Berlijn: € 4.500,- voor asieltoeristen uit Moldavië

(Door: Steffen Munter – Vertaling: E.J. Bron)

Lucratieve korte vakantie

Ze komen zelf met auto´s, bestelbusjes of ze worden hierin door smokkelaars afgezet. Daarna wordt er asiel aangevraagd, geld geïncasseerd en gaan ze weer terug naar huis. Velen doen dat zo in Berlin-Wittenau. De medewerkers van de eerste opname schrijven uiteindelijk een brandbrief.

Een in 2019 als humanitaire instelling gebouwd centrum voor eerste opvang in Berlin-Wittenau, district Reinickendorf, is blijkbaar een hotspot van criminaliteit geworden. De politie kwam daar sinds het begin van het jaar in ongeveer 70 zaken in actie. De situatie ter plaatse moet zo schrikbarend zijn, dat midden juli daar werkende medewerkers van het Berlijnse deelstaatbureau voor vluchtelingenkwesties (LAF) een brandbrief schreven aan de verantwoordelijke Berlijnse afdeling van de Senaat voor integratie, arbeid en sociale zaken. Men zou “bang zijn om de parkeerplaats over te steken”.

Aan het eind van de video van “RBB” zochten de journalisten het gesprek met de verantwoordelijke Senator voor integratie, Elke Breitenbach (“Die Linke). Deze verklaarde: “De situatie ter plaatse is op dit moment moeilijk”, omdat men niet zou kunnen verklaren waarom er nu zo veel “gevluchte mensen uit Moldavië” zouden komen. “Diegenen die zeggen dat ze allemaal alleen maar vanwege het geld komen, die weten gewoon meer. Ik zou graag willen weten hoe ze dat zo zeker weten.” Moldavië zou per slot van rekening een armenhuis zijn, wat iedereen zou weten. De mensen daar zouden onder erbarmelijke omstandigheden leven, aldus Breitenbach.

Asieltoeristen komen en innen

Maar de journalisten verklaarden later in de opname dat ze geen mensen in nood gezien zouden hebben. Erger nog, de medewerkers van het LAF berichtten zelfs van “smokkelaar criminaliteit”. Om zich een beeld te vormen van het gebeuren, waren de journalisten van “RBB” dagenlang ter plaatse. Ze stelden vast dat hier hoofdzakelijk mensen uit Moldavië en Georgië aankomen, volgens insiders tot wel 100 per dag. Hun asielaanvragen zouden bijna allemaal snel afgewezen worden.

Maar daar gaat het de mensen waarschijnlijk helemaal niet om. Ze hebben een ander doel: tot hun afwijzing krijgen ze sociale uitkeringen – en wel cash. In de brandbrief van de medewerkers van het LAF wordt bericht van grote gezinnen uit Moldavië. Tien personen zijn geen uitzondering. Al op de eerste dag zouden ze tot € 4.500,- contant krijgen. “De vreugde daarover is enorm en er wordt onmiddellijk contact opgenomen met elke bekende om dit te vertellen.”

Blijkbaar gaat het om een lucratief zakenmodel. Veel van de zogenaamde asielzoekers komen met hun auto´s uit hun land, innen hun geld en rijden weer naar huis. Anderen innen geld, worden afgewezen, komen terug om een vervolgaanvraag in te dienen, en blijven geld innen.

Dregger: Voor uitkeringen in natura zou niemand komen

De journalisten haalden politieke versterking. Ze gaan ´s nachts op pad met de fractievoorzitter van de CDU in het deelstaatparlement van Berlijn, Burkhard Dregger. Hier in het district Reinickendorf bevindt zich de kieskring van Dregger. Men vindt resten van asielparty´s: lege jeneverflessen, glasscherven, gedoofde kampvuren. Er werd bericht van een bruidskeuring met minderjarige meisjes. Ook liggen er veel gebruikte drugsspuiten.

´s Nachts komen de smokkelaars. Ze zouden in “kleine bestelbusjes en personenauto´s” komen om mensen doelgericht af te zetten. Ze brengen de nieuwkomers, die hier hun geld komen ophalen.

Burkhard Dregger zegt daar over: “De coalitie van SPD, Die Linke en de Groenen heeft hier te verantwoorden dat hier uitkeringen met geld en niet in natura overhandigd worden.” Dregger herinnert er aan dat de CDU-fractie al jaren geleden de uitgifte van uitkeringen in natura in deze situaties aangevraagd zou hebben, wat werd afgewezen. Als men dat wel had gedaan, “dan zouden die er helemaal niet in geïnteresseerd zijn om hier naartoe te komen”, is Dregger van overtuigd. Dit duidelijke misbruik zou in de eerste plaats helemaal niet mogelijk zijn geworden.

Bron:
epochtimes.de
Door: Steffen Munter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Berlijn: € 4.500,- voor asieltoeristen uit Moldavië

  1. Vluchteling zegt:

    Wow. Ik ga in vermomming, ook geld halen. Ik neem ook onderaannemers aan. Wie wil er wat cash verdienen?

    Like

Plaats een reactie