Bedankt, beste Poolse vrienden!

(Vertaling: E.J. Bron)

In Polen werd een handtekeningenactie gestart ter ondersteuning van de Hongaarse kinderbeschermingswet

Hoe meer Hongaren en Polen moeten vechten bij tegenwind, des temeer bewijzen ze dat de Hongaars-Poolse vriendschap onverwoestbaar is. De internationale LGBTQ-lobby hitst steeds luider op tegen Hongarije, maar ook deze keer laten onze Poolse vrienden ons niet in de steek: een Poolse NGO is nu een handtekeningenactie gestart ter ondersteuning van de Hongaarse kinderbeschermingswet, die vorige week begon en afgelopen dinsdag al door 4500 mensen werd ondersteund.

In een aan de Hongaarse ambassadeur in Warschau gerichte petitie verklaart de Poolse pro-life-organisatie “Fundacja Zycie i Rodzina” (Stichting leven en gezin) dat de midden juni aangenomen Hongaarse kinderbeschermingswet door LGBTQ-groepen en de hen ondersteunende regeringen, de Europese Unie en de media met een “onverbiddelijke campagne tegen de Hongaarse regering” bestreden zou zijn. De ondertekenaars brengen hun ondersteuning voor de Hongaarse regering tot uitdrukking en roepen haar op om niet toe te geven aan de druk van de LGBTQ-lobby. Ze hopen dat Polen de mogelijkheid zal hebben om gelijksoortige weten zoals in Hongarije in te voeren.

De petitie wordt op de websites van conservatieve Poolse media verbreid, waaronder het weekblad “”DoRzeczy”, de nieuwssite “niezalezna.pl” en de nieuwszender “TV Republika”, deelde het Pools-Hongaarse samenwerkingsinstituut in Warschau mee op zijn site. In een commentaar uit juni met de titel “Orbán´s schrandere zet” noemde de hoofdredacteur van “DoRzeczy”, Pawel Lisicki, de Hongaarse wet een echte doorbraak en een teken van moed.

“De hegemonie van linkse en liberale ideologieën in de West-Europese landen wordt steeds duidelijker, en daarom is het des te belangrijker dat er politici zijn die zich kunnen verzeten tegen deze trend”, staat er in het artikel.

“Zulke politici treden op het toneel van de geschiedenis niet als marionetten en papegaaien op, die uit het hoofd geleerde slogans herhalen, maar tonen een sterk karakter door fundamentele waarden en principes te verdedigen”, schrijft Lisicki. Hij voegde er aan toe dat hij daarom het feit zou begroeten dat het Hongaarse parlement voor de door Fidesz onder Orbán voorgestelde kinderbeschermingswet gestemd zou hebben.

(Bron: 2022plusz.hu)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bedankt, beste Poolse vrienden!

 1. Cathja zegt:

  Wat mooi om, ook in tijden van narigheid, zulke goede vrienden te hebben! Op de houding van Hongarije met betrekking tot de kinderbeschermingswet kunnen we alleen maar jaloers zijn. In veel EU-lidstaten laten ze zich de wet voorschrijven door lieden die het met het leven en de gezondheid van kinderen niet zo nauw nemen.
  Rutte heeft alleen maar kritiek op de Hongaren. Schandalig!

  Geliked door 3 people

 2. guusvelraeds zegt:

  De Europese unie ligt in bed bij islamitische kinderverkrachters in Iran (huwen met meisjes vanaf 9 jaar oud) en wil Victor Orban de maat nemen. Het moet niet gekker worden. Het wordt tijd dat het volgevreten pedofielen zoodje in Brussel opgepakt wordt.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s