dat men de ongewensten in de schoenen schuift.

Ons gezondheidssysteem was nooit overbelast en zal het vanwege de vaccinatie nog veel minder zijn. Demonstraties, om het even van wie, bedreigen onze longen niet.

Geweldplegers met alle hardheid van de wet vervolgen

Persoonlijk stuit me de “Querdenker”-beweging tegen de borst. De geweldplegers onder hen, die politieagenten en andere burgers aanvielen, moeten keihard vervolgd worden. Ik beschouw velen in de beweging als verwarde samenzweringsideologen. Maar ik heb ze zondag door Berlijn zien trekken en er gaat van hen heel duidelijk niet meer of minder een bedreiging voor de gezondheid uit dan van een zonnige, overvolle zaterdag op de Kurfüstendamm of de Königsallee.

De staat zou niet het tegenovergestelde moeten beweren om zijn mening door te drukken. De staat mag niet mogen verbieden, omdat hij een andere mening heeft. En nooit zou een staat zo lichtvaardig moeten beweren dat de mening van anderen de dood zou brengen.

Deze angstwekkende bewering wordt steeds meer de geestelijke pandemie in ons land.

Bron:
bild.de
Door: Julian Reichelt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Deze willekeur is gevaarlijk!

 1. Bas zegt:

  https://reitschuster.de/post/berlin-demonstrant-stirbt-nach-festnahme-durch-die-polizei/

  Berlijn: betoger sterft na arrestatie door politie
  Gedocumenteerd politiegeweld, geïndexeerd als een porno

  Een 49-jarige sterft aan een hartaanval na te zijn gearresteerd in Berlijn. Boris Reitschuster heeft meer foto’s van de politie-aanvallen verzameld. Meer dan eens moest de journalist zich luidkeels verdedigen tegen aanvallen van de politie (zie hier). In fragmenten uit zijn een uur durende livestream toont Reitschuster ook meedogenloos het soms weerbarstige gedrag van de demonstranten tegen de politie – maar absoluut niets rechtvaardigt wat de opnames laten zien van aanvallen van de staat tegen haar burgers. Beelden die bedoeld zijn om toekomstige demonstraties af te schrikken?

  Like

 2. Kees zegt:

  Duitse politie agenten konden zich weer eens uitleven, het blijven per slot van rekening Duitsers.

  Like

 3. Boike zegt:

  De verlichte elites voeren met kadaverdiscipline de satanische opdrachten van de opperduivel krampachtig en klakkeloos uit, zonder ook even hun eigen naprakkedenkizeerverstand te raadplegeen, en dulden geen tegenspraak.
  “Befehl ist Befehl”. “Heil Satan !!!”
  En later zullen ze beweren: “Wir haben es nicht gewusst”.

  Like

 4. Bob zegt:

  Als de rechterlijke macht politieke beslissingen
  neemt dan is er geen recht staat meer en zeker
  geen onafhankelijk recht.
  Recht is als de overeengekomen wet wordt gehandhaaft.
  Onze persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid
  wordt ons afgenomen.
  OOk als je je je prikken met het vocht dat vaccin wordt
  genoemd wordt je ondedrukt, dat gebeurt als er
  een tirannie heerst.

  Like

 5. Bas zegt:

  https://pbs.twimg.com/media/E7opsRRXIAE0djr?format=jpg&name=large

  Een brief gestuurd naar ouders van schoolgaande kinderen in Australië.
  Kinderen mogen weer naar school ‘op voorwaarde’ dat ze zijn ingeënt!

  Dat is waar we naartoe gaan.

  Vaccins zullen niet ‘technisch’ verplicht zijn, maar het leven zal verdomd bijna onmogelijk zijn als je weigert een prik te krijgen

  Like

 6. Bas zegt:

  Depopulatie!!!
  Amerika’s meest geheime inlichtingendienst Deagel voorspelt ontvolking van de wereld door COVID-19-CRISIS

  Australie 2017 populatie van 23 miljoen

  Voorspelling voor 2025:
  Australië 2025 populatie van 15 miljoen

  Wat is het plan voor de 8 miljoen mensen die ineens ‘verdwijnen’….?

  https://pbs.twimg.com/media/E7sIK3ZXoAAqc-a?format=jpg&name=900×900

  https://eindtijdnieuws.com/deagel-com-verwijderde-depopulatie-voorspelling-voor-2025-nederland-minus-1-miljoen-mensen/

  America’s Most Secret Intelligence Agency Deagel Forecasts Depopulation Of The World From COVID-19 CRISIS
  juni 29, 2021

  Deagel.com verwijderde depopulatie voorspelling voor 2025 |
  Nederland minus 1 miljoen mensen
  Amerika’s meest geheime inlichtingendienst, Deagel, voorspelt depopulatie van de wereld door de COVID crisis en Great Reset. Voor Nederland voorspelt Deagel een bevolkingsafname met 1 miljoen mensen!

  April 2021 – Eén van Amerika’s meest geheime inlichtingendienst voorspelde in haar rapport de depopulatie van de wereld als gevolg van de crisis door Covid en de Great Reset, onder andere.
  De landen voorheen bekend als tweede- en derdewereldnaties stellen zij op dit moment als een onbekende. Hun lot zal afhangen van de beslissingen die zij in de toekomst nemen. En wanneer ze vast blijven zitten aan de voormalige wereldorde in plaats van de Nieuwe Wereldorde, zullen ze ten onder gaan.

  Deagel is een particuliere online bron voor de militaire capaciteiten van de natiestaten van de wereld. De prognose voor 2025 voor vele landen is ronduit schokkend. Daarin voorspellen ze alleen al een vermindering van 70% van de bevolking van de Verenigde Staten, en dan hebben we het nog niet eens over de andere landen gehad.

  Like

 7. karton zegt:

  Deze willekeur is héél gevaarlijk.
  In linkse dictaturen, Belarus enz., zijn demonstraties van andersdenkenden eveneens verboden, echter……..de demonstratie komt er wel met als gevolg een dagenlange veldslag tussen de demonstranten én politie/leger.
  Als een dergelijke veldslag in één of meerdere West-Europese landen zou plaatsvinden als gevolg van een “verboden demonstratie” door andersdenkenden, gaat de afloop geheel anders worden.
  De reden is vrij eenvoudig : in West-Europese landen zijn ongelooflijk veel vuurwapens in omloop onder deze andersdenkenden en deze vuurwapens zullen ongetwijfeld gebruikt gaan worden.
  Het kookpunt onder de z.g. andersdenkenden is nóg niet bereikt maar het nadert wel !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s