NGO´s zijn politieke knokploegen

(Door: Hans S. Mundi – Vertaling: E.J. Bron)

De linksgeoriënteerde Heinrich-Böll-Stichting ziet de democratie in gevaar, omdat zogenaamd in de hele wereld de zogenaamde NGO´s door “regeringen vervolgd” en bestreden worden. Welnu, in China, Rusland en Iran wordt alles wat niet volledig op de politieke lijn ligt, vervolgd en bestreden. Dat echter zegt nog lang niet veel over de politiek-morele of gewoon inhoudelijke kwaliteit van de “niet gouvernementele organisaties”.

Integendeel. Ook al heeft op dit terrein vroeger nog een leger van idealisten tegen de honger in de wereld of voor het behoud van het regenwoud overzichtelijk en wel degelijk te begrijpen actie gevoerd, nu valt op hoezeer het imago van de NGO´s volkomen diffuus beoordeeld wordt – omdat gewoon niemand meer snapt wie waar voor staat en vooral wat er achter zit…

Een Italiaanse officier van justitie heeft zijn beschuldigingen tegen hulporganisaties in de Middellandse Zee aangescherpt. “Volgens mij zou het kunnen zijn dat enkele NGO´s door smokkelaars gefinancierd worden”, zei Carmelo Zuccaro donderdag op de tv-zender RAI 3, nadat hij NGO´s – ook uit Duitsland – al had beschuldigd van samenwerking met Libische smokkelaars bij de redding van migranten in de Middellandse Zee. “De aangelegenheid zou zelfs nog verontrustender kunnen zijn”, zei hij. Enkele NGO´s zouden volgens hem het doel kunnen hebben om “de Italiaanse economie te destabiliseren om daar voordeel uit te halen.”

Wat zelfs het serieuze “Handelsblatt” plotseling doet opschrikken, zou een serieuze politiek normaal gesproken ook wakker moeten doen worden en doen overgaan tot een ernstige behandeling van de spelers en de achtergronden. Normaal gesproken. Maar deze naar verhouding normale tijden zijn voorbij. Een Duitse bondskanselier opent anno 2015 plotseling alle Duitse grenzen en overstroomt het land met asielzoekers uit de hele wereld, voornamelijk jonge, krachtige mannen, dikwijls analfabeten en volledig onontwikkelde personen.

Motto: Grenzen zijn nu eenmaal niet te beschermen. En hier wordt het opvallend interessant: in het gevolg van deze schijnbaar willekeurige daad van de bondskanselier verschijnen er plotseling talrijke NGO´s in beeld, die deze grensopening en quasi grenzeloze immigratie allemaal begeleiden, steunen en verdiepen. Bij de VN worden plotseling “Resettlement”-programma´s en oproepen in omloop gebracht, die een heel andere verdenking doen vermoeden. De immigratie in een land als Duitsland is als daad van destabilisering bedoeld en wordt via pseudo-humane praatjes van de bondskanselier en haar leger van NGO´s evenals mediale hulptroepen doelbewust ondersteund. Wie bij zulke plannen aan de touwtjes trekt, zou toch eigenlijk verdomd veel geld moeten hebben. En – kijk eens aan – je hoeft alleen maar even op Wikipedia te kijken en er wordt al gezegd: “Meestal financieren non gouvernementele organisaties zichzelf via lidmaatschapsbijdragen en schenkingen. Grotere NGO´s beschikken vaak over jaarbegrotingen van miljoenen. Het jaarlijks budget van ´Foodwatch´ bijvoorbeeld bedroeg in het jaar 2007 circa € 920.000,-”. Aha.

Het gaat om miljarden van de belastingbetaler. Alleen al tussen 2014 en 2017 heeft de Europese Commissie ongeveer € 11,3 miljard ter beschikking gesteld aan lobby-organisaties “van algemeen nut”.

Brussel – De Europese Rekenkamer bekritiseert de financiering van non gouvernementele organisaties (NGO´s) door de Europese Commissie. “De wijze waarop EU-middelen via NGO´s beschikbaar gesteld worden, moet tranparanter worden”, staat er in een speciaal rapport van de Rekenkamer, dat eind januari aan de begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement gepresenteerd dient te worden. Het systeem van de indeling van organisaties als NGO zou niet betrouwbaar zijn, waarschuwen de controleurs. Tussen de algemene directies van de Europese Commissie zouden verschillende criteria gehanteerd worden welke organisatie als NGO worden erkend. Bovendien zou de Europese Commissie niet over de noodzakelijke informatie beschikken hoe de financiële middelen gebruikt worden. Als het gaat om de uitbetaling van structurele hulp, dan kijkt de Europese Commissie beter. Het gaat om grote bedragen: tussen 2014 en 2017 heeft de Europese Commissie naar schatting € 11,3 miljard belastinggeld aan NGO´s beschikbaar gesteld. Ook de Duitse Milieuhulp (DUH) behoort tot de organisaties in Duitsland die al jarenlang financiële ondersteuning uit Brussel krijgen. Op dit moment krijgt de DUH bijvoorbeeld voor een campagne, die moet lopen van 2016 tot 2019, een subsidie van € 521.834,- uit Brussel.”

