Antiracisme waan: Amerikaanse Democraten willen 1.441 (!) “racistische” plaatsnamen wijzigen

(Vertaling: E.J. Bron)

Verenigde Staten – Er dient een zogenaamde deskundigencommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van minderheden en NGO´s, in het leven te worden geroepen om een einde maken aan “slechte” namen. Onder de leuze “verzoening door plaatsnamen” werd in het Amerikaanse Congres een wetsontwerp ingediend waarmee aan de “walgelijke traditie van racisme” in Amerika definitief een eind gemaakt moet worden. Daarbij gaat er o.a. om de naam van de berg Negro Mountain in de Appalachen tussen de Amerikaanse staten Pennsylvania en Maryland.

Tot de bekende indieners behoren de Democratische Senatoren Elizabeth Warren, Edward J. Markey (beide Massachusetts) en de Democratische Congresafgevaardigde Al Green uit Texas. Nog 25 andere Democraten ondertekenden het wetsontwerp in het Amerikaanse Congres. Warren verklaart over het ontwerp:

Het gaat er om een einde te maken aan de ongehoorde uitdrukkingen van systemisch racisme en bigotterie en een stap voorwaarts te doen om de blanke hegemonie in onze economie en samenleving open te breken. Het gaat er om een Amerika op te bouwen dat volgens zijn hoogste idealen leeft.”

Zoals een lijst uit het jaar 2015 laat zien, bestaan er op dit moment 1.411 bekende plekken met zogenaamde “twijfelachtige namen”. Daaronder vallen bergen, bossen, rivieren, gemeentes, bruggen en monumenten. 600 plekken daarvan gebruiken het begrip “negro” – dus zwart. Bijzonder kritiek is daarbij de Dead Negro Spring in Oklahoma, die volgens de “United States Geological Survey” zo werd genoemd, “omdat daar ooit een dode zwarte persoon werd gevonden”.

Vroeger was het begrip “Negro” voor zwarten of donkere objecten waarschijnlijk geenszins een negatieve bijbetekenis. Dat tegenwoordig praktisch alles wat minderheden aanduidt negatief beoordeeld kan worden, betekent echter niet dat de oorspronkelijke naam daadwerkelijk ook boosaardig bedoeld was.

Niger, nigra, nigrum is Latijn en betekent gewoon zwart. Het zou toch uitermate vreemd zijn wanneer de bevolking bijvoorbeeld het land Montenegro of de berg in de Appalachen bewust een racistische naam gegeven zou hebben, toch?

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Antiracisme waan: Amerikaanse Democraten willen 1.441 (!) “racistische” plaatsnamen wijzigen

 1. karton zegt:

  “Amerika” wordt veranderd in “Koreastan”.

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Amerika en de amerikanen moeten gesloopt worden.Daar zijn de deep state demonratten al jaren mee bezig.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Ik kan me daarom ook heel goed indenken dat veel Europeanen, toen de geallieerden in 1944 hier binnenvielen, lang niet allemaal op de Amerikanen, Britten enz. zaten te wachten omdat die ook probeerden om de Europeanen hun wil op te leggen! Het echte Amerika bestaat gewoon niet omdat het feitelijk geen cultuur heeft!

   Like

 3. Meine zegt:

  Ook weer typisch “socialistisch”, alles wat niet in de doctrine past, uitwissen en ausradieren…

  Kijk eens naar Zuid Afrika, bijna alle namen van plaatsen zijn daar veranderd. Groot Pretoria haat nu Tswange, en Bloemfontein moet veranderd worden in “Muhpoepe”….

  Dit is herschrijven van geschiedenis.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Linkse dwazen !!

  Like

 5. Bas zegt:

  Ondertussen een blm-pipo…

  “De politie moet geen geld”, maar ik doe belangrijke dingen, dus het is oké om “200.000 dollar” aan belastinggeld uit te geven aan mijn particuliere beveiliging.
  Dat is een verdraaide communistische BullShit van de Democraten.

  Like

 6. Jan zegt:

  Socialisten in Amerika voeren weer rassenscheiding in. Lagere school scheidt klassen naar ras

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s