Hongarije: Bijna vier keer zo veel mensen zouden op Orbán i.p.v. Karácsony stemmen

Viktor Orbán en Gergely Karácsony.

(Vertaling: E.J. Bron)

Als er morgen verkiezingen zouden worden gehouden in Hongarije zou 55% van de Hongaren op Viktor Orbán stemmen als minister-president en 15% op Gergely Karácsony. Dat blijkt uit de nieuwste representatieve peiling van het Nézőpont-instituut onder 1000 personen. Hoewel de burgemeester van Boedapest, Gergely Karácsony, al drie maanden werft voor zijn kandidatuur als minister-president, is zijn populariteit noch in de bevolking noch bij regeringscritici toegenomen.

Sinds het begin van de verkiezingscampagne van Gergely Karácsony midden mei heeft het Nézőpont-instituut regelmatig gevraagd of de Hongaren in de kiesgerechtigde leeftijd zouden stemmen op de huidige minister-president of op de gekozen burgemeester van Boedapest. Drie maanden geleden beantwoordde de helft van de Hongaren deze vraag met Viktor Orbán en 15% met Gergely Karácsony.

Met andere woorden: de afstand tussen de huidige minister-president en de kandidaat van de MSZP-P-LMP voor de functie van minister-president is groter geworden, namelijk van 34% naar 40%.

Omdat Karácsony, voorzitter van de partij Párbeszéd, bij geen enkele maatschappelijke groepering voorstaat op Viktor Orbán, de voorzitter van de partij Fidesz, kan hij na drie maanden campagne nauwelijks tevreden zijn, voegt het Nézőpont-instituut er aan toe.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongarije: Bijna vier keer zo veel mensen zouden op Orbán i.p.v. Karácsony stemmen

 1. Peter Rissing zegt:

  Een standbeeld voor Obrán op het binnenhof ?

  Like

 2. Eppo zegt:

  Zouden Ze in Nederland ook moeten doen op Geert (PVV) wat een teringzooi heeft die PvdA en nog wat Clubs er hier allemaal heen en binnen gehaald zeg en er van gemaakt van dit Land.

  Like

 3. Jan zegt:

  LMP – Hongaarse Groenen

  Gergely Karácsony hield ook een toespraak ter gelegenheid van Budapest Pride

  Toespraak
  We hebben allemaal liefde en acceptatie nodig.

  Dit jaar zou de 25e Budapest Pride zijn geweest, een parade van NGO’s die pleiten voor de acceptatie van seksuele minderheden. Vanwege de epidemische situatie werd de parade dit jaar helaas afgelast, maar ik was vereerd om als burgemeester van Boedapest te mogen spreken op de persconferentie van vandaag in verband met het online evenement.

  Iedereen die in deze stad, in dit thuisland woont, heeft liefde en acceptatie nodig. De mensen die 25 jaar geleden begonnen met het organiseren van Pride voor de waardigheid en vrijheid van LHBTQ-mensen, deden dat vooral in het belang van hun eigen gemeenschap. Op zich is dat eervol. Maar er is de afgelopen decennia veel gedaan om van Boedapest een meer acceptabele stad te maken, want een acceptabelere stad is veel beter voor ons allemaal.

  Toen we de Pride-vlag op het stadhuis zetten, deden we dat in een geest van liefde en acceptatie. En we hebben het niet in plaats van een andere vlag gezet omdat de regenboogvlag geen andere waarde in gevaar brengt. Ik weet dat er mensen zijn die geïntimideerd zijn door deze vlag omdat ze vinden dat deze andere waarden vernietigt. En er zijn mensen die, voortbouwend op die angst, extra angsten creëren. Toch is Pride niet antireligieus. De regenboogvlag is niets meer dan het officiële standpunt van de katholieke kerk. Dat niemand gediscrimineerd mag worden vanwege hun seksuele geaardheid omdat we allemaal schepselen van God zijn, God houdt van homo’s en de kerk moet ook van hen houden.

  Het zou zo goed zijn als liefde uit politieke propaganda, uit het alledaagse woordenboek, eindelijk in ons dagelijks leven zou komen. Als we accepteren dat we niet hetzelfde zijn, maar erop staan ​​dat we gelijk zijn!

  Bedankt aan de organisatoren van Pride voor 25 jaar werk, waarmee ze veel hebben gedaan om van Boedapest het gemeenschappelijke huis van ons allemaal te maken! Om Boedapest van iedereen te maken! #Boedapest”
  https://humenonline.hu/karacsony-gergely-is-beszedet-mondott-a-budapest-pride-alkalmabol/

  ….’
  Just a few weeks ago, Karácsony called Viktor Orbán fat and short in an interview with The Economist. What Karácsony suggested, half-jokingly, was that he is superior to the current prime minister not only morally, but also in appearance.

  https://www.hungarianconservative.com/articles/opinion/the-language-liberals-speak/

  Zegt genoeg

  Like

 4. Johandederde zegt:

  Respect voor minister-president Orbán, een politicus die opkomt voor zijn landgenoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s