En nu wordt alles duidelijk. Het in scene zetten van de politieke cultuurstrijd als bedoeling van kleine burgers, die zich in de weekenden aaneensluiten om zich voor of tegen iets in te zetten, is een dik, vet sprookje. Tot aan de al lang stevig gevestigde ecolinkse lobby toe wordt er nog steeds aan dit sprookje geknutseld, worden de kameraden, die stram voor eco-socialistische doelen marcheren en als politieke huurlingen ook de tegenstander in een kwaad daglicht moeten stellen, als “activisten” schoon gepraat en wordt er driest gelogen over hun keiharde politieke strijd als burgerlijke, maatschappelijke betrokkenheid.

Na maanden van vijandige regeringspropaganda en pesterijen met behulp van de anti-NGO-wet heeft de Open Society Foundations (OSF) van de Amerikaanse miljardair George Soros aangekondigd om haar kantoor in Boedapest met meer dan 100 medewerkers naar Berlijn te verplaatsen. Reden zou de “toenemende regressieve politieke en wettelijke” omgeving in Hongarije zijn. De beslissing werd volgens OSF genomen n.a.v. De plannen van de Hongaarse regering om het “Stop Soros”-wetpakket door te drukken. Het zou het werk van NGO´s op het gebied van migratie en vlucht enorm beperken… Maar in de afgelopen jaren heeft Orbán Soros tot staatsvijand nr. 1 uitgekozen. Voor en tijdens de verkiezingsstrijd betreffende de parlementsverkiezingen in april waarschuwden enorme affiches van de regering voor de vermeende Soros-plannen om “miljoenen migranten naar Hongarije te lokken”.

Hier valt het laatste gordijn. Vrije burgers voor iets? Nee. Geschoolde kaders en ook Soros-spelers bedrijven hersenspoeling installaties waar politieke huurlingen uit tevoorschijn kruipen om op de niet ecolinkse, geen gender willende, politiek “incorrecte” mensheid af te gaan om een helder gedefinieerde agenda van de machtigen en regerenden door te drukken en verzet door daden/actie en massale propaganda te breken. NGO´s zijn dus niets anders dan het speelgoed van de rijke en superrijke elites, die ons op hun klimaat-, gender- en hervestigingsplannen trakteren. Het moet er uitzien als burgerwil wat de elites tegen de wil van de bevolkingen doordrukken. De goede NGO van hiernaast krijgt dienovereenkomstige zendtijd en kan haar ideologische magere kwark op elk moment en in bijna elke talkshow “onafhankelijk” uitscheiden. NGO´s zijn geen democratisch gelegitimeerde onderzeeboten, ze maken deel uit van de meest kwade afspraken van de politieke klasse, en zijn daarbij alles behalve onafhankelijk. Ze horen voor een tribunaal.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Hans S. Mundi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op NGO´s zijn politieke knokploegen

 1. Klaas zegt:

  +++ ROFLOL +++ pigs do fly +++

  +++ ROFLOL +++ pigs do fly +++

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Het gaat om miljarden van de belastingbetaler. Alleen al tussen 2014 en 2017 heeft de Europese Commissie ongeveer € 11,3 miljard ter beschikking gesteld aan lobby-organisaties “van algemeen nut”.
  Vooral dit deel maakt een en ander nog meer duidelijk.
  Zoals steeds meer boven komt word ons eigen belasting geld gebruikt om heel Europa naar de gallemiezen te helpen, en op het moment dat Viktor Orban daartegen in verzet komt moet hij gedemoniseerd worden in Brussel.
  Ik heb al meer aangegeven dat we niet meer bestuurd worden door regeringsleiders maar door Lobbyisten die betaald worden door Europa.
  Ook in Den Haag is een grote lobby aanwezig van allerlei NGO’s en aanverwanten.
  In ieder geval zal hopelijk snel het hele klimaatcircus van Timmermans onder vuur komen liggen want ook die shit wordt door lobbyclubs de juiste richting in gestuurd.
  Daarbij moet ook eens goed gelet worden waartoe gelobby’t wordt.
  Het zijn in principe allemaal ongrijpbare zaken voor de gewone burger.
  Kijk naar klimaat, totaal niet te begrijpen en voor de burger te controleren, maar een aantal universiteiten zullen wel even uitleggen dat we naar de kloten gaan en laat nou net die universiteiten linkse bolwerken zijn.
  Kijk naar corona, wat ondertussen als een grote hoax is ontmaskert, maar wel totaal ongrijpbaar voor de gewone burger want er wordt gevraagd naar het bewijs van het bestaan van corona, maar het bewijs is na dik 1,5 jaar nog steeds niet geleverd.
  De wijzigingen van de definitie “vluchteling” die plots een heel andere status kreeg en het waren niet ineens meer de vervolgden maar een hele rits regels die opgesteld werden om maar meer en meer profiteurs binnen te halen en nog steeds is niemand serieus op zoek naar de echte financiers van deze NGO’s en ook niet naar de financiers van clubs als Antifa.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Dus voor de wakkeren onder ons,die extreem linkse multi miljardair george soros steunt en financierd de extreem linkse ratten NGO,s.soros is verantwoordelijk voor de invasie van europa met de soldaten van allah,en de illegalen karavanen van zuid amerika naar de VS.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Klare taal, ze zouden opgejaagd moeten worden als toentertijd, men achter de communisten aan ging in Amerika. Zou weer moeten lijkt mij.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Bob zegt:

  De NGO’s, MSM en regeringen zijn een
  POT NAT er wordt een waas overheen gelegd
  zodat het niet doorzichtig wordt.
  Soms lekt er een druppel die bewuste
  kijker laat zien hoe het werkt.
  Het creeren van bepaalde zaken, immigratie,
  covid 19 zet de massa telkens op het verkeerde
  been om dat door te drukken wat ze van plan
  zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s