Vrees voor een toestroom van Afghaanse migranten: “Turkije zal niet de grensbewaking of het vluchtelingenkamp van de EU zijn”

Migranten op straat in de buurt van de Oost-Turkse grensstad Tatvan.

(Vertaling: E.J. Bron)

Op grond van de versnelde aftocht van de Amerikaanse troepen en de gevechten met de Taliban proberen steeds meer Afghanen uit hun land te vluchten. Turkije is geen buurland van Afghanistan, maar als tussenstation steeds vaker het doel van deze Afghanen. De autoriteiten in Ankara versterken daarom uit angst voor een toestroom hun grens met Iran.

“De vliegtuigen uit Kaboel zitten vol”, zegt de onderzoeker en medeoprichter van het Samuel Hall Research Centre in Kaboel, Nassim Majidi. “De middenklasse vertrekt en diegenen die het zich niet kunnen permitteren, nemen de route naar Pakistan of Iran”, wat de enige mogelijkheid is om in Turkije te komen, voordat ze wellicht hopen Europa te bereiken.

Iran neemt sinds lang Iraanse ballingen op en geeft hen de vluchtelingenstatus. Maar ook hier is de situatie in de afgelopen jaren onder invloed van de Amerikaanse sancties verslechterd. “Steeds meer Afghaanse families verlaten Iran, waar ze gewoond hebben en opgegroeid zijn, om naar Turkije te gaan, en als ze aan de Turkse grens worden aangehouden, worden hun vluchtelingenpapieren van hen afgepakt voordat ze naar Afghanistan worden uitgezet”, klaagt Nassim Majidi.

Op dit moment wordt er een betonnen muur gebouwd van drie meter hoog. Die zal uiteindelijk 295 kilometer lang worden. De muur wordt voorzien van prikkeldraad, een brede gracht en ongeveer honderd wachttorens. Van de muur is al 110 kilometer klaar.

Ook Turkije, dat al 4 miljoen Syriërs en honderdduizenden Afghanen heeft opgenomen, laat Europa weten dat het een nieuwe toestroom niet aankan. “Turkije zal niet de grensbewaking of het vluchtelingenkamp van de EU zijn”, verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken deze week. Daarmee reageerde het op de uitlatingen van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, volgens welke Turkije over de beste voorwaarden voor de opname van Afghaanse vluchtelingen zou beschikken.

(Bron: rfi.fr en la-croix.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vrees voor een toestroom van Afghaanse migranten: “Turkije zal niet de grensbewaking of het vluchtelingenkamp van de EU zijn”

 1. Julia zegt:

  Wat maakt het nog uit Europa is toch al een zinkend schip dat de komende jaren heel langzaam de diepte in verdwijnt en niet meer is te redden. Met dank aan de onbenullen en machteloze linkse idioten binnen de politiek en aanhangers hiervan.

  Geliked door 2 people

 2. jack black zegt:

  Die rooie linkse klootzakken leveren ze vrijhuis naar Nedrigland !
  “Sea Watch 3” rettet Hunderte Geflüchtete von überfülltem Boot
  Aktualisiert am 02.08.2021, 08:26 Uhr
  Das deutsche Rettungsschiff und das französische Boot “Ocean Viking” haben zurzeit insgesamt etwa 670 gerettete Geflüchtete an Bord. © Reuters

  Like

 3. Marc zegt:

  Qua oppervlakte is Turkije het meest geschikte gebied. Per vierkante kilometer is daar meer ruimte dan waar ook in Europa. Bovenal is de islam een cultuurvreemde ideologie dat wel thuishoort in Turkije, maar niet in West-Europa. Waar ze in Afghanistan nog aan kindhuwelijken doen, doen ze in Turkije aan het huwen van 2e of 3e vrouwen, bij voorkeur niet-islamitische die ze dan volgens de koran mogen onderdrukken en mishandelen naar believen.

  Like

 4. Jean zegt:

  …..dus halen we het gewelddadig volkje maar naar Europa zodat de Europeanen kennis kunnen maken met het barbaars geweld.
  Goed bezig volksverraders, hoogtijd dat wij jullie gaan afstraffen bij de eerstvolgende verkiezingen die voor mij reeds morgen mogen plaatsvinden want we hebben het gehad met jullie smerig wanbeleid wat beter kan gezegd worden als lijdensweg voor de Europeanen die dagelijks beroofd en vernederd worden door dat EU tuig dat decadent ligt de zakken te vullen, kijk maar naar die Nederlander en die Belg uit het Gentse waar ik zelfs de naam niet meer wil van uitspreken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Claudia Millenaar zegt:

  Dan moet Turkije ze in eerste instantie al niet binnenlaten. Ik meen dat zij dat nog altijd zelf kunnen bepalen. Europa kan ook geen nieuwe instroom aan, hier in NL zijn we ook vol!

  Like

 6. Johan zegt:

  Wat hebben de Amerikanen ( en ook de Nederlanders) in godsnaam gedaan in Afghanistan de afgelopen 20 jaar ?
  Je zou toch verwachten, dat er een voorbeeldland met een voorbeeld-demokratie achtergelaten wordt, nu men zich terugtrekt ?

  Geliked door 1 persoon

  • Zeeuwse Babbelaar zegt:

   Amerika, een voorbeeld democratie ?
   Hier kan Anneke het niet mee eens zijn.
   Een NEP-democratie….De politieke regie-kaarten zijn eeuwen geleden al geschud.
   Door de vrijmetselaars ellendelingen en hun mede-aanhangers, de (na-oorlogse) Bilderbergers. Met als voorman, ‘onze’ wijlen prins Bernhard von Lippe Biesterfeld.
   Ja, de echtgenoot vn oud koningin Juliana.

   Like

 7. Bob zegt:

  Waar blijven de demonstraties tegen
  de bouw van de muur tussen Turkije en
  Iran.Her LIJKT dat de westerse regeringen,
  de grootste organisatie van mensen
  smokkelaars , mensen in zo’n situatie
  manoevreren dat ze deze situatie
  trachten te ontkomen.
  Dat is het creeren van vluchteling probleem.
  De VN vaart er wel bij.

  Like

 8. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  Erdogan zal de Turkse ‘tuindeuren’ wijd openzetten en alle komende ‘nieuwe Europeanen’ zullen ons continent platlopen !
  Verpletteren, als hun plannen (überhaupt) slagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s