Laschet op de korrel: “Gigantische mislukkeling”

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

De afstand van grote delen van de bevolking tot de politieke klasse is zowel dit jaar als vorig jaar groter geworden. Dat moest de rampentoerist en kanselierskandidaat van de CDU/CSU Armin Laschet pijnlijk ondervinden in het Rhein-Erft-district. De omgang van de mensen met hem was onbehouwen en onbeleefd. Deze reis had hij zich kunnen besparen.

In de overstromingsgebieden in het westen van Duitsland hadden waarschuwingssystemen en delen van de catastrofe-bescherming gefaald. Veel gedupeerden maken duidelijk de politieke klasse verantwoordelijk voor meer dan 100 doden en dat deel van de materiële verwoestingen dat door een evacuatie van de desbetreffende regio´s op de dag voor het hoogwater te vermijden geweest zou zijn. Helemaal ongelijk hebben ze daarmee blijkbaar niet.

Ook de gebeurtenissen op 1 augustus 2021 in Berlijn hebben gezorgd voor een nog diepere splijting in de bevolking. Dat de staatsmacht flikflooit bij de Christopher Street Day, tegenover grotendeels burgerlijke demonstranten tegen de omstreden corona-maatregelen van de regering daarentegen de knuppel uit de zak laat, heeft ook bij de anders goed bedoelende commentatoren in het massa-mediale bedrijf voor ontzetting gezorgd. De politieke ideologisering van het handelen van de de staat maakt vorderingen. Daarbij dreigt voor de democratie en de rechtsstaat het gevaar om onder de wielen terecht te komen.

Een openlijke opstand zal er in Duitsland niet komen. Want de bierprijzen zijn en blijven laag, en ook goedkope, vette worst en vette aardappelproducten houden de plebejers goedgehumeurd. De weg naar vernieuwende veranderingen is lang en moeizaam. Waar echter de grote worp voor een ommekeer binnen de gevestigde politieke verhoudingen vandaan zou kunnen komen, kan niemand zeggen. Dat is een goede voorwaarde om boven de kleine, politiek zeer geïnteresseerde kring uit mensen tot nadenken te stemmen. De constante druppel holt de steen uit…

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Laschet op de korrel: “Gigantische mislukkeling”

 1. karton zegt:

  Ik zag het “optreden” van deze neo-nazi in ‘t rampgebied. Wát een min kereltje. Geen enkele empathie en toen hij wat vervelende opmerkingen te horen kreeg, was hij binnen 10 seconden auf der Flucht ! Der Feichtling , ze hadden hem “ auf der Flucht moeten erschiessen !!”

  Geliked door 3 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Laschet is gewoon de volgende buikspreekpop die het verhaal van Timmermans moet ondersteunen Klimaat en zo maar dat tientallen waarschuwingen uit het buitenland niet door de Duitse overheid genegeerd werden word zoals gewoonlijk weer verder nergens benoemd

  Like

 3. Andre zegt:

  Wat is dat CDU toch een zielig Klaus Schwab zooitje bij elkaar. Het zal wel weer aan mij liggen maar in het midden van het beeld lopen een paar mensen met wel erg grote maskers. Ze zullen het vast voor een ander doen. Tijd voor een fles wijn……

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Alles goed en wel, maar er ontbreekt hier iemand die niet wordt bekritiseerd, namelijk de minister-presidente van de deelstaat Rijnland-Palts, Malu Dreyer. Ze is van de SPD. De ergste verwoesting was in het Ahrdal, maar mevrouw Dreyer is onschuldig omdat ze socialiste is.
  Het is verkiezingstijd in Duitsland, en zowel Laschet als Baerbock zijn zwak. En plotseling is er een alternatief, Olaf Scholz van de SPD. Een linkse hardliner. Hij heeft opeens grote kansen.

  Like

 5. Stefan zegt:

  Het volk is ontwapend, en murm belast.
  Weerstand is niet meer mogelijk.
  Criminelen en politiek hebben de macht.
  Zoals voorspeld, zal de 4e wereldoorlog met stokken en stenen uitgevochten worden.
  Maar ik mag hopen dat de daders berecht worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s